Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
prosím potřebovala bych poradit… Dcera (8 týdnů) má nemocné srdíčko a dostali jsme nový lék - Propafenon, ale je hrozně hořký a malá mi ho nechce vůbec polykat
dávám jí ho stříkačkou přes malíček do pusinky s odstříkanym mlíkem (dávala jsem takhle i první lék a to bylo v pohodě) ale tenhle nechce vůbec a je moc důležitý do ní dostat celou dávku. Nemáte nějaký trik na to? Moc děkuju… ![]()
my řešili hořké kapky a sestřička řekla stříknout rovnou do krku
a doktorka doporučila koupit kvalitní šťávu(mám na mysli koncentrovaný sirup) a to mělo úspěch. Akorát, jestli ten lék má brát dlouhodobě,tak nevim, jestli by ten sirup nevadil.
Lék bude brát minimálně rok třikrát denně
a čajíky právě nemůže, jsouz z bylinek a po těch se mi vždycky osype
už si nevím rady…
A co udělat nasycený roztok z cukru a do toho to dát nebo do džusu jablečného, příp. koupit nějaký sirup. Je to umělý. Ať se uzdraví dcerka, to musí být těžké.
Příspěvek upraven 31.10.11 v 21:51
mně zabrala nakonec stříkačka, dát do pusinky jakoby dozádu mězi dáseň a jazyk a to zabíralo a neplivala,ale já to praktikovala až když bylo malé 6m, to měla dvakrát denně atb. Zakládala jsem tu kvůli tomu diskuzi na podávání sirupů ![]()
a co to dát do klasický stříkačky a pak rychle ucpat pusinu mlíčkem nebo prsem ![]()
Ondra je v tomhle zlatej,cokoliv spolkne bez protestů, jen jednou nechtěl nějaký antibiotika a ty jsme dali právě do stříkačky nebo do tý odměrky co je u Nurofenu ![]()
Držím palce ať to zmáknete a hlavně ať léky zaberou ![]()
Boudice23 píše:
mně zabrala nakonec stříkačka, dát do pusinky jakoby dozádu mězi dáseň a jazyk a to zabíralo a neplivala,ale já to praktikovala až když bylo malé 6m, to měla dvakrát denně atb. Zakládala jsem tu kvůli tomu diskuzi na podávání sirupů
A dávala si to jenom přes stříkačku nebo i přes prst? dávám ji to taky přes stříkačku a nechce to… jsou jí teprve dva měsíce a takhle ji to musím dávat třikrát denně ![]()
Loffda píše:
a co to dát do klasický stříkačky a pak rychle ucpat pusinu mlíčkem nebo prsem![]()
Ondra je v tomhle zlatej,cokoliv spolkne bez protestů, jen jednou nechtěl nějaký antibiotika a ty jsme dali právě do stříkačky nebo do tý odměrky co je u Nurofenu
Držím palce ať to zmáknete a hlavně ať léky zaberou
Dávám jí to stříkačkou s odstříkanym mlíkem a stejně to nechce
nerada bych ji do toho dávala něco sladkýho když ji to budu dávat dlouho. Závidím, že to tvůj Ondra tak dobře baštil. Děkuju… snad to brzo bude za náma ![]()
zkus koupit fruktózu a dát to do ní, je to přírodní cukr, žádná syntetika, max. trošku přibere
Kikullka píše:Boudice23 píše:A dávala si to jenom přes stříkačku nebo i přes prst? dávám ji to taky přes stříkačku a nechce to… jsou jí teprve dva měsíce a takhle ji to musím dávat třikrát denně
mně zabrala nakonec stříkačka, dát do pusinky jakoby dozádu mězi dáseň a jazyk a to zabíralo a neplivala,ale já to praktikovala až když bylo malé 6m, to měla dvakrát denně atb. Zakládala jsem tu kvůli tomu diskuzi na podávání sirupů
přes stříkačku co byla u ibalgin baby tak jsem jí použila na tohle, ale asi na to bude mít ještě malou pusinku ![]()
Osmanka píše:
zkus koupit fruktózu a dát to do ní, je to přírodní cukr, žádná syntetika, max. trošku přibere
A dá se to koupit normálně v lékárně?
No u nás se to kupuje normálně v obchodě, co jsou cukry - zkusila bych prostě to rozpustit ve vodě a do toho dát lék. Je to ovocný cukr, co je v ovoci, zelenině, nic barveného, ochuceného.. Mám syna 2.5roku a cpu mu cukr do léků, ale už tedy normální cukr, fruktózu jsem mu dávala tak do roka a půl do příkrmů, pudinků apod. Obecně je to takový lehčí cukr.
Třeba to budou mít i v lékárně, ale nestojí to moc. Takže za pokus nevyhodíš moc peněz a příp. si to nasypete to čaje nebo do buchet
.
Ve své podstatě můžeš zkusit i normální cukr, ale při držení diet se klasický řepkový cukr nedoporučuje u dospělých lidí - je takový umělejší.
Příspěvek upraven 31.10.11 v 22:06
Osmanka píše:
No u nás se to kupuje normálně v obchodě, co jsou cukry - zkusila bych prostě to rozpustit ve vodě a do toho dát lék. Je to ovocný cukr, co je v ovoci, zelenině, nic barveného, ochuceného.. Mám syna 2.5roku a cpu mu cukr do léků, ale už tedy normální cukr, fruktózu jsem mu dávala tak do roka a půl do příkrmů, pudinků apod. Obecně je to takový lehčí cukr.
Moc děkuju, určitě vyzkouším.....