Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky prosím o radu, dnes dcera 18 měsíců se celý den pokoušela tlačit a nic, pak se jí povedlo vytlačit jen půlku hovínka a hrozný brek, vůbec jí nešel vytlačit ten zbytek. Nakonec se jí to na nočníku povedlo. Nic neobvyklého ale nesnědla, nemáte nějaké zkušenosti co dát, aby jsme takovým problémům předešli. Moc děkuji za rady…
Mám pro dceru od dr. Forlax jako prevenci zácpy, změkčuje stolici. U takhle starých dětí je to častý jev.
Vyzkouším zítra šťávičku koupit, jen doufám, že dnešní zážitek se nebude opakovat často…bylo mi jí tak líto, už jsme se dokonce chystali, že vyrazíme na pohotovost…
Jako malá jsem měla taky problémy se zácpou. Hodně tekutin, pohyb a zkuste ty šťávičky, nebo ovoce se slupkama, sušený švestky jsou prý taky dobrý.
Pokud by se to opakovalo, mužeš zkusit třeba nějaký probiotika/laktobacily.
Případně by vám doktorka mohla napsat laktulosu(ona je teda volně prodejná- ale poradila bych se radši) . Ale lepší když to jde přírodními prostředky ![]()
S kakáním jsme si užili své a bezva nám pomáhala švestková šťávička.
Já mám teprve desetiměsíční dítě, ale s bobky máme problém, hlavně když rostou zoubky. Taky u nás funguje švestková šťáva (Hipp). Jinak teď má každý den mimo jiného k obědu dýni a dost často švestkovou přesnidávku. A když musí tlačit fakt hodně, tak radši vynechávám v jídelníčku mrkev, i když ji má moc ráda.
Moc děkuji za rady, dnes jsem nakoupila švestkové šťávičky, tak snad nám taky pomohou…:-)