Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@market.s.87 Tak ono je to asi podle vahy, ja immunoglukanu davam na 13 kg dite 2,5 ml a multiimunu bych musela davat 5 ml.. ale potom se to mozna vyrovna a maji davku stejnou nevim:D multiiumun dava kamoska, ja davam ten immunoglukan, jsem s nim spokojena, tak ho nechci menit.. zatim.. jinak ty leky, je to des, proste to je tah farmaceutickych firem… ale co by clovek pro zdravi ditete neudelal… jen kdyby vzdy vedel, ze dany lek opravdu pomuze.. plno veci si myslim, ze stejne musi odeznit samo… v uvozovkach samozrejme!
@Gerberka ja ti to s tou skolkou vubec nevyvracim, nemusis me furt ujistovat, ze kazdy dite pak bude nemocny:D vidim to na okoli a na znamych, ze jsou vic doma nez v praci:D je jasny, ze to je neco jinyho, ja jen psala, ze nejsme jako treba nekdo furt zaprdli doma:D.. protoze mam z okoli pripady, ktery opravdu dite do kolektivu daji az do skolky a to je pro to dite asi velkej sok.. a nakou rymu uz opravdu neresim, pokud neni doslova zelena, protoze to by clvoek nemohl nikam, a pak zjisti, ze jeho dite je „nemocne“ a kdyz to vidi v tech MC, tak tam ma sopla u nosu kazdy druhy a jeste dvojnasobne..
U immunoglukanu je 1 ml na 5 kg vahy… takze jestli pocitam dobre, vy byste meli naky 3,5 ml+..
Ach jo, je to tady zase
malej ma zase zapal plic, ale tentokrát pravostrany a aby to nebylo malo tak to mam taky ![]()
Cože? ![]()
to je strašný…naprosto soucítím, je to nekonečné a hlavně ty nemoci se pořád opakují dokola. Jaká dala dr. malému atb.? má Klacid nebo něco jiného? Chodil od začátku ledna do školky? A co ty? seš na neschopence nebo chodíš do práce? jaká bereš atb. ty?
Ty jo, to neni uz mozny, takhle za sebou:( co zkusit navstivit nekoho s nakou alternativni lecbou?! zkousite naky ten immunoglukan nebo neco na te bazi, kamosce treba pomohlo colostrum, pry drahy jako prase, ale neminulo se ucinkem..
Dobré ráno,
poprosím o radu, naše Klaudie má od pondělí chrapot, přídala se rýma a takovej suchej kašel, teplotu sem měřila, má buď zvýšenou nebo žádnou. Dávám jí Mucosolvan, Sinupret a na noc Tussin a teď řeším jestli s ní skočit k doktorce - jestli to nemůže být něco horšího než viróza..?? Teď je kolem nás nemocnej snad úplně každej, tak se mně moc nechce tahat mezi další marody..??
díky za rady
Děláš to přesně tak, jak mě včera poradila doktorka
máme to samé. K doktoru bych jí nebrala, ještě tam chytíte něco horšího. My byli na kontrole s angínou a přinesly si toto ![]()
@terien já si právě myslím, že to není nic hroznýho.. jen prostě se toho ještě nezbavila
samozřejmě bych ráda, aby si ji poslechla, ale nijak nepíská, prostě normálně hodně zahleněná
prosímtě bála sem se laryngitidy nebo anginy, ale to se asi projevuje jinak..?? ![]()
@aakaficko píše:
@terien já si právě myslím, že to není nic hroznýho.. jen prostě se toho ještě nezbavilasamozřejmě bych ráda, aby si ji poslechla, ale nijak nepíská, prostě normálně hodně zahleněná
prosímtě bála sem se laryngitidy nebo anginy, ale to se asi projevuje jinak..??
Laryngitidu prej poznáš hned, jiný, štěkavý kašel, nemůže se nadechnout, někdy děti i modrají. Angínu máme zrovna my, měla hodně vysoký horečky, na krk si kupodivu nestěžovala, ale na první pohled bylo vidět, že jí je špatně. Dokonce 3 dny regulérně dobrovolně ležela a to jí jindy neudržím ani sedět u jídla.
@aakaficko píše:
@terien já si právě myslím, že to není nic hroznýho.. jen prostě se toho ještě nezbavilasamozřejmě bych ráda, aby si ji poslechla, ale nijak nepíská, prostě normálně hodně zahleněná
prosímtě bála sem se laryngitidy nebo anginy, ale to se asi projevuje jinak..??
to bude dobrý, je prostě nachlazená. Je to nepříjemný ale není to nic hroznýho. Prostě odsávat, dávat kapičky aby nedostala zánět do ouška a kapky na kašel, víc s tím stejně nevymyslíš.
@terien o.k. tak laryngitida ani angína to podle tvého popisu nebude.. jen hodně nastydlá
kapky dávám a smrká dobře
díky za rady ![]()
Jak píše terien taky bych nešla, ted je vůbec zázrak potkat někoho zdravého. Jestli je hodně zahleněná zkus tymiánový sirup nebo olejový zábal. Náš malý začal kašlat pře 3 nedělema, nejdřív trochu, pak to byl mega kašel a ještě ted občas zakašle. ono to trvá než se vyčistí. Šla bych jen pokud by se přidaly horečky aby jí poslechla že to nejde níž nebo kdyby se hodně zhoršila. Ať je jste brzo zdraví.
@fidela děkuju, snad to bude v pořádku, budu jí hlídat, ale myslím, že to zvládneme bez doktorky ![]()