Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Vsem hezky den preji!Kdo muze poradit nebo mel zkusenosti s plastickou chirurgii,treba od Sv.Anny v Brne na detskem,a zvlast,mozna nekdo ma zkusenosti s syndaktylii a operacii na to-je to srust prstu. Dcerka ma 3. a 4. prstik srostle,ale ma tam dost kuze mezi nima,operaci mame v unoru 2012,a chci vedet,zda muze byt provedena bez odebrani stepu-na pohovoru u doktora nebylo to jasne,oni sami pry nevedi.je dost blby,ze nevedi,v celem svete uz se delaji plast.operace bez pouziti stepu{berese z podbrisku},a pro holku si myslim neni to vhodne.A vubec,u Sv.Anny Brne postoj lekaru a lhani,ktere vse provazelo-nelibi se mi,ale soukrome nedelaji nic podobnehpo,jen prsa…Zkratka co vynasi penize.Mozna nekdo zna o plastice v jinem meste,na Morave,nebo treba Zlin…
Moc dekuji za prispevky a krasny den vsem,Olga a Sofinka.
Ahoj,
s tímto zkušenost nemám ale já ležela s klučinou na plastice v Brně na Berkově. Už to bude teda pomalu 10 let ale snad se nezaměřili jen na rýžování peněz z operací.
zdravim Vas,a jak jste byli spokojeni tam?Zrovna tam nas i posilaji,ale mam trochu pochybnosti-ano,jsou to borci,co dokazou,
ale ke me nebyli uprimni a lhali,pak svedli to na me a zametali stopy.Navic,samozrejme,mam celkem strach,jak vse dopadne,ze.Ohl.penez-vybiraji tam za noc 510 kc,pokud chcete zustat s ditetem,uz ani nevim,zda na to maji pravo,drive ze zakona do 3 let zda se nemylim,mama mohla byt s deckem.a ted je to jak v 3hvezd.hotelu,ale ten servis…
Co se týká ordinace, my se šli jen „ukázat“ a domluvit na termínu operace. Při nástupu jsem byla poněkud rozčarovaná - platilo se taky hodně (matně se mi vybavuje něco o 400,–) a to, nevím jak teď, malý spal na dětském oddělení a já na vyhrazeném pokoji pro maminky na vedlejším mužském. Měla jsem od spojovacích dveří klíč, pacienti ne. Neměli pokoje matka-dítě. Tenkrát prý nesměla mamina k prckovi před operací, prý aby ho nerozhodila psychicky, asi litováním nebo nevím. Já to nevěděla, došla jsem tam asi ve tři ráno a neodešla, stejně jsem nespala. Sestry i doktorky zlaté. Já měla odstrašující případ s lůžkovou kožní v Černých Polích, toto byla pohoda.
Otec tam byl na operaci taky, uřízl si palec na ruce, i přesto, že ho místní packalové nechali na pohotovosti dlouho čekat (až byl na řadě), tak tam mu ho přišili a má to v pořádku.
Hezke rano!!!
to jste me nepotesila,s tim spanim nekde daleko na muzskem otdeleni,a proc teda mamina je tam,k cemu?Ja si predstavuji,ze budu s dcerkou porad,a tez ji budu i krmit i ukladat ke spanku,a ne nejaka sestra da facku a spi,nebop nasilim bude jak husu krmit…i tohle jsem slysela,ale ve Vyskovske nemocnici.
Kdyz nemuzes byt na pokoju s ditetem-tak nema smysl ani jim platit a byt tam asi.nejde o penize,ale meli by udelat pro dite to nejlepsi,a to je-byt s mamou.
uplne se desim te zkusenosti,co nas ceka,i chudera dcerka-tu bolest,k tomu ona je moc citlivy clovicek.a bojim,aby oni mi ji neskazili,ted s dcerkou je bajecne,ona posloucha a domluvime se,ale je fakt citilivaa nesmis nasilim na ni.
Jak jsem psala, je to skoro 10 let, mohlo se to změnit a bez zeptání se to nedozvíte. Na pokoji jsem byla s malým celý den, jen spát se chodilo vedle a když jsem nespala, tak jsem šla za ním i v noci. Zakázané to nebylo. Krmila, ukládala, přebalovala jsem si sama.
Ahojky…syndaktilie-srostlé prstíky, navíte kolik to stojí…mám stejný problémek ![]()
Oživuji diskusi. Hlavně by mě zajímalo, jak dopadla maminka, která tuto diskusi zakládala. Jestli byli na Berkové a jak operace dopadla. Syn má také syndaktylii dvou prstů na obou nožičkách, ale operaci nám nedoporučil ani ortoped, ani rhb doktorka ani neuroložka, že prý je to jen estetická záležitost, a u kluka to nevadí. No i klukovi to může později vadit. Ale prý se to hodně špatně hojí a nemají s těmito operacemi moc dobré zkušenosti (to mi říkal přímo ortoped, který tyto operace dělal). A taky prý je nesmysl dělat to hned u tak malého dítěte, když mu prstíky ještě porostou. Takže my to zatím pustili z hlavy.
Ale zajímá mě ten pobyt na Berkové, protože nás nejspíš čeká drobný zákrok v ústní dutině. Bude to tak na 3 dny pobytu. Zaskočilo mě, že tam matka nemůže spát s dítětem i v noci. Já bych si klidně i připlatila nadstandart, jestli tam nějaký mají. 2 letý syn na mně hodně visí a hlavně má špatné spaní, budí se i 10× za noc s křikem. To by ho spíš psychicky rozhodilo, že tam nejsem s ním. Jestli má být v pohodě před operací, tak právě potřebuje svou maminku jako jistotu a ne nějakou zdravotní sestru, která ho ani nezná a neví co na něj platí.
