Ritalin a ADHD

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
3278
12.8.12 09:37

@jesenka33 Jesenko a ty máš obě děti s ADHD? Nebo jenom toho kluka? Jinak já mám ještě starší děti - /mám celkem tři/- dcera už má 19 - náct a syn 15- náct. Oba ale zdraví, takže v tom máš pravdu, že máš nejstarší z nás jako myslím co mají ADHD a nějaké jiné zdrav. znevyýhodnění. Vaneska je moje třetí :-) A jestlis e mohu zeptat, máš PnP? Já na Vanesku podávala odvolání, nebo mi ho napoprvé zamítli :,( ..Tak snad to už vyhrajeme, máme celkem 3 diagnózy, tak uvidíme, no. :kytka:

• načítám...
4091
12.8.12 09:50

@Vanesanka Dcerka se jeví zatím jako v pohodě…nechci to přivolávat a zárověn se děsím toho že by byla jako on, nevadí mi hyperaktivita, sama jsem, ale ta porucha soustředění by mě asi položila!!Učitelka s asistentkou mi říkala at si o to požádám, bere to tu kdejakej cikán, přitom jsou normální jen jsou se líní učit :pocitac: Ale nevěřím že bych to dostala.Kluk je opravdu chytrej jen to učení nebo respektive soustředění mu dělá problém..Jedna paní má tady kluka s aspergenem a byla ráda když na odvolání dostala 1 :zed:

• načítám...
3278
12.8.12 10:04

@jesenka33 Neboooj, snad dcera bude v pohodě :kytka: No já si také říkám, že nikdy nejsou sourizenci skoro stejně na tom, aby měli stejné potíže…třeba se bojíš zbytečně a třeba jen přirovnáváš ke klukovi, nebooooj, bude určitě dobrá :kytka:

• načítám...
3278
12.8.12 10:06

Jinak také budu ráda, když přikelpnou aspon jedničku- dvojku. Vím jaké to je těžké s tím PnP, málokdo má to štěstí. Ale snad sjem důrazně popsala ty jednotlivé úkony, které fakt nezvládá, komisní minule odflákla a nečetla, tak snad už to veme do parády řádně a nesmete jenom tak ledabyle ze stolu( což oni tam tak rádi dělávají) :roll:

• načítám...
4091
12.8.12 10:10

@Vanesanka Držím pěstičky!!! :hug:

• načítám...
Mateesss
22.8.12 17:03

ritalin a ADHD

Zdravim, v zahranici jsem byl letos diagnostikovan z ADHD a byl mi predepsan ritalin. Lek v zadnem pripade neni kontroverzni. Uziva se (zvlaste v USA) uz delsi dobu. Lek je jednim ze slabsich stimulantu, urcite dokaze zlepsit poruchu pozornosti a neni skodlivy. Neni navykovy, da se tedy vysadit ze dne na den a clovek nic nepociti. Mezi kontroverzni leky ptri napriklad adderall, ale ten v cr k sehnani neni. Pro dite s poruchou pozornosti muze byt ritalin tou spravnou volbou, avsak doktor musi peclive zvazit, jak v uvozovkach silna porucha je. Jak jsem rikal, ritalin je slabsi stimulant a pomaha zlepsit pozornost. V zadnem pripade neni nebezpecny. Vedlejsi ucinky jsou nespavost a zmensena chut k jidlu, avsak ritalin se bere dvakrat denne, a to rano, po velke snidani, pak maly obed, po nem dalsi pilulku a vecere opet musi byt velka. Doufam, ze jsem alespon trosku pomohl.

• Upravit
4091
22.8.12 20:05
Methylfenidát, jinak též Methylphenidate (MPH) je látka podobná amfetaminům, obvykle se používá psychiatry k léčení ADHD u dětí i dospělých.
takže to co píšeš ty je docela slušnej blábol..tohle jou jeho vedlejší účinky…

Obvykle hlášené vedlejší efekty Ritalinu jsou[2][3] problémy se spánkem (což může vést sekundárně k dalším problémům), ztráta chuti k jídlu (proto je také Ritalin někdy používán pro léčení obezity), deprese, podrážděnost, bolesti břicha, bolesti hlavy, sucho v ústní dutině, rozostřené vidění, nevolnost, závratě, otupělost a motorické tiky nebo třesavka. Až 5 % dětí zažívá halucinace, které často zahrnují červy, hady nebo hmyz.[1] Ztráta chuti k jídlu se řeší podáváním jídla před podáním léku. Další jídlo se podává až po odeznění anorektického působení léku. Bolesti hlavy, sucho v ústech a bolesti břicha se velmi snižují při zvýšeném zásobení organismu nápoji. Problémy se spánkem a to jak s usínáním tak kvalitou spánku se řeší fyzickou zátěží na čerstvém vzduchu. Je-li léčený dostatečně unavený usíná rychle a spánek je kvalitní. Podrážděnost je u psychostimulancií zcela běžně se vyskytující vedlejší účinek. Ostatní vedlejší účinky jsou zcela nedůležité a nemají zásadní význam vedle hlavního chtěného léčebného efektu. Všechny se pronikavě snižují a některé i zcela vymizí, je-li s nemocným stálý kontakt v podobě dialogu. Nejméně vhodným postupem je osamocenost pacienta - tj. ponechat ho sama sobě.

@Mateesss píše:
Zdravim, v zahranici jsem byl letos diagnostikovan z ADHD a byl mi predepsan ritalin. Lek v zadnem pripade neni kontroverzni. Uziva se (zvlaste v USA) uz delsi dobu. Lek je jednim ze slabsich stimulantu, urcite dokaze zlepsit poruchu pozornosti a neni skodlivy. Neni navykovy, da se tedy vysadit ze dne na den a clovek nic nepociti. Mezi kontroverzni leky ptri napriklad adderall, ale ten v cr k sehnani neni. Pro dite s poruchou pozornosti muze byt ritalin tou spravnou volbou, avsak doktor musi peclive zvazit, jak v uvozovkach silna porucha je. Jak jsem rikal, ritalin je slabsi stimulant a pomaha zlepsit pozornost. V zadnem pripade neni nebezpecny. Vedlejsi ucinky jsou nespavost a zmensena chut k jidlu, avsak ritalin se bere dvakrat denne, a to rano, po velke snidani, pak maly obed, po nem dalsi pilulku a vecere opet musi byt velka. Doufam, ze jsem alespon trosku pomohl.

http://www.ritalindeath.com/ -na tohle se podívej :think:

Vím že to není nic dobrého ale mému dítěti to pomáháááá :|

• načítám...
20789
31.8.12 10:35

Diskuze byla na žádost uzamčena.

Monika

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení