Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobré ráno ![]()
Nevím si rady, snad mi zde někdo poradí…
Malá má angínu. Dostala Amoksiklav (suspenze). Po každém podání má průjem. Až dnes, po dvou dnech užívání jsem si všimla, že ATB mají být v lednici při 2-8 stupních. Jsem asi úplně pitomá, protože jsem si přečetla dlouhý příbalový leták a opomenula jsem tuhle větu na krabičce.
Myslíte, že mám zavolat na pohotovost a nechat si předepsat nové ATB? Nemůže jí to nějak ublížit, když jsem to nedala do lednice? ![]()
Naprůjem dávám laktobacily.
Děkuji za reakce ![]()
To že má průjem po podání, nemusí být způsobené tím, že ATb nebyly v ledničce. Každý ATb slušně rozhodí mikroflóru střev a může se to projevit i průjmem… Ale co se stane, když to nebude v ledničce, to nevím, asi bych tam přece jen zavolala…
Děkuji za odpověď ![]()
Je dodávám, že první jsem dotaz zkusila zde, protože na pohotovosti jsou velice příjemní ![]()
jizvíková píše: účinnost látky se teplotou sníží
Zase neplaš, je pravda, že Augmentin má být v lednici, pokud jsi na to přišla až za dva dny, no holt se nedá nic dělat.Možná se malinko sníží účinnost nebo se prodlouží doba nástupu účinku, nic víc.
Zavolala bych na pohotovost. Po ATB průjem bývá ikdyž jsou ATB v lednici proto se dávají při léčbě probiotika. ATB ničí i dobré střevní bakterie takže se může u některých dětí oběvit průjem. Jestli to může ublížit nebo ne ti poví doktor nebo se zeptej v lékárně na rady nic vezlém dámy
z emimina ohledně ATB bych moc nedávala.
teď jsem zjistila, že nám babička nedala antibiotika do lednice, tak pátrám, jaké to může mít následky… Doufám, že to nebude nic vážného.
S tím průjmem bych si ale určitě nezahrávala (vím, že píšu dávno po termínu, takže i mimo mísu). Jen jsem chtěla napsat, že hlavně Amoksiklav je pěknej sajrajt. Já po něm taky měla průjem a dokonce i kvasinky. Pokud by bylo možnost volby, chtěla bych napsat jiný prášky…
pokud jde o tablety, tak normálně atb být v lednici nemusí, stačí chladnější místo
Co Vám na to řekli vadí to nebo ne?? když jste je zapomněla dat? taky se mi to dnes staloo podavame už 8 den antibiotika Ospen. Díky za odpověd
Holky, dnes dvojcata dostala Augmentin duo na zaniceny krk. Pan v lekarne rikal, ze dat do hodiny do lednice. Ale my se dostali domu az za cca 1hod a 40min. Myslite, ze to vadi? Muzem dal uzivat?
To bych se fakt nebála, za hodinu a 40 minut absolutně nemá šanci se zkazit, neboj. mě se atb sirup párkrát podařilo nechat i přes noc na lince, a nic ![]()
Tak nám ho taky babička nedala za celý den do lednice
tak nevím no, ale jelikož je neděle, tak mi stejně nikdo nové nenapíše, takže budem pokračovat a doufat, že bude vše ok.