Ritalin a ADHD

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
4091
9.2.12 00:20

občas tam mají asistentku ve škole…bohužel chodí na naši školu hodně cigánů takže si dokážeš jak se tam chudák mezi nima cítí!!Ohledně speciálky jsme se bavila se školní psycholožkou,která na školu dochází a dělá problémovým žákům testy,žádala jsem o nové posouzení klukova zdrav. stavu…bohužel mi jí nedoporučila že by se tam úplně zahrabal,spíše mi doporučila malotřídku kde by bylo méně rušivých podněktů a více času na probírání látky…,doporučuje mu sedět samotnému v lavici aby s ním úča držela oční kontak a ve třídě kde je 25 žáků z toho 5 kteří mají 2a více z chování to prostě nejde.. :nevim:

• načítám...
4091
9.2.12 00:23

ano…byli jsme na EEG…a ted již chodíme jen na psychiatri…PPP jsem více či méně sabotovala…protože kluk není schopen po 5 hodinách ve škole,domácích úkolecha čtení,které trénujeme každý den ještě dělat úkoly převážně hodně logické do PPP!!

• načítám...
411
9.2.12 00:25

Tak to je vážně blbý. Malotřídka - bomba, ale dnes už skoro nejsou, možná nějaká speciální třída při něčem. V počtu žáků 25 je nemožné udržovat nějaký trvalejší oční kontakt. K romům se vyjadřovat nebudu, jim by ty prášky nesebrali. Je to na prd, on by prostě potřebovat nějakou malou školičku, vesnickou, kde je čas i málo dětí a tvého by tam zvládli, bohužel ve velkoměstech je tohle prostě šílenej problém.

• načítám...
411
9.2.12 00:27

No a synovec v pohodě a PPP přeci nemůže psát takovýhle psychiatrický lék. EEG si zjistím, abych byla v obraze, nerada bych dělala zbytečně vlny, jsem ráda, že ho alespoň už dostáváme, dříve ani to nebylo.

• načítám...
4091
9.2.12 00:30

jj nebo tu asistošku…nejhorší je že je těhle dětí čím dál tím víc a že jo co si budem povídat peníze nejsou…hele chceš se nasrat??představ si že si ted romáci vymysleli že maj taky takovédle dítě,lítaj s ním po doktorech a vydupaj si příspěvek na péči..donutí jim cucat dudlík,neutřít si prdel po velkej a neumět si otevřít dveře…a dětičky ze sebe udělaj totál debily a rodiče si na ně pobírají přízpěvek až 8 tísíc měsíčnĚ :zed: :zed:

• načítám...
4091
9.2.12 00:32

to nevím že by tohle mohla psát PPP vem si to že jsou to drogy!!!je to amfetamín???je to divný?? :nevim:

• načítám...
411
9.2.12 00:33

Vím, znám ze zkušenosti, klukovi ujíždí oči každý jinam, hluchej je jak poleno, příspěvek dostanou, ale brýle či naslouchátku už kluk nevidí.
Ano, je to pravda. Ty nemáš nárok?

• načítám...
411
9.2.12 00:35

Já nevím,jsem z toho docela dost zoufalá, prostě nevím, jak mu mám pomoct. Nejraději hych si ho vzala k sobě, protože ttocha režimu a dohledu, hledání vhodné zábavy a kluk by nemuse být na drogách. Musím se zeptat a donutit švagra, ať začne pátrat. Napadlo mě vzít ho k nezaujaté psychiatričce a nechat si vypracovat pro ní posudek od třídní, ale jinak asi nic nezmůžeme. Bůh ví, co jim nakecali a proč kluk léky bere.

• načítám...
4091
9.2.12 00:37

no možná bych něco málo dostala…ale promin nemám chut a čas stát dny a hodiny po doktorech kvůli pár korunám a věř mi že bych jich moc nedostala,umí si utřít zadek a otevřít dveře :mrgreen: a to radši svůj drahocený čas věnuji nějaké bohulibější činosti… :lol: :lol: Moje známá má syna a jemu diagnostikovali Aspergena..byla ráda že na něj dostala 1 stupen!!!

• načítám...
411
9.2.12 00:41

Máš pravdu, je to tam debilně rozstupňovaný, nám hold jde o to, aby děti něco uměly, jiným jen o to neumět, ale brát. Ráda se zítra večer zase vrátím k diskuzi, ale dnes už mažu spát. Děkuji ti také za informace, zkusím to nějak ohlídat.
Jinak pevné nervy a hodně štěstíčka do budoucna. Lucka

• načítám...
4091
9.2.12 00:41

Když se mu budeš v rámci svého času věnovat,klukovi tím hodně pomůžeš,každý má jiný přístup a našemu to docela jde,chodí na hodinové doučovaní ke svému skautskému vedoucímu…To musí švagr s ním k lékaři ,ty asi nic nezmůžeš…zkus se poradit na PPP…Jak synovec reaguje na změny??Muj malej tvrdě nese když musel jít v rámci prázdnin na jinou školku,nebo ted kvůli azbeztu jezdí na jinou školu!!!To je masakr,je nesoustředěnej,…no hrůza!!

• načítám...
411
9.2.12 00:48

Právě, že super, hele na táboře byl poprvé loni v létě a pohoda, strašně si ho tam chválili, přijel vysmátej a šťastnej. Jak jsem již psala, o naše dvě děti se super stará (teda, taky je docela rád zlobí), je zodpovědnej, vnímavej, hrozně rád a často se mazlí, škola, jak jsem psala, relativně v pohodě. Dokáže půl dne prosedět u počítače, sledovat televizi než usne (to má od maminky). Musíme s tím něco udělat, rozhodně by to chtělo konzultaci s někým dalším.

• načítám...
411
9.2.12 00:52

Teď to napíšu natvrdo- Prostě mám dojem, že maminka na něj pěkně kašle a raději ho nadopuje, aby měla pokoj, než aby se starala.
Hele, když mu byli 4, podpálil panelákovej byt. Nedala ho do školky a šla spát, kluk se nudil, škrtal zapalovačem na balkoně a chytlo mu ředidlo, docela se divím, že se mu nic nestalo.
A to je pořád, je samá zábava, samá kalba. Jak jsem opět psala - diví se, jak dokáže krásně psát :zed: :zed: :zed: , ta o něm nic neví, protože na něj kašlou, bůh ví, co nakecali v PPP, protože to je také hodně o tom, jaké máš příznaky subjektivní.

• načítám...
2613
9.2.12 07:50

Ahoj holky, děkuji moc za vaší diskuzi a mrzí mě, že jsem tady nebyla večer, když jste psaly.

Kracmerato, PPP Ritalin předepsat nesmí, je to na recept s modrým pruhem, to jen okrajově.

Jasenko, moc děkuji za zkušenosti. Můj syn je úplně stejný jak tady píšeš. Pro sestřičku by se rozkrájel, u pohádky klidně vydrží, ale běda jak má udělat dvě věci najednou. Navíc je i chytrej a nepozornost(čárky, znaménka a pod.) mu zhoršují známky. Doma dělá ukoly bez problémů, ve škole je to ale mazec.

Jasenko, jaký vztahy máš s učitelkou? Bere ohledy?

• načítám...
2613
9.2.12 08:05

Kracmeratko, jestli je Tvá příbuzná taková jak píšeš, tak chudák dítě, ale asi se to nedá házet do jednoho pytle. Máma se nestará-dá léky! Třeba můj tchán si myslí, že by mého syna zlomil tvrdým násilím a nepochopí, že většinu nedělá úmyslně. Mě se to taky chápe jinak, stejně jako Jasenka i já jsem hyper, ale školu jsem dala a ted mi spíš v práci pomáhala.
Pokud můžu synovi ulehčit pár hodin ve škole, tak to zkusím, doma pak na něj čas mám a učíme se i dvě hodiny denně, ale to už jsem psala, syn se doma učí dobře a ve škole taky jen ho ta nepozornost ruší.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA

• (4.5) + 41 recenzí

Poradna pediatra