Hypotonické dítě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5532
3.11.11 07:37

Hypotonické dítě?

Ahoj mamči,
mám trošičku obavy o svého osmiletého chlapečka. Od malička je strašně šikovný, trpělivý, pohybově byl v pořádku. V roce chodil, seděl cca v půl roce, plazení a ostatní bylo v pořádku. Jen začal později mluvit a celé věty začal používat až ve školce.
Jen mu nikdy nešlo malování, neumí pořádně vybarvovat obrázky,…
Loni nastoupil do školy, všechno v pohodě, jen má do dneška problémy se psaním. Má strašně „ztuhlou“ ruku. Je to jako by jí neuměl pořádně použít. Vždycky píše řádek a každé písmenko má jiné, podle toho, jak ručku „zkroutí“ :-( . Bohužel z toho má ve škole trochu problémy, protože paní učitelka mu každou chvíli píše poznámky, že píše nečitelně. Samozřejmě denně trénujeme, ale pořád to není ono.

A teď jsme byli před pár dny na ortopedii, protože má ploché nohy a špičky stáčí k sobě, a paní doktorka mi řekla, že je mírně hypotonický 8-o . Přiznám se, že jsem to slovo slyšela prvně v životě a vůbec netuším, co od toho mám očekávat. Pediatr se o ničem nezmínil a já jsem z toho lehce zmatená. Je fakt, že mi chlapeček občas připadá dost „gumový“, když ho napomenu, aby si srovnal nožičky, tak je sice srovná, ale k tomu divně zkroutí ruce a vypadá jako postižený :oops: :-( - to k tomu také patří?
Může mít problém se psaním a malováním souvislost s hypotonií? Mám to nějak řešit s pediatrem? Dá se to vůbec v jeho věku řešit?
Dost mě to trápí, protože si vyčítám, že kdybych na ty jeho „abnormality“ upozornila dříve, třeba se to mohlo nějak řešit a syn by teď neměl problémy :cry: :cry: :cry:

Máte někdo zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5532
3.11.11 11:12

Mišunko, děkuji za radu i uklidnění. Mně syna vzali do školy v pohodě. Neměl žádné problémy.
Co se týče toho psaní, tak když se hodně snaží, tak je to dobrý (jenže se musím rozčílit a vytrhnout list, nebo přetrhnout celý sešit atd…). Takže tuším, že v tom asi trošku bude i jeho „lajdáctví“.
Poradím se s dr. a uvidím, co mi na to řekne…
Ale děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
3.11.11 13:49

Má hypotonicko dceru,ale malou. Zašla bych se synem do poradny sama jsem dyslexik a na základě posudku z poradny musí učitelka zvolnit tlaky třeba na psaní atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
3.11.11 16:11

Ahoj, nám na tohle strašně pomohl kurs grafomotoriky - kdybys ho u Vás nesehnala, zkus si aspoň sehnat knížky od Jiřiny Bednářové na uvolnění ručičky- jsou naprosto úžasné, kdybys měla zájem, napiš SZ, prohrabala bych to tu :-) a našla přesnej název - paní Bednářová těch knížek dělá víc.. Pak jsme ještě začali chodit na keramiku, to mu taky dost pomohlo a pak ještě na uvolnění ruky (možná budou i cviky na internetu - nevím) strašně pomáhalo, když měl na papíru A4 jeden veliký obrázek nakreslený jedním plynulým tahem (třeba labuť, aby to bylo plynulé a oblé) a musel to stále dokola obtahovat. Ale neboj, syn je už v 5.třídě, začátky byly krušné :-), ale věkem se to hodně zlepšilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí