Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Zrovna nedavno jsem narazila na nejakou starou diskuzi na webu Postizene deti,kde pani uvazovala,ze tento lek vysadi i pres zakaz lekare,trosku jsem si o nem neco hledala a je zrejme velmi kontroverzni
asi je velmi dobre uvazit,zda je jeho nasazeni opravdu nutne,vic rici zatim nemuzu,osobni zkusenost nemam
jinak na tomhle webu by ti maminky urcite poradili vice,ale jak pisu velmi bych zvazovala tento lek,je to v podstate droga na bazi amphetaminu
ahoj,
zkus pohledat na Postizenych detech a nebo vedle na B_C, taky tam je diskuze o nem…
ja ho synovi (5let) odmitla dat…prisel mi vic proti nez pro…hlavne kvuli tomu, ze ho v USA zkzali jako drogu…
a aktualne zkousime synovy potize resit Handle terapii, tak uvidime…
Zuziky píše:
ahoj,zkus pohledat na Postizenych detech a nebo vedle na B_C, taky tam je diskuze o nem…
ja ho synovi (5let) odmitla dat…prisel mi vic proti nez pro…hlavne kvuli tomu, ze ho v USA zkzali jako drogu…
V USA je zakazany ??To jsem nevedela,ja nasla jenom tohle http://www.ritalindeath.com/
mmonica píše:Zuziky píše:V USA je zakazany ??To jsem nevedela,ja nasla jenom tohle http://www.ritalindeath.com/
ahoj,zkus pohledat na Postizenych detech a nebo vedle na B_C, taky tam je diskuze o nem…
jj, nekde jsem to cetla a potvrdila mi to i synova psycholozka, ze ho udajne studenti ve velkem zneuzivali, aby je nabudil pred zkouskama…zkusim pohledat ![]()
ritalin je velice skodlivy lek,dala bych ho diteti opravdu jen v krajnim pripade.nenic ji tim zdravi!!! mam dojem, ze doktori ted uz nic jinyho neznaji,nez toto svinstvo…dyt to bere uz tolik deti.je zajimavy,ze driv to nikdo nepotreboval......
maltik2008 píše:
ritalin je velice skodlivy lek,dala bych ho diteti opravdu jen v krajnim pripade.nenic ji tim zdravi!!! mam dojem, ze doktori ted uz nic jinyho neznaji,nez toto svinstvo…dyt to bere uz tolik deti.je zajimavy,ze driv to nikdo nepotreboval......
Nám psycholožka tvrdila,že je silně návykový,ale jen pro dospělé,že pro děti do 12 let je absolutně neškodný,že dospěláci ho berou rádi,že jim to po něm pálí.Tak jste mě teda holky dostaly
![]()
rozmary píše:
Nám psycholožka tvrdila,že je silně návykový,ale jen pro dospělé,že pro děti do 12 let je absolutně neškodný,že dospěláci ho berou rádi,že jim to po něm pálí.Tak jste mě teda holky dostaly![]()
pani psycholozka mi nesedi,nikdy jsem neslysela,ze by nejaka latka byla navykova pouze pro dospeleho,podle me je to nesmysl
http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?…
tady jsem o tomhle leku nasla diskuzi,jsou tam i maminky co maji zkusenost,nebo snad alespon jedna ![]()
Dobrý den, mám 10letého syna s ADHD a bere Ritalin už 3roky. Ve škole mu je velkým pomocníkem. Jsem ráda, že alespoň něco může mému dítku něco pomoci. A kdo pomůže nám rodičům? Aby byla zvládnuta výchova je potřeba aby i rodiče byli plní elánu a v pořádku. JMěla jsem problém s únavou a další zdravotní problémy až teď jsem našla pomoc, už nejsem unavená a dokážu pomoci i Vám. Stačí mi napsat a Já Vám zavolám.
rozmary píše:
Nám psycholožka tvrdila,že je silně návykový,ale jen pro dospělé,že pro děti do 12 let je absolutně neškodný,že dospěláci ho berou rádi,že jim to po něm pálí.Tak jste mě teda holky dostaly![]()
To vyslovila psycholožka? No ještě že psycholožka nemůže předepisovat léky.
O ritalinu je na webu hodně informací.
http://www.drogy.cz/…ritalin.html
To vyslovila psycholožka?
Omlouvám se, psychyatrička,která nám ho napsala.
O vikendu jsem nahodou videla dokument o Ritalinu (bezelo na TV5) a byla jsem opravdu zdesena! Nedalo mi to a koukam, ze se to predepisuje i u nas.
Opravdu potvrzeno spise jako droga. A navykova jen pro dospele??? Tak to asi ne. Mezi vedlejsi ucinky patri: zvraceni, deti jsou apaticke bez zajmu se sklony k sebevrazde. Pomaha pri studiu.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Prosím nemáte někdo zkušenost s těmito léky?Ať hledám jak hledám,zatím jsem o tom nic nenašla