Jak dávat hořký lék?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4295
31.10.11 21:00

Jak dávat hořký lék?

Ahoj holky,
prosím potřebovala bych poradit… Dcera (8 týdnů) má nemocné srdíčko a dostali jsme nový lék - Propafenon, ale je hrozně hořký a malá mi ho nechce vůbec polykat :zed: dávám jí ho stříkačkou přes malíček do pusinky s odstříkanym mlíkem (dávala jsem takhle i první lék a to bylo v pohodě) ale tenhle nechce vůbec a je moc důležitý do ní dostat celou dávku. Nemáte nějaký trik na to? Moc děkuju… :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6653
31.10.11 21:02

dávej ho do čaje, my malému takhle dáváme veškeré léky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1139
31.10.11 21:09

my řešili hořké kapky a sestřička řekla stříknout rovnou do krku :nevim: a doktorka doporučila koupit kvalitní šťávu(mám na mysli koncentrovaný sirup) a to mělo úspěch. Akorát, jestli ten lék má brát dlouhodobě,tak nevim, jestli by ten sirup nevadil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4295
31.10.11 21:44

Lék bude brát minimálně rok třikrát denně :zed: a čajíky právě nemůže, jsouz z bylinek a po těch se mi vždycky osype :cry: už si nevím rady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
31.10.11 21:49

A co udělat nasycený roztok z cukru a do toho to dát nebo do džusu jablečného, příp. koupit nějaký sirup. Je to umělý. Ať se uzdraví dcerka, to musí být těžké.

Příspěvek upraven 31.10.11 v 21:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
31.10.11 21:49

mně zabrala nakonec stříkačka, dát do pusinky jakoby dozádu mězi dáseň a jazyk a to zabíralo a neplivala,ale já to praktikovala až když bylo malé 6m, to měla dvakrát denně atb. Zakládala jsem tu kvůli tomu diskuzi na podávání sirupů :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10895
31.10.11 21:51

a co to dát do klasický stříkačky a pak rychle ucpat pusinu mlíčkem nebo prsem :think:

Ondra je v tomhle zlatej,cokoliv spolkne bez protestů, jen jednou nechtěl nějaký antibiotika a ty jsme dali právě do stříkačky nebo do tý odměrky co je u Nurofenu :palec:

Držím palce ať to zmáknete a hlavně ať léky zaberou :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4295
31.10.11 21:52
Boudice23 píše:
mně zabrala nakonec stříkačka, dát do pusinky jakoby dozádu mězi dáseň a jazyk a to zabíralo a neplivala,ale já to praktikovala až když bylo malé 6m, to měla dvakrát denně atb. Zakládala jsem tu kvůli tomu diskuzi na podávání sirupů :wink:

A dávala si to jenom přes stříkačku nebo i přes prst? dávám ji to taky přes stříkačku a nechce to… jsou jí teprve dva měsíce a takhle ji to musím dávat třikrát denně :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4295
31.10.11 21:54
Loffda píše:
a co to dát do klasický stříkačky a pak rychle ucpat pusinu mlíčkem nebo prsem :think:

Ondra je v tomhle zlatej,cokoliv spolkne bez protestů, jen jednou nechtěl nějaký antibiotika a ty jsme dali právě do stříkačky nebo do tý odměrky co je u Nurofenu :palec:

Držím palce ať to zmáknete a hlavně ať léky zaberou :huban:

Dávám jí to stříkačkou s odstříkanym mlíkem a stejně to nechce :( nerada bych ji do toho dávala něco sladkýho když ji to budu dávat dlouho. Závidím, že to tvůj Ondra tak dobře baštil. Děkuju… snad to brzo bude za náma :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
31.10.11 21:55

zkus koupit fruktózu a dát to do ní, je to přírodní cukr, žádná syntetika, max. trošku přibere

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
31.10.11 21:55
Kikullka píše:
Boudice23 píše:
mně zabrala nakonec stříkačka, dát do pusinky jakoby dozádu mězi dáseň a jazyk a to zabíralo a neplivala,ale já to praktikovala až když bylo malé 6m, to měla dvakrát denně atb. Zakládala jsem tu kvůli tomu diskuzi na podávání sirupů :wink:
A dávala si to jenom přes stříkačku nebo i přes prst? dávám ji to taky přes stříkačku a nechce to… jsou jí teprve dva měsíce a takhle ji to musím dávat třikrát denně :(

přes stříkačku co byla u ibalgin baby tak jsem jí použila na tohle, ale asi na to bude mít ještě malou pusinku :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4295
31.10.11 21:58
Osmanka píše:
zkus koupit fruktózu a dát to do ní, je to přírodní cukr, žádná syntetika, max. trošku přibere

A dá se to koupit normálně v lékárně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
31.10.11 22:03

No u nás se to kupuje normálně v obchodě, co jsou cukry - zkusila bych prostě to rozpustit ve vodě a do toho dát lék. Je to ovocný cukr, co je v ovoci, zelenině, nic barveného, ochuceného.. Mám syna 2.5roku a cpu mu cukr do léků, ale už tedy normální cukr, fruktózu jsem mu dávala tak do roka a půl do příkrmů, pudinků apod. Obecně je to takový lehčí cukr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
31.10.11 22:04

Třeba to budou mít i v lékárně, ale nestojí to moc. Takže za pokus nevyhodíš moc peněz a příp. si to nasypete to čaje nebo do buchet :-).

Ve své podstatě můžeš zkusit i normální cukr, ale při držení diet se klasický řepkový cukr nedoporučuje u dospělých lidí - je takový umělejší.

Příspěvek upraven 31.10.11 v 22:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4295
31.10.11 22:04
Osmanka píše:
No u nás se to kupuje normálně v obchodě, co jsou cukry - zkusila bych prostě to rozpustit ve vodě a do toho dát lék. Je to ovocný cukr, co je v ovoci, zelenině, nic barveného, ochuceného.. Mám syna 2.5roku a cpu mu cukr do léků, ale už tedy normální cukr, fruktózu jsem mu dávala tak do roka a půl do příkrmů, pudinků apod. Obecně je to takový lehčí cukr.

Moc děkuju, určitě vyzkouším.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+