Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky prosím o radu.
Mám 14 denního chlapečka. V porodnici bylo vše OK. ALe od té doby co nás pustili domů, to je už 10. den ještě nekakal. Z porodnice jsme šli s příkrmem, protože laktace se ještě úplně nerozjela. Ale teď už to vypadá, že se to rozjelo a většinou jen kojím. Občas je vidět, že to malému nestačí, tak ještě třeba 1×, max. 2× denně dám příkrm, i když teď 2 dny už jsme jen na MM.
Dost mě to znepokojuje, říkám si, že tak dlouho to není normální. Zvlášť u takového mimča, které má většinou pokaděnou každou plínu
![]()
Dr. v první poradně mi říkala, že u kojených miminek je to normální, když třeba 7 dní nekadí nebo naopak mají v plíně 7× denně. No ale u nás už to přece jen trvá déle.
Jinak je malý celkem spokojený. Docela hezky spí, a myslím, že ani bříško ho nijak netrápí, protože prdí o sto šest, jen ta stolice prostě není
.
Máte s tím někdo zkušenosti??
Zítra teda jdeme znova do poradny, tak jsem zvědavá, co mi na to dr. řekne
![]()
Ahoj..jestli te uklidim,tak me malej nekadil 14dni-plne kojen. Tenkrat jsme kvuli tomu byli i v Motole a rikali,ze kojene deti nekadi treba i tri tydny-mleko je lehce stravitelne a vse ho stravi..tak preju klid a hodne hovinek a snad jsem te uklidnila ![]()
náš taky moc nekakal- jednou týdně. Hlavně že ho to netrápí. Mužeš zkusit bříško nahřát a jemně promasírovat ve směru hodinových ručiček. Pokud by měl bolení a nemohl se vykakat, mužeš zkusit rektální rourku. Případně zovu zkonzultuj s doktorkou. Nám hodně pomohly probiotika/laktobacily - nejdřív jsme používali od swissu a teď bio gaia - a to se mu kaká ještě líp.
Prtka píše:
Ahoj..jestli te uklidim,tak me malej nekadil 14dni-plne kojen. Tenkrat jsme kvuli tomu byli i v Motole a rikali,ze kojene deti nekadi treba i tri tydny-mleko je lehce stravitelne a vse ho stravi..tak preju klid a hodne hovinek a snad jsem te uklidnila
Díky, tak trošku jsi mě uklidnila. My s tím měli problémy tenkrát i u dcery, ale nikdy ne tak dlouho, u ní byl spíš problém zácpa, ale to přisuzuju taky trošku UM, ona kojená nebyla
, ale max. po 4-5 dnech vždycky stolici měla. Tak teď mě to právě trošku vyplašilo.
Snad to teda bude v pohodě ![]()
ahoj, neboj kojené děti opravdu někdy kakají málo (a nebo oopravdu až moc
). naše malá měla rekord 11 dní,když jsem tenkrát volala dr. (asi po týdnu) tak řikala, že je to normální
kazdy dite je jiny…jestli je spokojenej tak bych neresila…nase mala do pul roku kajdila jen jednou za mesic…a vsechno v pohode ![]()
ahoj, mam to podobne, 3 tydny kajdeni skoro kazde prebalovani a pak ze dne na den nic… a dneska mala kadi cca po 8 dnech… ale na zacatku ji vysetrila dr. a zjistila, ze ma zuzeny konecnik, na to pry trpi strasne moc malych deti
museli jsme rozsirovat… tak bych se na to taky radeji zeptala ![]()
My jsme měli rekord 16 dní, taky jsem se hrozila. Zkoušeli jsme všechno co radili doktoři, ale nepomohlo nic, prostě si všechno z mlíčka vzala a strávila no.
Mám takové všechny tři děti,dokud jsme jen kojili,tak nekadily,dvojčata tak jednou týdně,ta starší jednou za 14 dní.Ze začátku jsem to řešila,doktoři mě uklidňovali a s přechodem na norm.stravu se to hned upravilo ![]()
Nečetla jsem příspěvky, ale můj malý (3 měsíce) nekakal 3 týdny. Je plně kojen. Už takhle „nekaká“ skoro 2 měsíce. Dr. říkal, že je to normální. Ale nevím, jak s tím UM + kojo. Možná bych raději zavolala k dr. a poptala se. Jistota je jistota ![]()
Ahojda, my jsme to měly taky - doktor mi řekl, že malá si všechno bere do sebe (na 3m má 7030g)
. Ale radši zkus rektární rourku, nebo opatrně gumovým teploměrem kolem konečníku. Ale malé to nepomohlo, prostě to hovínko tam nebylo
. Dr. bych to taky radši řekla, ať máš jistotu. Pa
Tak jsem se dneska na to ptala Dr., a říkala, že holt u některých dítek to tak je. No ale snažila se ho podráždit teploměrem, bylo vidět, že jakoby tlačil, ale neměl co. On celkově i váhový přírustek nemá extra velký, jen na spodní hranici normy, tak to možná fakt stihne všechno strávit ![]()
Bříško prý má dle pohmatu volné, v pohodě, tak snad to bude OK ![]()
Ahojky,snad tě uklidním,můj první syn kakal pravidelně po 14ti dnech a asi dvakrát dokonce po 3 týdnech
takže u kojených dětí to není nic zvláštního a nemá cenu se tím znepokojovat,kor když je spokojený a nic ho netrápí.a buď za to ráda,ta malá spotřeba plínek je super!
teď máme druhého syna a ten kaká třeba 10krát za den a to je pak spotřeba děsná ![]()
Menzy píše:
Nečetla jsem příspěvky, ale můj malý (3 měsíce) nekakal 3 týdny. Je plně kojen. Už takhle „nekaká“ skoro 2 měsíce. Dr. říkal, že je to normální. Ale nevím, jak s tím UM + kojo. Možná bych raději zavolala k dr. a poptala se. Jistota je jistota
No říkala, že příkrm 1×-2× denně, což my víc opravdu nedávali, jen když vyžadoval (takže tak 1×-2× denně), prý nehraje roli, že to je jako by byl plně kojený ![]()
Novorozenec by měl kakat několikrát denně. Teprve kojeneček může mít nekakací dny. Ale na druhou stranu, pokud má volné bříško a nic ho netrápí, tak bych se tím netrápila.
Náš David měl od 2.týdne koliky. Nekakal a tak jsem několikrát denně dávala rektální rourku. Ale on křičel, kroutil se, špatně pil, špatně spal. Hodně neklidný. Kolika, jak vyšitá. Před 3.měsícem, to zázračně, ze dne na den, přešlo. ![]()