Ritalin a ADHD

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
4091
9.2.12 10:11
meduleinka píše:
Ahoj holky, děkuji moc za vaší diskuzi a mrzí mě, že jsem tady nebyla večer, když jste psaly.

Kracmerato, PPP Ritalin předepsat nesmí, je to na recept s modrým pruhem, to jen okrajově.

Jasenko, moc děkuji za zkušenosti. Můj syn je úplně stejný jak tady píšeš. Pro sestřičku by se rozkrájel, u pohádky klidně vydrží, ale běda jak má udělat dvě věci najednou. Navíc je i chytrej a nepozornost(čárky, znaménka a pod.) mu zhoršují známky. Doma dělá ukoly bez problémů, ve škole je to ale mazec.

Jasenko, jaký vztahy máš s učitelkou? Bere ohledy?
No my bez problémů to neděláme,musím ho dotoho nutit!!!Někdy se to neobejde bez řvaní a občas dostane…připadám si jak sadistaka-ale musím,musím být tvrdá,nesmím povolit..jakmile je třeba v létě na táboře nebo někde dýl horko těžko ho nutím aby fungoval…Snažím se nenásilnou formou aby si četl sem tam nějaké počítání…Háčky,čárky,jo něco takového to sotva používá,při čtení si plete písmenka,znamínka na konci to..jo něco tam je ale on se tím nezatěžuje..
Učitelka…prý bere občas mu dá krácený diktát nebo již předtištěný pětiminutovku tu máme za 5 tradičně…Tuhle jsme s ní měla diskusi na téma že když jim dá písemný test kde i já jsme měla problém to přečíst,špatně vytištěnoa drobným písmem…jesli je to pro něj dobré..odpověd mě usadila,musíme šetřit papírem!!!! :zed: :zed: :zed: :zed:
  • načítám...
2613
9.2.12 14:41

tak to je šílený, jsem zvědavá jak budeme pokračovat my, jsme teprve v první třídě.
Dádu doma učení baví, protože má rád pozornost a rád mi dělá radost, tak se snaží. u čtení teda občas brečí a jako sadistka si někdy připadám taky :-(
Koukala jsem na metříky a taky máš syna s jiným tatínkem, že? navštěvují se? Můj syn chodí k tátovi každý druhý víkend a je to pak peklo. protože on tam smí všechno a nemusí nic. A já mám pak minimálně dva dny peklo na zemi :-(

• načítám...
4091
9.2.12 15:15
meduleinka píše:
tak to je šílený, jsem zvědavá jak budeme pokračovat my, jsme teprve v první třídě.
Dádu doma učení baví, protože má rád pozornost a rád mi dělá radost, tak se snaží. u čtení teda občas brečí a jako sadistka si někdy připadám taky :-(
Koukala jsem na metříky a taky máš syna s jiným tatínkem, že? navštěvují se? Můj syn chodí k tátovi každý druhý víkend a je to pak peklo. protože on tam smí všechno a nemusí nic. A já mám pak minimálně dva dny peklo na zemi :-(
Jj to samé mám i já u tatínka si také může co chce,nemusí dělat nic,jen si hrát..já jsem despotická a tyranská matka která ho jen mlátí a řve na něj a nutí si uklízet,učit se a starat se o svoje morčata..ted si jeho tatínek našel o hodně mladší přítelkyni,opustil bývalou…no ted máme veselo…
  • načítám...
2613
9.2.12 17:26

koukám že je to všude stejné :-(
Pochopila jsem dobře, že nejste na Ritalinu, ale na něčem jiném? My ho budeme zkoušet o víkendu, kvůli nežádoucím účinkům a v pondělí s ním šupajdí do školy. Trochu mě teď mrzí, že jsem to říkala učitelce, dívala se na mě jak na nejhorší matku na světě, že chci nasadit léky. Přitom kdyby nebyly problémy ve škole, tak bych se na to asi vyprdla. Taky jsem to zvládala ve škole, sice s trojkama, ale zvládala. Jak si pamatuješ bna školu ty jako hyper? Byla jsi hodně hyper?

• načítám...
4091
9.2.12 18:18

Ritalin je slabší verze Cončerty a hlavně levnější…Školou jsem proplouvala…učnák už jsem zvládla..i ted si třeba roztahám 5 věcí najednou…jsem hrozná!! :mrgreen:

• načítám...
2613
10.2.12 09:21

aha, to jsem nevěděla. Já měl na základce taky problémy a střední nakonec v pohodě. Já i tak uklízím, udělám ještě větší bordela nejednou to je uklizené. Třeba ted s malou jsem byla tak utahaná, že jsem měla příznaky nepozornosti jak Dáda :-)
A jak to zvládáš s malou?

• načítám...
4091
10.2.12 09:28

Jo v poho..malá je andílek,zatím..horší je to s klukem…včera byl zase jak říkám na pěst! :cert: Zlobil jak blázen,zase jsme suplovala učitelku protože měl úkol z matematiky a vůbec nevěděl o čem je řeč??Je mi jasný co vyváděl ve škole protože se mu to snažila vysvětlit a on čumí z okna!!!Penál v dezolátním stavu,každej den mu ho vybavuju a vrátí se mi bez věcí :pocitac: :pocitac: Jo chtěla jsme se zeptat mamin co jejich děti užívají tyhle jedovky…kluk nechce přez den vůbec jíst ale padne tak 16h a sežral by slona,psychiatrička mi vysvětlila že je to tím jak mu přestanou účinkovat ty léky v těle..takže vlasně už vím proč jsou fetky hubený!!! :roll:

• načítám...
2613
10.2.12 10:52

mě včera byla pořádně zle, asi únava s chřipkou dohromady a nevím čím to je, ale jak je mi zle, tak je David prostě poklad! Staral se o malou, udělal celkem vzorně ukoly a v sedm byl nachystanej spát. poklad. On si to dneska určitě vynahradí.

Mě o nechutenství doktorka taky říkala, to mě zůstzaly stát vlasy na hlavě, už takhle vypadá jak z koncentráku a ještě když nebude jíst, no potěš. Prej když vydržíme u jídla 5× denně tak by to mělo pokrýt. Ale jsem zvědavá, už teď mu do školy dělám rohlík s Nutelou aby se najedl a když mi vypráví jak jedl oběd, tak zase šílím.

Láky bere pořád nebo třeba na víkend vynecháváte?

• načítám...
4091
10.2.12 17:20

No my nejíme přez den..večer by sežral co před ním neschovám…
Léky bereme stále,jen přez prázniny pomalu ubíráme,pak jaká je situace bud přestaneme nebo dáváme jen malé množství(jarní prázdniny)když to jednou dáš a po druhé ne tak než se mu nastaví ta účinná látka v těle tak to dýl trvá a je z toho rozhozenej..nejlépe je to dobré pokaždé ve stejnou dobu…takže my ráno Concertu a večer půlku Medorisperu na zklidnění…ted už bereme docela malé dávky,bylo to horší,když měl ty mega záchvaty(sousedé na mě volali sociálku že ho týrám)tak bral prášky ještě i na ně,ted už se je snažíme zvládat a taky vím co s ním dělat a jak pracovat…
Jo malej se taky snaží starat o sestřičku,chová jí,dáva čajíček,hračky,dudlík,chce jí přebalovat…Když jsem byla v nemocnici a ten den co mi dělali císaře tu chodil po sídlišti a plakal že se o mně bojí-holky mi to řekli.Je to taková moje malá cíta a když jsme přišli tak plakal radostí že jsme doma,všude ukazuje její fotky,chlubí se,má ji moc rád!! :*
Nebejt tý zatra školy tak je to anděl,opravdu ale jakmile řeknu pojd mi něco přečíst nebo se poj kouknout na matematiku hned se z toho andílka stane sám satan,kterej mě vytočí do běla! :pocitac:

• načítám...
411
12.2.12 01:30

Ahoj holky, díky za info s tou PPP, ale on fakt jinam nejezdí, my máme v PPP i psychiatry i psychology, takže možná by to jít mohlo.

Jinak můj drahý synovec VE ŠKOLE PROBLÉMY NEMÁ. Já chápu, že to vypadá, že nasazuji na maminku, ale my si s ní užili fakt peklo a malej ještě větší, stejně ji však miluje (asi je pravda, že zanedbávané děti tíhnou k rodičům více jak děti z funkčních rodin)

Jinak, podle Vašeho popisu jsem taky hyper :lol: :lol: :lol: a to mám vejšku :lol: :lol: :lol:

Přemýšleli jste také nad tím, že problém by mohl být v paní učitelce???? A možná větší než by se zdálo, protože „šetřit papírem“ na specifickém dítěti je fakt :poblion: :poblion: :poblion: a bůh ví, co se ve třídě děje. Dneska máte právo nahlédnout do výuky, co zkusit s malým jeden školní den, sice to nebude jako normálně, ale třeba by to ukázalo i spoustu jiných věcí, nakonec, nevíte, co se ve škole děje, nejste tam :think: :think: :think:

• načítám...
rafinka68
12.2.12 14:56

Jejda holky,jak si to tady tak pročítám,vzpomínám na problémy s dcerou.Ve věku vašich dětí to ještě byla procházka růžovou zahradou.LMD,ADHD,záchvaty agresivity ve škole i doma.Dnes je jí 20 let,čím starší,tím horší.Nenadávejte na učitele,na příbuzné,je to v dítěti.Ono je to taky o tom,že z dětí jsou ohromní manipulátoři.Vím a chápu to až nyní,kdy se mnou moje holka kýve jak chce,pokud není podle jejího,je zle.Někdy si nechá věci vysvětlit a z toho prostě ne a já jsem na blázinec.Vyzkoušely jsme už spoustu léků,byla několikrát hospitalizovaná(zajímavé,že všude hodná,takže si někdy připadám jako krkavčí matka),ale léky nepomáhají,až ve velkém množství,a to při její hyperaktivitě,kterou se snaží překonat,taky není dobře.V noci nespí,vstává ve 2,vaří si kafe,sedí u počítače,neustále se mě chodí na něco ptát…Ritalin jí ještě nikdy nikdo nenapsal,asi zkusím psychiatra přemluvit,možná ten by pomohl.Tak se držte,nemáme to jednoduché.

• Upravit
2613
13.2.12 08:20

Kracmeratko, to že má někdo ADHD neznamená že je hloupý a nemůže mít vysokou školu. Můj syn prošel komplexní vyšetřením a jeho inteligence je taky hodnocená nadprůměrně, což mám radost a o to víc mě rozčilujou čtyřky ze školy :-(

Rafinko, taky to nemáš s dcerou jednoduché, viď? Ritalin má nespavost jako vedlejší účinek-dneska mi zrovna ve dvě ráno přišel Dáda, že nemůže spát, tak jsem si ho nejdřív vzala k sobě a když se vzbudila malá (protože David nedokáže být v klidu ani v noci :-) ) tak jsem ho poslala zpět do pokoje a šla si pak na chvíli lehnout k němu. Ve čtyři jsem se vracela a chudák ještě nespal, tak jsem zvědavá co dnes ve škole. Ritalin dostal poprvé o víkendu a dnes prvně do školy. Tak nám držte palce.

Jasenko, mě se jde Dáda i učit, ale chce abych se mu 100% věnovala. Ale jak mu to nejde začne brečet. Zatím se žádná agrese neobjevila, tak doufám, že se ani neobjeví. A po Medorisperu spíte?

• načítám...
4091
13.2.12 08:55

Meduleinka: jj po Medorisperu spíme…musí ho brát ale už tak kolem 6 večer…Právě Concentra a Ritalin ten mozek nabudí a dětem se nechce spát??Kdy berete ten poslední,nebo kolik jich berete celkem??Nám psycholožka také říkala že v něčem je nadprůměrnej a v něčem podprůměrnej…4 má pro to že se nedokáže celou hodinu soustředit a po 20 min je už unavenej,pak nedává pozor,nepíše a nespolupracuje…zase jsme dodělávali slovní úlohy…když mu to po lopatě vysvětlím tak mi řekne:jé maminko,to je lehký…ale sedte s ním hodinu u jedné úlohy?? :zed:Jak píšu potřeboval by asistošku na celý den která by se mu individuálně věnovala s tím že chvilku něco probrat a pak ho poslet třeba se projít na záchod,nebo umýt ruce aby se zase začal soustředit…

Taky mi 10× za hodinu je schopen říc a ptát se jestli ho miluju a že on mě moc!!!

Kračmeratko: no chyby v paní učitelce,trochu jsou to uznávám,třeba ta co měl v první třídě ta vůbec jeho problémy neakceptovala…tahle trochu jo,trochu ne..zdá se nám to dle náladovosti…uvidíme co bude dál…

Rafinko:Jo děsím se co bude až nastane velká puberta!!! :nevim:

• načítám...
2613
13.2.12 09:57

Teda jak ten můj, pořád mi říká jak mě má rád a čeká až mu řeknu, že já ho taky, když mu to neřeknu je děsně smutnej. My to měli horší. Loni dle PPP mohl nastoupit do první třídy, ale paní učitelka byla zakomplexovaná ženská a ŘAKLA, že když neuděláme odklad, tak mu znepříjemní ještě víc.Nakonec byl ve škole měsíc a byl úplně vyřízenej. Díky učitelce, ho začali děti šikanovat a ona to přehlížela. Vzala jsem ho ze školy a šel teda do školky. Rychleji se nic sehnat nedalo. Nic horšího jsem nezažila. Ted má učitelku jakžtakž, ale zázrak to není. Má 22 dětí, což jde, ale má tam 16 kluků, ze školky už zlobivé party :-( takže Dáda se už často veze :-(

Zatím dáváme půl tablety ráno s tím, že můžeme dopoledne o druhou půlku navýšit. Když jsem ale prosila učitelku o pomoc, abych věděla, jestli mu dát i léky sebou, tvářila se na mě jak na bůh ví co, že dtě cpu lékama. Přitom to dělám hlavně kvůli ní a Dádovi. Děs!

• načítám...
rafinka68
13.2.12 10:49

Všechno se dá holky přežít,mě bylo po poslední hospitalizaci řečeno,že je to špatnou výchovou.Musíte stát za svým,a nepovolovat,to je pravda.Když jsem byla v koncích,tak jsem jí to co chtěla dovolila,a ona si na to zvykla.Něco jiného chtěla v 6 letech,něco jiného ve 20.A to už jsou nároky,tak se v rámci možností mé rady držte,tady mají lékaři pravdu,to přiznávám.S tím Ritalinem jsi mě Medulienko moc nepotěšila,snad se něco najde.Tisercin a Prothazin nezabírají.Taky pořád slyším,že mě miluje,jestli já ji atd.Nejhorší věta je-neměla jsem se narodit.

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA

• (4.5) + 41 recenzí

Poradna pediatra