14denní mimi nekaká :-(

8049
7.11.11 19:55

14 denní mimi nekaká :-(

Holky prosím o radu.
Mám 14 denního chlapečka. V porodnici bylo vše OK. ALe od té doby co nás pustili domů, to je už 10. den ještě nekakal. Z porodnice jsme šli s příkrmem, protože laktace se ještě úplně nerozjela. Ale teď už to vypadá, že se to rozjelo a většinou jen kojím. Občas je vidět, že to malému nestačí, tak ještě třeba 1×, max. 2× denně dám příkrm, i když teď 2 dny už jsme jen na MM.
Dost mě to znepokojuje, říkám si, že tak dlouho to není normální. Zvlášť u takového mimča, které má většinou pokaděnou každou plínu :-( :nevim:
Dr. v první poradně mi říkala, že u kojených miminek je to normální, když třeba 7 dní nekadí nebo naopak mají v plíně 7× denně. No ale u nás už to přece jen trvá déle.
Jinak je malý celkem spokojený. Docela hezky spí, a myslím, že ani bříško ho nijak netrápí, protože prdí o sto šest, jen ta stolice prostě není :zed: .
Máte s tím někdo zkušenosti??
Zítra teda jdeme znova do poradny, tak jsem zvědavá, co mi na to dr. řekne :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2892
7.11.11 20:00

Ahoj..jestli te uklidim,tak me malej nekadil 14dni-plne kojen. Tenkrat jsme kvuli tomu byli i v Motole a rikali,ze kojene deti nekadi treba i tri tydny-mleko je lehce stravitelne a vse ho stravi..tak preju klid a hodne hovinek a snad jsem te uklidnila :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
7.11.11 20:01

náš taky moc nekakal- jednou týdně. Hlavně že ho to netrápí. Mužeš zkusit bříško nahřát a jemně promasírovat ve směru hodinových ručiček. Pokud by měl bolení a nemohl se vykakat, mužeš zkusit rektální rourku. Případně zovu zkonzultuj s doktorkou. Nám hodně pomohly probiotika/laktobacily - nejdřív jsme používali od swissu a teď bio gaia - a to se mu kaká ještě líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8049
7.11.11 20:04
Prtka píše:
Ahoj..jestli te uklidim,tak me malej nekadil 14dni-plne kojen. Tenkrat jsme kvuli tomu byli i v Motole a rikali,ze kojene deti nekadi treba i tri tydny-mleko je lehce stravitelne a vse ho stravi..tak preju klid a hodne hovinek a snad jsem te uklidnila :-)

Díky, tak trošku jsi mě uklidnila. My s tím měli problémy tenkrát i u dcery, ale nikdy ne tak dlouho, u ní byl spíš problém zácpa, ale to přisuzuju taky trošku UM, ona kojená nebyla :nevim: , ale max. po 4-5 dnech vždycky stolici měla. Tak teď mě to právě trošku vyplašilo.
Snad to teda bude v pohodě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1366
7.11.11 20:05

ahoj, neboj kojené děti opravdu někdy kakají málo (a nebo oopravdu až moc :mrgreen: ). naše malá měla rekord 11 dní,když jsem tenkrát volala dr. (asi po týdnu) tak řikala, že je to normální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
7.11.11 20:09

kazdy dite je jiny…jestli je spokojenej tak bych neresila…nase mala do pul roku kajdila jen jednou za mesic…a vsechno v pohode :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7999
7.11.11 20:23

ahoj, mam to podobne, 3 tydny kajdeni skoro kazde prebalovani a pak ze dne na den nic… a dneska mala kadi cca po 8 dnech… ale na zacatku ji vysetrila dr. a zjistila, ze ma zuzeny konecnik, na to pry trpi strasne moc malych deti :( museli jsme rozsirovat… tak bych se na to taky radeji zeptala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
7.11.11 20:41

My jsme měli rekord 16 dní, taky jsem se hrozila. Zkoušeli jsme všechno co radili doktoři, ale nepomohlo nic, prostě si všechno z mlíčka vzala a strávila no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7499
7.11.11 21:03

Mám takové všechny tři děti,dokud jsme jen kojili,tak nekadily,dvojčata tak jednou týdně,ta starší jednou za 14 dní.Ze začátku jsem to řešila,doktoři mě uklidňovali a s přechodem na norm.stravu se to hned upravilo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5813
7.11.11 21:04

Nečetla jsem příspěvky, ale můj malý (3 měsíce) nekakal 3 týdny. Je plně kojen. Už takhle „nekaká“ skoro 2 měsíce. Dr. říkal, že je to normální. Ale nevím, jak s tím UM + kojo. Možná bych raději zavolala k dr. a poptala se. Jistota je jistota :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
7.11.11 21:30

Ahojda, my jsme to měly taky - doktor mi řekl, že malá si všechno bere do sebe (na 3m má 7030g) :lol: . Ale radši zkus rektární rourku, nebo opatrně gumovým teploměrem kolem konečníku. Ale malé to nepomohlo, prostě to hovínko tam nebylo 8-) . Dr. bych to taky radši řekla, ať máš jistotu. Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8049
8.11.11 10:25

Tak jsem se dneska na to ptala Dr., a říkala, že holt u některých dítek to tak je. No ale snažila se ho podráždit teploměrem, bylo vidět, že jakoby tlačil, ale neměl co. On celkově i váhový přírustek nemá extra velký, jen na spodní hranici normy, tak to možná fakt stihne všechno strávit :nevim:
Bříško prý má dle pohmatu volné, v pohodě, tak snad to bude OK :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř.berusenka66
8.11.11 10:29

Ahojky,snad tě uklidním,můj první syn kakal pravidelně po 14ti dnech a asi dvakrát dokonce po 3 týdnech :wink: takže u kojených dětí to není nic zvláštního a nemá cenu se tím znepokojovat,kor když je spokojený a nic ho netrápí.a buď za to ráda,ta malá spotřeba plínek je super! :lol: teď máme druhého syna a ten kaká třeba 10krát za den a to je pak spotřeba děsná :lol:

• Citovat
  • Upravit
8049
8.11.11 10:33
Menzy píše:
Nečetla jsem příspěvky, ale můj malý (3 měsíce) nekakal 3 týdny. Je plně kojen. Už takhle „nekaká“ skoro 2 měsíce. Dr. říkal, že je to normální. Ale nevím, jak s tím UM + kojo. Možná bych raději zavolala k dr. a poptala se. Jistota je jistota :-)

No říkala, že příkrm 1×-2× denně, což my víc opravdu nedávali, jen když vyžadoval (takže tak 1×-2× denně), prý nehraje roli, že to je jako by byl plně kojený :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9018
8.11.11 10:36

Novorozenec by měl kakat několikrát denně. Teprve kojeneček může mít nekakací dny. Ale na druhou stranu, pokud má volné bříško a nic ho netrápí, tak bych se tím netrápila.
Náš David měl od 2.týdne koliky. Nekakal a tak jsem několikrát denně dávala rektální rourku. Ale on křičel, kroutil se, špatně pil, špatně spal. Hodně neklidný. Kolika, jak vyšitá. Před 3.měsícem, to zázračně, ze dne na den, přešlo. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí