Může to být angína?

102
30.10.11 16:33

Může to být angína?

Ahoj,ve čtvrtek večer jsem dceři (3 roky) naměřila teplotu 38stupňů.Stěžovala si na bolest v krku a hlavy.Přes noc jsme teplotu sráželi a ráno vyrazili k paní doktorce.Ta řekla,že je krk trochu zarudlý,ale žádná hrůza.Udělala výtěr z krku a nasadila antibiotika.Má druhá dcera měla před týdnem spálovou angínu,tak právě proto paní doktorka s antibiotiky nečekala na výsledek výtěru.No a večer se dcera hodně zhoršila.Teplota 40 stupňů a velká bolest v krku.Je to vlastně už 4 den a ještě skoro nejí,že jí bolí pusinka.V krku se jí udělali už v sobotu ráno bílé puchýřky.Dneska jsme volali na výsledek výtěru a světe div se,ve výtěru angína nevyšla 8-o .Je možné,že byl výtěr udělaný moc brzo a ještě tam nic nebylo a angína se rozjela až potom? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2551
30.10.11 16:40

Tak to nevím :think: , naše holky měly spálovou angínu na jaře - v pondělí starší a ve čtvrtek mladší, a u mladší byly taky okamžitě nasazeny ATB bez čekání na výsledky výtěru, ale po dvou dnech braní antibiotik nastalo zlepšení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
30.10.11 16:52

Kamarádka má kluka s hepavirovou angínou..puchýřky v krku, na dlaních a prý i na ploskách nohou. Slyšela jsem to poprvé. ATB nevím, jestli mají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
30.10.11 17:01

Myslím, že může.
Já šla po KO na crp bylo v normě. Už ten den mě pobolívalo v krku.
A přez noc rapidní zhoršení, horečka, v krku jako bych polykala žiletky a ráno crp vysoké.

• Citovat
  • Upravit
5636
30.10.11 17:02

Angína přestává být infekční po dvou dnech braní antibiotik. Je možné, že se dcera nestihla nakazit. Můj malý taky dostal spálovou (a ještě k tomu retronasální angínu) a manžel to od něho chytl téměř okamžitě, oba brali ATB a po dvou dnech už nebyli infekční - tak nám to řekla dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
30.10.11 17:08

Mě ten popis připomíná herpetickou angínu, kterou syn prodělal předminulý měsíc. Horečky 40°C, v krku puchýřky , nic nejedl a nechtěl nic teplého na pití. CCa za týden to přešlo. Doktor říkal, že na herpetickou angínu se ATB nedávají, protože je to virová záležitost, která se léčí symptomaticky tj. pouze příznaky nemoci a nemoc trvá cca týden až 7 dní. Terapie - antipyretika, tekutiny, klidový režim a MUDr. z pohotovosti nám poradila stříkat do krku Tantum verde (i když malému je rok a smí se dát až myslím od třech)- nastříkat přímo na ty puchýřky.

P.S. Virová onem. se nikdy stěrem neprokáží - ve stěru jdou najít pouze bakterie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
30.10.11 17:17

No, tak to bude herpetická, ne hepavirová…jojo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
30.10.11 19:58
xxxxxx píše:
Mě ten popis připomíná herpetickou angínu, kterou syn prodělal předminulý měsíc. Horečky 40°C, v krku puchýřky , nic nejedl a nechtěl nic teplého na pití. CCa za týden to přešlo. Doktor říkal, že na herpetickou angínu se ATB nedávají, protože je to virová záležitost, která se léčí symptomaticky tj. pouze příznaky nemoci a nemoc trvá cca týden až 7 dní. Terapie - antipyretika, tekutiny, klidový režim a MUDr. z pohotovosti nám poradila stříkat do krku Tantum verde (i když malému je rok a smí se dát až myslím od třech)- nastříkat přímo na ty puchýřky.P.S. Virová onem. se nikdy stěrem neprokáží - ve stěru jdou najít pouze bakterie

aha,a jak ty puchýřky u syna vypadaly? Byly průsvitné nebo bílé? Mě to nejdřív přišlo jako puchýřky,ale pak to bylo bílé.Takže to vypadalo jako klasické čepy. :think:Má to na mandlích i na tom oblouku v krku. Každopádně se dneska odpoledne dceři ulevilo,už i něco snědla.Je bez teploty a krk už má taky trochu lepší.To nejhorší snad máme za sebou :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
31.10.11 09:08

Já bohužel nevím jak to vypadalo…malej si do krku kouknout nenechá…to viděl doktor. Takže bohužel nevím jak bych to popsala. Vše co o herpetické angíně vím, tak jsem už napsala…víc neporadím…bohužel . Ať se brzy uzdravíte… :palec:

Neluška píše:
xxxxxx píše:
Mě ten popis připomíná herpetickou angínu, kterou syn prodělal předminulý měsíc. Horečky 40°C, v krku puchýřky , nic nejedl a nechtěl nic teplého na pití. CCa za týden to přešlo. Doktor říkal, že na herpetickou angínu se ATB nedávají, protože je to virová záležitost, která se léčí symptomaticky tj. pouze příznaky nemoci a nemoc trvá cca týden až 7 dní. Terapie - antipyretika, tekutiny, klidový režim a MUDr. z pohotovosti nám poradila stříkat do krku Tantum verde (i když malému je rok a smí se dát až myslím od třech)- nastříkat přímo na ty puchýřky.P.S. Virová onem. se nikdy stěrem neprokáží - ve stěru jdou najít pouze bakterie
aha,a jak ty puchýřky u syna vypadaly? Byly průsvitné nebo bílé? Mě to nejdřív přišlo jako puchýřky,ale pak to bylo bílé.Takže to vypadalo jako klasické čepy. :think:Má to na mandlích i na tom oblouku v krku. Každopádně se dneska odpoledne dceři ulevilo,už i něco snědla.Je bez teploty a krk už má taky trochu lepší.To nejhorší snad máme za sebou :dance:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
31.10.11 09:10
xxxxxx píše:
Já bohužel nevím jak to vypadalo…malej si do krku kouknout nenechá…to viděl doktor. Takže bohužel nevím jak bych to popsala. Vše co o herpetické angíně vím, tak jsem už napsala…víc neporadím…bohužel . Ať se brzy uzdravíte… :palec:
Neluška píše:
xxxxxx píše:
aha,a jak ty puchýřky u syna vypadaly? Byly průsvitné nebo bílé? Mě to nejdřív přišlo jako puchýřky,ale pak to bylo bílé.Takže to vypadalo jako klasické čepy. :think:Má to na mandlích i na tom oblouku v krku. Každopádně se dneska odpoledne dceři ulevilo,už i něco snědla.Je bez teploty a krk už má taky trochu lepší.To nejhorší snad máme za sebou :dance:

To nevadí,i tak děkuji.Jen mě mrzí,že nejspíš bere antibiotiky zbytečně.Proberu to s doktorkou.Dneska už normálně jí.Tak už snad bude v pohodě :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
26.7.12 19:48

Chtěla bych se zeptat, dcera má dva dny zastřený hlas, jako by vynechávaly hlasivky nebo jak to popsat. Ale nemá teplotu, žádné jiné příznaky, možná je trochu unavenější, ale opravdu jen trochu. Sama jsem angínu měla asi jednou v životě tak nevím. Naše dr. má dovolenou, tak přemýšlím, jestli ji zítra někam vzít nebo to zatím nechat proběhnout, když nejsou teploty. Jak byste reagovaly vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2604
13.6.15 17:34

Ahoj,
chci se zeptat, jestli nemá někdo třeba podobnou zkušenost.
Starší dcera, skoro tříletá měla od úterního večera vysoké teploty, kolem 39°C. Přetrvávaly i celou středu a čtvrtek, teplotu jsme sráželi na střídačku panadol a nurofen čípkama. Ve čtvrtek ráno jsem volala doktorce a ta mi řekla, ať přijdeme v pátek ráno, že doktorka má dovolenou. Doktorka se jí podívala do krku a řekla, že má hnisavou angínu a předepsala jí Ospen. Dneska už dcera teplotu nemá a vypadá dobře, na nic si nestěžuje, jí i pije normálně.
Jenže aby toho nebylo málo, tak od včerejšího večera začla mít zvýšenou teplotu ta mladší, půlroční. V noci se to zvedlo a měla 38,5°C. Ráno jsem tedy opět volala doktorce, jestli nemáme zajet na pohotovost, aby se koukli, zda nemá taky angínu. Doktorka mi ale řekla, že si myslí, že to angína nebude, že u takhle malých dětí je to vyjímečné. Že to bude nejspíš jen ňáká viróza nebo šestá nemoc. Že máme počkat do pondělí a přijít na prohlídku k ní.
Teplotu teda srážím po 6 hodinách, protože ji má vždycky kolem 38,5°C. Tak nevím, myslíte, že je to vážně jen náhoda a mladší má jen ňákou virózu nebo to může být taky ta angína?
Chápu, že podle popisu to jde těžko popsat, ale třeba má někdo podobnou zkušenost. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
13.6.15 17:38

No a dívala jsi se jí do toho krku? Jinak je to fakt těžko odpovědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
13.6.15 18:19

Tak ja bych to tipovala na anginu. Naše ji ve třech mesicich chytla ode mne v sedmi od brachy. Taky všichni mleli, ze to není bežne, no ale měla ji. Jediné, ze u ni to nebylo az tak jasné, měla teplotu, krk ne úplně jasny na anginu, ale podle vyberu streptokok. CRP vysoké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
13.6.15 19:23

@Meganie Tak předně bych se podívala do krku, to dost napoví. A pak.. i kdyby to byla angína, do pondělí vydržíte. Lepší než lítat po pohotovosti a čekat tam hodiny mezi nemocnýma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí