Budit při měření teploty?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7811
1.11.11 20:22

Budit při měření teploty

Ahojky malej ma hořečku 39 dala sem mu panadol čípek a ted spí myslíte že za šest hodit vzbudit a přeměřit nebo nechat spát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21968
1.11.11 20:26

A jak je starý?

Já bych dítě nebudila - pohmatem poznám, jestli horečka klesla nebo zůstala přibližně stejná (krom toho tedy mám bezdotykový teploměr Thermofocus, ale nebudila jsem ani dřív, dokud jsem ho neměla). Pokud klidně spí, tělo pracuje na uzdravení.

Ale mám už trošinku větší děti, tedy i víc jistoty v odhadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
1.11.11 20:28

Když měl syn horečku, ke 40, tak jsem ho šla po pár hodinách spánku zkontrolovat, jen jsem mu sáhla na ruku, měla normální teplotu, tak jsem věděla, že čípek zabral, pak se za pár hodin vzbudil sám, čípek přestal působit, ani jsem neměřila, byl plačtivý, horký, dostal lék v sirupu a hned zase spal.
Podle mě se dítě vzbudí, pokud horečka hodně stoupne a poznáš, že je mu blbě i bez měření. Takže pak je to šup šup, sáhnout, sirupek, pusinku a zase se spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7811
1.11.11 20:29
9 měsícu
BohunkaP píše:
A jak je starý?

Já bych dítě nebudila - pohmatem poznám, jestli horečka klesla nebo zůstala přibližně stejná (krom toho tedy mám bezdotykový teploměr Thermofocus, ale nebudila jsem ani dřív, dokud jsem ho neměla). Pokud klidně spí, tělo pracuje na uzdravení.

Ale mám už trošinku větší děti, tedy i víc jistoty v odhadu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21968
1.11.11 20:32

Souhlasím s tím, co napsala Gladys. Dělám to stejně. Přeměřovala bych pravidelně novorozence nebo hodně malinké miminko (a to mnohem dřív než po šesti hodinách) - devítiměsíční dítě bych nechala spát a kontrolovala vizuálně + pohlazením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
1.11.11 20:53

Já bych nebudila. Vždycky jsem na malou sálha a když se mi zdála moc horká, jen jsem ji odkryla. Stejně se při horečce za chvilku vzbudila sama a pak jsem dala Panadol nebo nurofen. Teplota klesla celkem rychle a za chvilku zase spinkaka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3932
1.11.11 21:10

zrovna včera sem tohle řešila, malý měl reakci po očkování, dostal nurofen a usnul, nakonec sem ho nebudila, jenom sem ho chodila kontrolovat pohmatrem na čele a ručičkách. Dneska se horečka opakovala,ale to už bylo vidět na první pohled, že jí má, červené tváře, nemohl se zabrat a osychali mu rty, naštěstí po nurofenu a dostatku tekutin už je ok 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
1.11.11 21:19

Já jsem teda budila, vzhledem k tomu, že malá měla opakovaně 5 dní 40°C teploty a dávali jsme na střídačku Paralen s Nurofenem + Diazepam a ledy do třísel. Ale pokud se spotí a bude na pohmat studenější, tak bych ho nechala a vždycky jen šáhla. I u malý jsem to dělala ty poslední dny, kdy už tak neteplotovala :wink: . Ať je mu líp :kytka: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
1.11.11 21:22

Tak já mám 22měs holčičku a měřím zásadně ve spánku :lol: .Jinak nemám šanci ji změřit.Zvednu ruku,strčím teploměr a počkám až zapípá,mám digitál. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81475
1.11.11 22:34

nebudila bych. když lék zabral, tak to poznáš přiložením pusy na čelo (rukou jsem to nepoznala). jen jednou jsem měla sama horečku, tak jsem změřila bez vzbuzení. Syn na to spí ideálně- s vystrčeným zdkem, tak jsem jen stýhla pyžamo, posunula plenku a zapíchla teploměr :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81475
1.11.11 22:36
bublinkaa píše:
Tak já mám 22měs holčičku a měřím zásadně ve spánku :lol: .Jinak nemám šanci ji změřit.Zvednu ruku,strčím teploměr a počkám až zapípá,mám digitál. :-D

mě digitál pod paží měří šejdrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
2.11.11 12:22

Hlavně teda na měření teploty v axile je dost malej, pak to hází jiný čísla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
2.11.11 21:35

holky, podle mě ty digitály měří šejdrem vždycky :-(
Jediné místo kde nejsme podchlazení je zadek :-) , takže měřím starší stále per rectum a odčítám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí