Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A ještě jeden dotaz… Můžou čípky způsobit průjmovatou stoličku? Po srpnový hospitalizaci kvůli průjmu se ho už dost děsím ![]()
Tak já u své dcery používám i trošičku oleje, namažu jí dírku,čípek trochu prohřeju v rukách,ať je měkkčí a taky trošku naolejuju a pak to jde docela dobře.Naše to taky špatně snáší,vždycky moc zatne a pak to jde hůř.A jo, může mýt řidčí stoličku.dělá to ten glyceryn v tom čípku.
Děkuji, já ji vždycky najdřív namažu zadeček, takže to tam klouže pěkně, ale strašně u toho kňourá a i chvíli potom… tak uvidíme… Úplně jsem se lekla, jestli nemá ještě nějakej další problém. Dřív to nedělala…
A proč dáváš čípky? Brufen sirup apod. zabere v tomhle věku mnohem rychleji a účelněji než čípky.
Teplotu už měřím dig. teploměrem v podpaždí,chce to jen cvik a naučit se zaujmout hrou,dítě to ani neregistruje a teplotu změřím bez pláče ![]()
Berry, ráda bych dávala sirup. Ale ona ho nechce. Plive ho, prská ho, natahuje ji. Dneska jsem ji dávala thymomel na kašel a myslela jsem si, že ten ji bude chutnat. Málem se po něm pozvracela. Oklepávala se asi minutu a strašně se šklebila a nakonec ji to tak natáhlo, že už jsem čekala, že to fakt vyhodí
Nakonec ho teda jen vyplivala…
Ahoj holky, mám stejný problém jako zakladatelka, malý je nemocný, má dva sirupy na kašel, které za žádnou cenu nechce spapat, plive to, prská, nebo se dáví
Zkoušela jsem to dávat do jídla, ale pozná to a prostě nechce. To samé čípek na teplotu, to je taky peklo, strašně naříká
Prosím o jakékoliv rady. Malému je rok, děkuji moc ![]()
No ja bych rekla ze s tim nic nenadelas, komu by se to libilo
ja jsem ted dva dny davala nasi maly cipek, protoze jsem nemela sirup, jinak cipek nedavam. Taky rev jak blazen a kricela cipek ne. Se neda nic delat, namazat olejickem a sup. Tu chvilicku to vydrzi ![]()
@LenďuleB píše:
Ahoj holky, mám stejný problém jako zakladatelka, malý je nemocný, má dva sirupy na kašel, které za žádnou cenu nechce spapat, plive to, prská, nebo se dávíZkoušela jsem to dávat do jídla, ale pozná to a prostě nechce. To samé čípek na teplotu, to je taky peklo, strašně naříká
Prosím o jakékoliv rady. Malému je rok, děkuji moc
Rada je vydržet, nic jinýho. Malá to taky nesnáší, ale nedá se nic dělat. Sirup jí vysvětlím, budou jí 3 ale na čípek jí musím „přeprat“.
@terien já se právě bojim, abych mu nějak neublížila
ale to snad nejde ne? Ach jo, to je hrozný, ale prostě sirup mi plive a nezabírá mu to pak, už má teplotu pátý den ![]()
@LenďuleB píše:
@00.katka tak mi jdem na tosnad to hned nevytlačí
já to tam ještě trochu zasunu teploměrem aby to hned nevytlačila. Čípky používáme doteď, budou jí 3 protože všechny sirupy vybl.la. Akorát teď naposledy na angínu snesla.
@LenďuleB píše:
@terien já se právě bojim, abych mu nějak neublížilaale to snad nejde ne? Ach jo, to je hrozný, ale prostě sirup mi plive a nezabírá mu to pak, už má teplotu pátý den
Neublížíš neboj, vždyť jsou pro děti. Ale chápu tě, mě malá vždycky strašně naříkala že jí to bolí a taky mi ten čípek přišel tak veliký na tu dětskou prdýlku.
Mám problém jiný, malá taky řve jak tygr (víme, že to příjemný prostě neni no), ale během 5 minut mi vždy všechno vykadí. Občas mám pocit, že to má jak projímadlo ![]()
Prosím o radu…
Je normální, že naše 9. měsíční holčička při zavádění čípků hrozně naříká? Jak kdybych ji strašně trápila. I měření teploty v zadečku je čímdál tím horší… Dávala bych ji sirup radši než čípky, ale ona ho prostě nechce. Všechno vyplive, vyprská…
Děkuji