Zapomněla jsem dát ATB do lednice

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3086
29.10.11 09:17

Zapomněla jsem dát ATB do lednice

Dobré ráno :-)
Nevím si rady, snad mi zde někdo poradí…
Malá má angínu. Dostala Amoksiklav (suspenze). Po každém podání má průjem. Až dnes, po dvou dnech užívání jsem si všimla, že ATB mají být v lednici při 2-8 stupních. Jsem asi úplně pitomá, protože jsem si přečetla dlouhý příbalový leták a opomenula jsem tuhle větu na krabičce.
Myslíte, že mám zavolat na pohotovost a nechat si předepsat nové ATB? Nemůže jí to nějak ublížit, když jsem to nedala do lednice? :zed:
Naprůjem dávám laktobacily.
Děkuji za reakce :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10713
29.10.11 09:27

To že má průjem po podání, nemusí být způsobené tím, že ATb nebyly v ledničce. Každý ATb slušně rozhodí mikroflóru střev a může se to projevit i průjmem… Ale co se stane, když to nebude v ledničce, to nevím, asi bych tam přece jen zavolala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3086
29.10.11 09:31

Děkuji za odpověď :wink:
Je dodávám, že první jsem dotaz zkusila zde, protože na pohotovosti jsou velice příjemní :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
29.10.11 09:59

účinnost látky se teplotou sníží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
beruska79
29.10.11 10:05
jizvíková píše: účinnost látky se teplotou sníží
:mavam: jizvi. zakladatelko, presne tak, ATB kdyz se neuchovavaji v lednicci,tak jejich ucinnost se snizuje, tzn. ze nemusi tak dobre a nebo vubec zabirat, zavolala bych tam, nemel byb byt problem ti predepsat nove.
k tomu prujmu: moje mala a myslim si, ze vetsina deti, i dospelych ma po podani prujem, jak psala pomeranca, davej dal probiotika, po skonceni ATB prujem vymizi :kytka: ale probiotika davej ejste par dni co ATB dobere, my je davame uz od narozeni, neuskodi to, spis naopak. :mavam:
  • Citovat
  • Upravit
3086
29.10.11 10:24

Děkuji holky :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
29.10.11 10:46

Zase neplaš, je pravda, že Augmentin má být v lednici, pokud jsi na to přišla až za dva dny, no holt se nedá nic dělat.Možná se malinko sníží účinnost nebo se prodlouží doba nástupu účinku, nic víc.

• Citovat
  • Upravit
5052
29.10.11 14:20

Zavolala bych na pohotovost. Po ATB průjem bývá ikdyž jsou ATB v lednici proto se dávají při léčbě probiotika. ATB ničí i dobré střevní bakterie takže se může u některých dětí oběvit průjem. Jestli to může ublížit nebo ne ti poví doktor nebo se zeptej v lékárně na rady nic vezlém dámy :hug: z emimina ohledně ATB bych moc nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cat80
27.1.12 20:35

teď jsem zjistila, že nám babička nedala antibiotika do lednice, tak pátrám, jaké to může mít následky… Doufám, že to nebude nic vážného.

S tím průjmem bych si ale určitě nezahrávala (vím, že píšu dávno po termínu, takže i mimo mísu). Jen jsem chtěla napsat, že hlavně Amoksiklav je pěknej sajrajt. Já po něm taky měla průjem a dokonce i kvasinky. Pokud by bylo možnost volby, chtěla bych napsat jiný prášky…

• Citovat
  • Upravit
karolínka12
27.1.12 20:41

pokud jde o tablety, tak normálně atb být v lednici nemusí, stačí chladnější místo

• Citovat
  • Upravit
100
2.5.13 08:02

Co Vám na to řekli vadí to nebo ne?? když jste je zapomněla dat? taky se mi to dnes staloo podavame už 8 den antibiotika Ospen. Díky za odpověd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2015
14.4.18 00:12

Holky, dnes dvojcata dostala Augmentin duo na zaniceny krk. Pan v lekarne rikal, ze dat do hodiny do lednice. Ale my se dostali domu az za cca 1hod a 40min. Myslite, ze to vadi? Muzem dal uzivat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
14.4.18 01:44

To bych se fakt nebála, za hodinu a 40 minut absolutně nemá šanci se zkazit, neboj. mě se atb sirup párkrát podařilo nechat i přes noc na lince, a nic :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
17.11.19 05:59

Antibiotika nedána do lednice

Tak nám ho taky babička nedala za celý den do lednice :roll: tak nevím no, ale jelikož je neděle, tak mi stejně nikdo nové nenapíše, takže budem pokračovat a doufat, že bude vše ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí