Ritalin a ADHD

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
4091
3.2.12 14:29

Ahojky,tak taky přidám svou troškou do mlýna…můj syn bere Concentru je na stejné bázi jen má pomalejší působení,stačí 1× denně Ritalin se musí brát 2× a více krát denně…Ale ted už máme smolíka protože VZP odmítla hradit psychiatričce léčbu že prý jej píše každému..tak dobereme krabičku,pak máme ještě slabší verzi a pak…pánbů s námi…tedy semnou a s paní učitelkou…tak to asi propadne…a já potom si seženu 10dkg TNT nebo jinou trhavinu a půjdu jim tam odpálit ten novej palác za x mega co si tady nedávno postavili!!! :pocitac: :pocitac: Jo byla jsem tam a říkám tomu co tam seděl ve značkovým kvádru za stolkem tak za 50 táců že proč kluk,kterej se tak narodil a nemůže bez toho fungovat proč na to nemá nárok a fetáci,akáči a jiní závisláci maj vše za dáčo??Tak mi nabídl jako levnější náhradu Ritalin,říkám že kluk by potřeboval tak 2 až 3 tabletky dopoledne aby fungoval a proč by se mu zbytečně ničili játra…Že prý to nemá žádné jiné negativní účinky já na něj že to není pravda že každý lék má a pak mu říkám že kdo mu je tam asi bude dávat,on že sám a jo on kterej má zvýšenej dohled,tak prý paní učitelka??Já na to že to není v její kompetenci a tak se ptám proč v lékárně po mě chtějí podepisovat papír že je to pro syna jestli nejsem nějaká smažka a já mum mám dát drogy do školy??To je proti školnímu řádu!!!Nesnáším tenhle absurdistán..nebo si ho mám platit sama…je to skoro 1500kč!! :zed: :zed: :zed: A když už jsme u toho..syn má silné ADHD + poruchu soustředění a bohužel nemá nárok na asistentku,joo kdyby byl ještě agresivní…tak už jo..A kdekerej nepřispůsobivej jí má navíc oni na ty svoje dětičky dostávaj peníze jen si stačí donést papír že chodí na psychiatri!!! :zed: :nevim: :cert:

• načítám...
2613
8.2.12 16:22

A máte někdo vlastní zkušenosti s tímto lékem?

• načítám...
411
8.2.12 23:16

Ahoj, tak já mám. Bere ho můj synovec a bohužel..... Nevím, zda mu byla diagnostikována ADHD, každopádně dle jeho matky ten lék VYČŮRÁ A NENÍ ŠKODLIVÝ 8o 8o 8o .
Osobní zkušenost, ve škole nic moc, ve druhé třídě už má 3jku z češtiny, je celkově živější, po léku usíná i odpoledne, je docela unavenej, utlumenej. V noci spí špatně, dost se budí, hrozně sebou mele, občas má noční můry.
Každopádně, co jsem zjišťovala, tak se dává silně agresivním dětem na utlumení, píší maminky, že dětem které se poškozují, napadají okolí, jsou nebezpečné. Já bych tento lék svému dítěti prostě nedala.
V případě mého synovce je to spíše tím, že maminka nemá na syna dost času. Ve druhé třídě, když přivezl domácí úkol ze psaní, který jsem s ním dělala já, nevěřila, že dokáže takhle hezky psát 8o 8o 8o . No, vzorná máma :nevim:

Omlouvám se, že odbíhám od tématu, ale když jsem četla čím ho dopují a co dokáže doktorka napsat za lék, tak jsem vzteklá jako pes, hlavně, že to kluk pak všechno vyčůrá a je to všechno o.k., ublížit mu to přeci nemůže :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• načítám...
4091
8.2.12 23:27

Ahoj…můj kluk má ze všech takovýhle předmětů 4…není agresivní jen se blbě soustředí…záchvaty sebedestrukce měl také jen pro to že byl donucen mnou se učit..a v hlavince mu jakoby přeskočí a musí si jít po záchvatu kdy se snaží ublížit sobě nebo i mě schladit vodou..A učitelka taky nechápe jak to že když s ním pracuju doma má vzorně napsané úkoly :pocitac: :pocitac:

• načítám...
411
8.2.12 23:38

No, já nechci znevažovat psychiatřičky, ale jak to, že ten můj synoveček dokáže v pohodě sledovat pohádku, film, půl dne prosedět u počítače, záchvaty má maximálně hysterický, když je u nás, stará se o našeho syna i dceru, kteří jsou mladší, když vidím úkoly psané s mámou, je mi jasné, že jsou dělané stylem - ať už mám pokoj.
Já nevím, ale mně se to nezdá - neodpovídá příznakům, prostě je možná řivější, ale jinak normální kluk. Možná se mýlím, ale mám pedagogickou praxi a vystudovanou specku a on prostě na RITALIN není.

• načítám...
4091
8.2.12 23:48

neznám tvého synovce…ale můj kluk také dokáže půl hodiny sledovat pohádku jen je schopen si dát jednu chvíli nohy za krk a druhou chvilkou je má někde jinde..ale moc dlouho u toho nevydrží i hraní střídá,na počítač mu moc nedovolím…má malou sestřičku a moc se o ní stará ,láskou by jí snědl i venku si vybírá věkově mladší kamarády,nevadí mu hrát si s dětmi i o 4 roky mladšími…

• načítám...
411
8.2.12 23:52

No, docela mě přesvědčuješ. V který třídě máš kluka? Ale přeci z ostatních předmětů by něměl jedničky, kdyby byl fakt na Ritalin. Zkusím se poptat, hlavně bych chtěla vyzkoušet jinou psychiatričku, abychom měli nějaký jiný názor, protože upřímně, jeho máma má pusu plnou miluju tě, ale kluka vychovává babička a jediné, co je dobře, je, aby je neotravoval, je to takovej smutnej příběh, když dva 20ti letý se rozhodli mít dítě, do půl roka byli od sebe a máma přichází teď na to, že jí toho spousty uteklo.

• načítám...
4091
8.2.12 23:56

Je ve 4 třídě…a jedničku má jen z výtvarky a z těláku..byl v poradně??a k tomu aby bral ritalin by mělo předcházet neurologické vyšetření…

• načítám...
411
8.2.12 23:57

Tak mě napadá a jaké máte vyhlídky do budoucna, co puberta, studium, uplatnění v životě? Promiň, jestli je to moc osobní, ale jen mě to hrozně zajímá.

• načítám...
411
8.2.12 23:59

Na neurologii nebyl a ritalin mu snad měla napsat doktorka v poradně, v PPP, myslím, když ona maminka nám toho moc neřekne, ale tu neuro si ohlídám. Tak náš Zdenda má v 2hé jen jednu trojku z čestiny, dvě dvojky a zbytek jedničky, prostě ani ten prospěch není katastrofický, tak já fakt nevím, nakonec psychiatr nejsem.

• načítám...
411
9.2.12 00:00

Jinak, co zkusit změnit pojišťovnu nebo doktorku, aby ti ty léky hradili, protože tohle je fakt silný kafe.

• načítám...
4091
9.2.12 00:05

z toho mám velikej strach…jestli jsi četla i moje přízpěvky před tím…bojím se co dál,jak zvládneme školu(já osobně jsem školu jen přežívala že jsme musela)..prášky už by nám neměli hradit(asi budu muset změnit pojištovnu)..na asistenta nemáme nárok nebo jo ale když si ho zaplatím :pocitac: :pocitac: neurolog řekl že hraničíme..že tam je ještě co si…a ADHD má v dospělosti až 30%lidí…musíš se s tím naučit žít..já sama jsem taky hyper…ale zvládámn to!!Raději něž se učit,spíš jsem manuálně zručná…Studium u něj nepřipadá v úvahu,spíše nějaké řemeslo,onehdá jsme se bavila s psycholožkou a tyhle děti mají veliké sociální cítění..takže nějakej ošetřovatel a tak!!

• načítám...
4091
9.2.12 00:09

Spíš že tvůj synovec vypadá že je jen hyperaktivní a možná kdyby se s ním pracovalo,docházky do psycho poradny a nějaká fyzicky aktivní koníček by udělali jistě dobře…Ale se divím když neměl to neuro jak mu to mohla doktorka napsat…ADHD je hlavně o dlouhodobé spolupráci mezi neuro+psycho a psychi… :nevim:

• načítám...
411
9.2.12 00:11

Takže vyhlídky zas tak strašný nejsou, že nebude atomovej vědec se dá přežít, hlavně když bude spokojenej a dokáže se uživit.
Tu pojišťovnu změň, my teď přešly k průmyslové, ale je to až od roku 2013, ale alespoň něco. Jinak neporadím, kdybych ty peníze měla, okamžitě bych ti přispěla :zed: :zed: :zed: .
Asistence by byla ve škole výborná, na některých základkách je asistent v rámci třídy, ne osobní, ale pedagogický, zkus zapátrat z této stránky, to by mohla být šance, protože pedagogického asistenta platí stát, tj. funguje pro celou třídu, ale pokud má chlapeček problémy, trávil by většinu času s ním. Nebylo by dobré zkusit nějakou speciální školu?

Já nevím, ale stejně mi přijde ten můj synovec na RITALIN mimo tabulkovej.

• načítám...
411
9.2.12 00:14

Ještě jsem se chtěla zeptat, takže pro potvrzení ADHD je nutná spolupráce NEURO-PSYCHO- PSYCHIATRIE a spoečné rozhodnutí o diagnoze? Synovec jezdí jen na PPP a tam mu to napsali, takže vlastně nebyl vyšetřenej důkladně a na základně rozboru neuro-psyho-psychiatrie mu byl lék napsán, ale to není asi moc dobře. Mám jen teoretické znalosti, praxe mi chybí, zatím jsem se s tímto lékem a jeho užívání v praxi nesetkala, takže díky za info.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA

• (4.5) + 41 recenzí

Poradna pediatra