Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chtěla bych poprosit o radu. Syn má od středy rýmu, včera ráno začal kašlat a jelikož to je týden co jsme se uzdravili ze zánětu průdušek(5dní jsme leželi v nemocnici)hned jsem s ním raději šla k dr. Ta si ho poslechla, ani do krku nekoukala a řekla, že na poslech je čistý ať dávám mucosolvan…jenže večer začal chraptit. Noc byla špatná i když měl zvedlou hlavu, mokré ručníky kolem postele, eukaliptový olej na ručníku, otevřené okno,vypnuté topení. Teplotu nemá. Vnoci jsem ho jednou převlékala,byl durch spocený. Dnes hrozně kašle-suše a chraptí(jakoby mutoval) a já nevím, mám mu dávat ten mucosolvan, nedráždí ho právě to??? Nemám mu dát studený zábal na krk? Mám mu dávat teplé nebo studené pití? Když mu byl rok a nějaký měsíc, chraptěl vlétě a vím jen, že jsme nemohli ven protože bylo moc teplo a pití jsem musela dávat studené aby mu to v krčku nenateklo a nezačal se dusit
myslím,že laringitida
Já už si to fakt nepamatuji co to bylo jen si pamatuji, žeb jsme měli být v chladnu a v případě že by se začal dusit, tak jsme měli v lednici nějaký čípek a volat rychlou…což jsme naštěstí nemuseli. Mohlo by to být to samé???? Mluví fakt hrozně a pořád suše kašle. Jíst nechce-jinak to je jedelík ![]()
my teď taky marodíme s kašlem a chrapotem a já myslela že má i rýmu jak divně dýchá, byla jsem s ním u dr. a ta říkala, že to rýmu nemá, že je zahleněný, proto i chraptí. Doporučila nám sirup PROSPAN (přírodní) aby lépe odkašlával,pak fenistil kapky (to kvůli rýmě nerýmě - jen mu teče z nosu) a můžeme dávat nurofen, kvůli bolení v krčku od toho kašlíku. Takže takhle u nás. Dáváme od středy a dnes je kašlík lepší a už ani tolik nechraptí.
Ahoj tak laringitidu měl teď můj kluk.Taky neměl skoro žádný hlas,a hrozně sýpal.Naše dr. nám říkala Mucosolvan,že poslechově byl dobrej.No mě se to nezdálo tak jsme jeli na pohovost.Dostal nějaký prášek na zapití,aby se mu líp dýchalo,a máme dávat Stoptusin,nebo Sinecod aby ho ten kašel nedráždil.Jinak určitě větrat,a mazala jsem mu krk a prsa sádlem.A zábal na krk.Ten mě říkali v nemocnici měnit po 20 minutách.
Liduš88- prosimtě jak ten zábal-studenej hadr a zabalit do suchého?
Ahojky, malej ma od včera teplotu (38,3), do toho kašel, chrapot a rýmu. tu rýmu ma uz tak dva tydny, takovou tu hnusnou zelenou. dnes jsem snim byla u Mudry, průdušky ciste, krk cerveny ale angina to není. dala nam naky atb kapky do toho nosu (ted nevim jak se jmenujou) a na kasel stoptusin. jenze cely den se ta teplota drzi na tech 38,3
musela jsem ho dat na noc k babicce protože ja ted chodim na kurz a nemuzu zameškat
ted jsem od nich odesla, v pet jsem mu davala panadol sirup a když jsem ho ted merila tak porad ma tech 38,3. tak jsem ji tam pripravila cipek (nurofen) aby mu ho tak v pul 9 dala. mudra rekla ze je to naka viróza ale me se nezda ten chrapot, vůbec se mi od nej nechtělo ale musela jsem
nebudu celou noc spat a stejne budu cekat na tel. jestli se nehorsi. myslite ze to fakt muze byt jen naka viróza? a co ten chrapot? laryngitida to asi není, tu uz mel a kasel mel u ni jinej nez ted. jsem fakt na nervy, mam o nej strach. přitom jinak je uplne v pohode, samozrejmne nechce jist ale tak ho nenutim, něco jsem přes den do nej dostala i pije ale proste jsem z toho hotova, kazdou nemoc tak prozivam
a ještě když nemuzu byt snim
Na suchy kasel urcite mucosolvan neni - ten je na vlhkej a na odkaslavani, na suchy je stoptussin, sinecod apod. jinak pozadej o vytery, my jsme loni marodili dlouze a pak se prislo na to, ze ma malej zlatyho stafylokoka v krku i v nose a vse se tahlo… akorat doktori proste hned vytery nedelaj..
A JESTE jedna vec, mucosolvan se nesmi davat na noc! posledni treba tak ve tri / ctyri odpo, jinak prave dite v noci nuti kaslat…
@market.s.87 reagovala jsem na zakladatelky prispevek, pise, ze mudr. rekla mucosolvan a pritom, ze malej ma suchy kasel… ja jen vim, ze loni nas pres mesic trapil kasel a teploty.. a byl to ten stafylokok, letos opet… a znova stafylokok a hodne jsem si o tom cetla a ma to fakt dost lidi, kdyz se o to clovek zacne zajimat a prave je pak vse na dlouhe lokte, protoze se ho blbe zbavuje..
@market.s.87 aha vidis, toho jsem si nevsimla, reaguju na prispevek z roku raz dva:D promin, ale je divny, ze ma furt teplotu a nesnizuje se a 38,3 v zadecku nebo normal?
Napsala jsem to blbe, jako „furt“ teplotu, teplota druhej den neni nic strasnyho a 38,3 jeste jde.. relativne samozrejme, ale po nurofenu/panadolu by mela klesnout aspon trochu.. jinak jestli nestaci davat jednou za sest hodin, tak se da kombinovat panadol/nurofen, po trech dnech by to melo ustat, i kdyz ja s malym loni zazila behem zimy asi 5×virozy a vzdy tak 4-5 dni teplota, z toho tri dny kolem 38-39…:/
@Cosmic no prave, nechala jsem tam nurofenovy cipek at mu ho v pul 9 da, abych mela aspoň trochu klid ze mu to klesne ale nevim no
před necelym mesicem mel anginu a to litali az 40 5 dni v kuse
nozna ještě dyl
byl uplne mimo. merim mu teplotu v zadecku, normal se nenecha zmerit tech 38,3 je samozrejmne po odectu
@market.s.87 tak to je masakr, 40, kuba mel jednou 39,9 a byla to teda sila, ale to bylo jeden den a slo to pak trosku dolu.. uff, a jak je, doufam, ze uz lepsi!