DMO je dědičné?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1122
5.11.11 11:47

DMO je dědičné?

Ahojky všichni:)
chtěla jsem se zeptat jestli je DMO dědičná… S přítelem chceme miminko, ale jeho sestra má právě tuto chorobu. proto mám dost obavy zda by to nemohlo mít i naše miminko… předem děkuji za odpovědi:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81477
5.11.11 11:51
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1122
5.11.11 11:52

jojo pokoušela sem se něco najít, ale stejně mám pořád trochu strach… ale mockrát děkuji.:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
5.11.11 12:01

Nemuze byt - je to priduseni pri porodu, ne vada miminka, ale neblahych okolnosti pri porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17124
5.11.11 12:03

Taky myslím,že neni ,že je to způsobené až potížemi při porodu.Ale kamarádka má bratra s DMO a když otěhotněla,doporučili ji raději odběr plodové vody-tak nevím :nevim: každopádně má zdravou holčičku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.11 12:04
liliannoel píše:
jojo pokoušela sem se něco najít, ale stejně mám pořád trochu strach… ale mockrát děkuji.:)

Můj syn má DMO, pravděpodobně již v těhotenství došlo k poškození mozku. Na genetiku jsme docházeli a docházíme, nic nám nezjistili, byla tam ve hře genetická vada … Když jsem otěhotněl s dalším miminkem, jela jsme na konzultaci na prenatální genetiku a došli jsme k závěru, že toto miimnko nijak ohrožené není…

Pokud ale máš strach, doktor tě může poslat na ,,velký,, ultrazvuk

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.11.11 12:06

A DMO může vzniknout jak v těhotenství, tak při porodu, tak těsně po porodu… Není to jen při porodu

• Citovat
  • Upravit
1122
5.11.11 12:08

jasný no radši se o tom u doktorky zmíním:) dneska sem si dělala testík a už tam byly čárky dvě mám radost… takže v pondělí hned poběžim na gyndu:):)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17124
5.11.11 12:10
Anonymní píše:
liliannoel píše:

Můj syn má DMO, pravděpodobně již v těhotenství došlo k poškození mozku. Na genetiku jsme docházeli a docházíme, nic nám nezjistili, byla tam ve hře genetická vada … Když jsem otěhotněl s dalším miminkem, jela jsme na konzultaci na prenatální genetiku a došli jsme k závěru, že toto miimnko nijak ohrožené není…

Pokud ale máš strach, doktor tě může poslat na ,,velký,, ultrazvuk

To mě mrzí :hug: :-( -tak to vysvětluje,proč kamarádce doporučili odběr plodové vody :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
5.11.11 12:19

ne není :wink:
DMO může vzniknout bu´d prenatálně- virovou infekcí v těhotenství, při porodu- nedostatek kyslíku a pak i u staršího zdravého dítěte např při nehodě- opět delší doba bez kyslíku, např.když se dítě topí, úraz hlavy atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
5.11.11 12:24

Neboj, případů, kdy jsou projevy DMO na základě nějaké genetické vady zasahující CNS, je minimum - v naprosté většině případů je DMO důsledek poškození mozku v těhotenství, při porodu nebo v raném dětství. Zkus vyzvědět, jestli je DMO u švagrové důsledek ne úplně povedeného porodu, nějaké infekce nebo jestli nebyla nedonošená - pak můžeš přenos úplně vyloučit.¨

Jo - plodovka v tomto případě neřeší nic, jen nese to své riziko potratu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17124
5.11.11 12:35

No to je dnes trend posílat všechny ženy při sebemenším podezřením na cokoliv na odběr plodové vody :nevim: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2483
5.11.11 12:43

Není, z osobní zkušenosti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1122
5.11.11 18:18
maxik píše:
Neboj, případů, kdy jsou projevy DMO na základě nějaké genetické vady zasahující CNS, je minimum - v naprosté většině případů je DMO důsledek poškození mozku v těhotenství, při porodu nebo v raném dětství. Zkus vyzvědět, jestli je DMO u švagrové důsledek ne úplně povedeného porodu, nějaké infekce nebo jestli nebyla nedonošená - pak můžeš přenos úplně vyloučit.¨Jo - plodovka v tomto případě neřeší nic, jen nese to své riziko potratu.

nu myslim že byla nedonošená… páč těhotenství a porod proběhl bez komplikací… tak uvidime co mi řekne přímo doktorka no… tyjo už se na mě dost silně začínaj projevovat nálady…hrozný:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
12.2.12 21:02

DMO neni dedicna

Nikdo z obou rodin to drive nemel, oba kluci-dvojcata (porod zacatek mesic 7) to dostali, jeden se z toho dostal, druhy je ve vozicku. Ovsem i ten, ktery se z toho relativne dostal, chodi prevazne po spickach a ma problemky s rovnovahou. Poslal jsem ho proto na kurs Judo - aby se naucil udrzet rovnovahu i v nezvyklich situacich a poradne roztrenoval telo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí