Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravim vsechny. Procetla jsem nejake diskuze o nestovicich, ale je jich tu neskutecna spousta a nejak nenachazim vsechny odpovedi. Napisete mi prosim nejakou vasi zkusenost?
Syn (3roky) dostal nestovice. Nejdriv to vypadalo na normalni prubeh, ted je to ale 5. den a nestovice stale pribyvaji. Ma jich stovky, mensi, vetsi, i v zadku, v ocich, na dlanich. Oblicej ma jeden pupenec vedle druheho. Horecky mu nejdrive ustaly, vcera se ale zase vratily. Nekolikrat denne zvraci. Meli jste to take tak? Kdy se prestane osypavat?
Zustaly vasim detem po nestovicich jizvy? Syn jich ma spoustu hodne nalitych, staci o ni zavadit a praskne. Ma jich prasklych mnoho, i v obliceji. Normalne je neskrabe, i kdyz celkem trpi, ale podrbe se treba ve spanku. Bojim se, aby mu nezustaly jizvy… ![]()
Nestovice mohou byt nejen na kuzi,ale i na sliznici a neni vylouceno, ze ji ma nekde utaborenou v hltanu- proto ho mozna drazdi a proto mozna zv raci.
kazdopadne- predpokladam, ze mazete ,myslim, ze nic nezkazis nejakym antihistaminikem- Fenistil, Dithiaden..... klidne bych se nebala 3× denne. Na horecku antipyretika dle potreby.
Drzte se, zas tak dlouho by to nejhorsi trvat uz nemelo. L.
Já bych řekla,že vás chytl ten nejhorší průběh.Moje starší je měla ve 4,5 letech.měla jich taky stovky
jizva jí zůstala jenom na dvou místech,po těch hlavních a přestala se osypávat až po týdnu.a malý měl půl roku když to chytl od ní a teda mazec
dostalo se mu to právě i do krku,na sliznice a to byl teprve záhul
jinak naše to svědilo až při hojení…přeju Vám,ať je to brzo za Váma!
Diky. Ja mam prave take jeste doma mladsi dite a uz ted se desim, co nas treba ceka za 14 dnu…
Antihistamin i antipyretika dostava, mazeme nejakou novinkou- gel ViraSooth (je to primo na nestovice).
Me prave prijde, ze je ten prubeh horsi nez prumer.
Jeste by me zajimalo k tem jizvam. Myslela jsem, ze zustavaji, pokud se ty nestovice rozskrabou, ale tak nejak se docitam, ze zustavaji obcas i po tech, co se nerozskrabou. Syn je takova porcelanova panenka a jestli mu zustane podobany oblicej, tak potes koste. Ted uz jich ma v obliceji prasklych celkem dost velkych… Mam se k tem prasklym chovat jako k tem ostatnim nebo to chce jinou peci?