Uvítám všechny zkušenosti.
Zdravim vsechny! odpovidam-my po operaci v poradku, samozrejme nehceme opet byt v nemocnic, nechci neadavat, doktori tam delaji zazraky vetsi, nez syndaktilie.NA pokojicku jksem byla s malou,sami.Po operaci bylo tezky udrzet dcerku v naruci, jelikoz jeste kapala infuze, a vecer zas, ale ja jsem vzala hodne knizek, coz mala rada „cte“,tak jsme diki knizkam setrvali na miste, jinak mala samo spala se mnou u zdi, nechtela do te klece.Palk jsme museli opet na narkozu, to byl jen 1 den, rano vytahli stehy, odpoledne jsem ji uz brala dom.Hur bylo doma-musela mit zafacovane ruky 2 tydny, aby nezaspinili, zavazali jsme rukavky, udelali direcky na prstiky, co bylo volne-a to na 1 ruce prst, a na druhe, prst a ukazovacek, coz malo, ale i tak se malaporadila hezky, dokazala sama vse, zazrak, my koukali, jak to nese, a vzdyt ani nevedela, ze to snad bude mit naporad nebo na kratkou dobu…nestezovala se.Na berkove nebojte, da se to przit, neni to nic, cp budes vyhledavat, ale berte jako nutnost. Zdalo se mi obcas, ze maji poradky jak za totality, ale je to za nama, tak mi uz to jedno, tehdy jsem zatla zuby. Chte;li jsem s jadnou maminkou i stezovat semale co ja vim, jake maji podminky,,,tak to rozmyslela, treba to ani nejde delat jinak, nez to maji, na oddeleni, myslim, sestry. Jidelnu tam nemaji, jidlo nosi na pokojik, ale nani tam stolek, a zidle na sezeni znala i nase babicky asi.Ale na jinych pokojich, kde byli vetsi deti, to tam bylo vse, i televize.Ale krmte a jezte rychle, jinak beroiu vam pomalu z ruk.Ja by, kdyby u male byla syndaktilie na nozkach, asi nedelala tu operaci, neni to tam videt, a verte, na nohou-to bude posledni v zivote, co ho bude zajimat! To za ty nervy nestoji, jinak, kdyz musite na jiny zakrok nutne, nebojte se, drzim pesti, at rychle to bude za vama. A budte s klukem porad, nenechavejte sestram na noc.Pred operaci ja nechala malou, a jak vecer odchazela-litovala toho, tak mala rvala, sestra me vyhodila, ze ji uklidni, asi lekama, jak jinak. Nikdo sedet u ni nebude.Ale ja uz zustat nemohla, na me nebyl udelany prijem, az rano! ale pak bylo vse ok, kdyz ja uz s malou byla pres noc po operaci, spala hezky celou noc, akorat, tezko udrzet dite cely den v pokojiku, co delat???na chvilku sli se hrat do pokojiku n ahrani, ale tam nemuzes setrvat porad, a nic nerozhazovat! Pak trochu s jinyma detmi, ale to byli 9 lete, ale je to za nama. Hodne zdravi vam! napsala asi zmatene…
Děkuji za odpověď. Dnes jsem na Berkovu volala, pokoj tam prý je nejmenší pro 2děti + 2 maminky, ale záleží na obsazenosti, což se prý neví ani týden dopředu, jak to bude. Ale upřednostňují ty nejmenší děti, aby byly pokud možno s maminkou samy. Do ukončeného 2.roku prý matka platí jen 100kč. My půjdeme na zákrok asi až v dubnu. Vadí mi ale, proč kvůli tak banálnímu zákroku tam musím být s malým už den předem, co tam budeme dělat? Navíc malý je teď celkem divoch, ten jim z toho tam udělá kůlničku na dříví.
Děkuji za podporu, že s těma nožičkama netřeba nic dělat. Já to tak taky vnitřně cítím, jen doufám, že se mu třeba nebudou někdy děti smát, když bude v sandálkách a tak. Děti umí být zlé. Čím víc mu rostou nohy, tím je to víc vidět.
Ahojky, se synem sme byli na Berkově 2roky zpátky, to měl 7 měsíců a nemůžu si teda stěžovat, sestřičky moc milé a ochotné, se synem sem byla na pokoji ale je fakt, že jsem ho tehdy ještě kojila, tak asi proto. Vybavení pokoje bylo celkem zastarale ale ty 4noci jsme to zvladli ![]()
Deti, mate pravdu, dokazou byt zli, ale muzete, pro svuj dobry pocit, do sandalku oblikat ponozky
A az bude vetsi-to fakt bude fuk, a muzete, kdyz bude prilezitost-ze by treba zacal mluvit o tom, ze majine prsty nanozkach-rekla by synkovi, ze je vyjemecny, podporovat tu vyjemecnost.ale ne schvalne zavadet toto tema, jen kdyz neni zbyti.Neni to nic spatneho. Mluvim o tom, protoze ja mela krive zuby, a porad mi cela rodina o tom povidala, az z toho jsem mela komplex, a bylo mi 23 a sama si je ne`chala napravit, mam rovne krasne zuby, a uplne zbytecne jsem se trapila, a to diki rodine! proto uz po operaci dcery nechci aby pred ni nekdo se ptal porad, co prsty, jak prsty…Proc se ptat, kdyz vse je ok? Preji Vam vse zvladnout hrave.To je trochu problem, co s deckem v nemocnici, nikam nemuZes, nejses doma, aby mohla vymyslet hry…ale utece Vam to rychle,verte.deti jsou prispusobive.