Ritalin a ADHD

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
rafinka68
13.2.12 18:16

Já zase nevěděla co to je,aby si malá odpočinula.I kdybych ji stokrát přemlouvala,tak nikdy.Od narození spala 3krát denně půl hodiny.Každý to má jinak,ale ta neposednost a vydržet u něčeho,to je fakt první,čím se to určitě pozná.

• Upravit
rafinka68
13.2.12 18:36

Můžu Vás poprosit o radu,jak se vzchopit a jít dál?Děkuji

• Upravit
rafinka68
13.2.12 18:38
Zuzne píše:
Dobrý den, mám 10letého syna s ADHD a bere Ritalin už 3roky. Ve škole mu je velkým pomocníkem. Jsem ráda, že alespoň něco může mému dítku něco pomoci. A kdo pomůže nám rodičům? Aby byla zvládnuta výchova je potřeba aby i rodiče byli plní elánu a v pořádku. JMěla jsem problém s únavou a další zdravotní problémy až teď jsem našla pomoc, už nejsem unavená a dokážu pomoci i Vám. Stačí mi napsat a Já Vám zavolám.
  • Upravit
4091
13.2.12 18:55

Poradím,pomůžu.....i když kolikrát už nemůžu…unavená psychicky až na doraz…musíme to vydržet,holt jsou to naše děti a každej má něco…když jsem s klukem cvičívala Vojtovku tak jsme si říkala zaplat pánu bohu že je jenom hyper,protože vydět chudinky děti co jen leží a nic je hrozný,holky moc hrozný..Setkala jsme se tam s maminkou co měla holčičku 25tt..inu ji zachránili ale holčinka měla krvácení do mozku a v 5 letech byla na úrovni 3m mimina..mAMINKA MI POTOM ŘEKLA ŽE KDYBY TO VĚDĚLA ŽE BY RADĚJI KDYBY MIMINKO UMŘELO,JE TO HNUSNÝ ALE TO JE ŽIVOT BEZ ŽIVOTA,PROTO JE MĚJME RÁDI TAKOVÉ JAKÉ JSOU A MUSÍME TO VYDRŽET!!! :potlesk: :potlesk:

• načítám...
2613
14.2.12 08:46

Mě nejvíc pomáhá manžel, jenže ten je pořád v práci a pak jak psala Jasenka, vědomí, že ADHD je jen „ADHD“ a mohl by na tom být hůř. Jinak syn byl taky aktivní už od narození, hodně plakal, skoro nespal a byl neskutečně živej. Brzy chodil v roce i 4 km na dvou letech 8km a ve dvou letech užasně mluvil. Vlastnně to vypadalo na samé klady, ale bylo jasné, že něco za tím je. První problémy nastaly ve školce a pak už se to táhlo, jak jsem psala ze školy do školky to byly stresy.....

• načítám...
2613
14.2.12 08:51

Rafinko, to je mi líto, já to brala trochu podle sebe. Měla jsem taky děsné problémy, ale nějak se to zlomilo a já se je naučila využívat ve svůj prospěch. Teda někdy se nadaří a pak je většinou oběť můj muž a nebo já sama. Třeba ted z únavou jsem přišla na to jak snadno se zase zapomíná na uplně normální věci. člověk si je přečte a v tu chvíli neví, že je měl udělat. Jak já toho kluka pak chápu.

• načítám...
3278
14.2.12 19:51
https://www.emimino.cz/…dnech-80057/
Anonymní píše:
omlouvám se za anonym, mám k vám dotaz,jestli mi někdo můžete poradit, co vás přivedlo na myšlenku, že vaše dítě má ADHD, vím, že to musí zjistit lékaři, ale takový ten popud, mám podezření u syna a ráda bych věděla trochu víc, jestli mi můžete poradit, děkuju všem za názor.

Ahoj, tak u nás se zjistilo to ADHD a autismus právě tak, viz moji starší diskuzi, když tak si počti , je tam vysvětleno dost věcí ;) Tady ten odkaz nahoře - koukni :-) :mavam:

• načítám...
3278
14.2.12 19:59

Holky, tak hlásím že jsme druhý den bez léků a malá strašně běhá, začala třepotat rukama a tak stereotypně se pohupovat, zničehonic se „chechtá“ a v situaci, kdy smích není na místě, nebo není vhodný smích.....má takové divně skelné oči, no normálně bych řekla, že se chová jak šílená :nevim: Zítra jsme objednané na 9: 00 hod k psycholožce , ale ta nám léky asi nepředepíše, že? :think: K psychiatričce jdeme až v březnu, tak nevím no :think: Mám ji nechat ještě tak? Pořád nevím, hrozím se, že jak ji vezmu do města mezi lidi, že se tam obrátí o 100 % a začne být nezvládatelná. Nemám ještě s těmi léky žádnou zkušenost. V papírech máme napsáno, že v případě akutnosti přijít ihned, jenomže na druhou stranu, co myslíte, mám vyzkoušet raděi bez těch léků, abych věděla pak jak se ji projevuje , jak to napsat :think: "absence? " Moc děkuji za každou radu. :kytka:

• načítám...
7584
14.2.12 21:18

Ahojda, pro nás je toto téma také velmi aktuální. Tyto stránky asi znáte, ale hodím sem odkaz na diskusi přímo o ritalinu. http://www.adehade.cz/…/12-ritalin/

• načítám...
7584
14.2.12 21:20

Vanes - nemám dobře dočteno. Proč už nebere malá léky? Už došly, psalas, že?
Psycholog ti takové léky určitě nenapíše. Jen psychiatr.

• načítám...
4091
14.2.12 21:46

Vanes… ze svojí praxe bych asi neváhala a zítra okamžitě volala lékařce..
Kluk je přímo na zabití když je nemá…my také dnes byli u psychiatričky:začíná být nezvladatelný,neposlouchá,nezvládá…dala mu čes do jarních prázdnin s tím že jinak ho čeká léčebna :pocitac: :nevim:Jsem z něho na palici,neposlechne..tak uvidíme.. :nevim: :think:

• načítám...
2613
15.2.12 10:11

Jasenko a co udělají v léčebně víc než doma? Z toho bych asi zešílela, hodně sil Ti přeju. Vlastně všem!

• načítám...
2613
16.2.12 16:24

Jasenko ještě se zeptám, jak chodí syn k tátovi? už od pátku? a jak pak stíháte domácí úkoly?

• načítám...
rafinka68
16.2.12 16:53

Holky,neblbněte.PL léčebna není nic hrozného.Když tam měla dcera v 11 letech jít poprvé,2 měsíce před nástupem jsem nežila,brečela,vezla jsem ji tam tajně jako že jedem na výlet.K mému údivu se jí tam líbilo,chodila do školy,menší děti do školky,měly programy,nacvičovaly besídky,plavání atd.Osamostatnila se a pak se jí nechtělo domů.Zbytečné nervy a trápení jsem před tím prožívala.A pokud to dítě nebude zvládat,jednoduše je odvezete domů. :)

• Upravit
3278
16.2.12 17:04
jesenka33 píše:
Vanes… ze svojí praxe bych asi neváhala a zítra okamžitě volala lékařce..
Kluk je přímo na zabití když je nemá…my také dnes byli u psychiatričky:začíná být nezvladatelný,neposlouchá,nezvládá…dala mu čes do jarních prázdnin s tím že jinak ho čeká léčebna :pocitac: :nevim:Jsem z něho na palici,neposlechne..tak uvidíme.. :nevim: :think:

Moc díky, psycholožka nám sdělila, že kdyby něco, máme zajít za obvodní mudr naši malé a ta ji v nejhorším napíše ty léky. Zatím to máme nechat tak, asi chce psychiatrička vidět, jak se bude chovat po dobrání léků po dlouhé době , tedy v době abstinování :nevim: A ten den nám napíše nové, když uvidí že bude zase „blbnout“. Měla první 3 krabičky , takže určitě budeme v tom pokračovat, jinak se vrátíme zpátky, kde jsme byly( záchvaty a hrozné chování). :mavam:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA

• (4.5) + 41 recenzí

Poradna pediatra