Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@jesenka33 Jesenko a ty máš obě děti s ADHD? Nebo jenom toho kluka? Jinak já mám ještě starší děti - /mám celkem tři/- dcera už má 19 - náct a syn 15- náct. Oba ale zdraví, takže v tom máš pravdu, že máš nejstarší z nás jako myslím co mají ADHD a nějaké jiné zdrav. znevyýhodnění. Vaneska je moje třetí
A jestlis e mohu zeptat, máš PnP? Já na Vanesku podávala odvolání, nebo mi ho napoprvé zamítli
..Tak snad to už vyhrajeme, máme celkem 3 diagnózy, tak uvidíme, no. ![]()
@Vanesanka Dcerka se jeví zatím jako v pohodě…nechci to přivolávat a zárověn se děsím toho že by byla jako on, nevadí mi hyperaktivita, sama jsem, ale ta porucha soustředění by mě asi položila!!Učitelka s asistentkou mi říkala at si o to požádám, bere to tu kdejakej cikán, přitom jsou normální jen jsou se líní učit
Ale nevěřím že bych to dostala.Kluk je opravdu chytrej jen to učení nebo respektive soustředění mu dělá problém..Jedna paní má tady kluka s aspergenem a byla ráda když na odvolání dostala 1 ![]()
@jesenka33 Neboooj, snad dcera bude v pohodě
No já si také říkám, že nikdy nejsou sourizenci skoro stejně na tom, aby měli stejné potíže…třeba se bojíš zbytečně a třeba jen přirovnáváš ke klukovi, nebooooj, bude určitě dobrá ![]()
Jinak také budu ráda, když přikelpnou aspon jedničku- dvojku. Vím jaké to je těžké s tím PnP, málokdo má to štěstí. Ale snad sjem důrazně popsala ty jednotlivé úkony, které fakt nezvládá, komisní minule odflákla a nečetla, tak snad už to veme do parády řádně a nesmete jenom tak ledabyle ze stolu( což oni tam tak rádi dělávají) ![]()
Zdravim, v zahranici jsem byl letos diagnostikovan z ADHD a byl mi predepsan ritalin. Lek v zadnem pripade neni kontroverzni. Uziva se (zvlaste v USA) uz delsi dobu. Lek je jednim ze slabsich stimulantu, urcite dokaze zlepsit poruchu pozornosti a neni skodlivy. Neni navykovy, da se tedy vysadit ze dne na den a clovek nic nepociti. Mezi kontroverzni leky ptri napriklad adderall, ale ten v cr k sehnani neni. Pro dite s poruchou pozornosti muze byt ritalin tou spravnou volbou, avsak doktor musi peclive zvazit, jak v uvozovkach silna porucha je. Jak jsem rikal, ritalin je slabsi stimulant a pomaha zlepsit pozornost. V zadnem pripade neni nebezpecny. Vedlejsi ucinky jsou nespavost a zmensena chut k jidlu, avsak ritalin se bere dvakrat denne, a to rano, po velke snidani, pak maly obed, po nem dalsi pilulku a vecere opet musi byt velka. Doufam, ze jsem alespon trosku pomohl.
takže to co píšeš ty je docela slušnej blábol..tohle jou jeho vedlejší účinky……@Mateesss píše:
Obvykle hlášené vedlejší efekty Ritalinu jsou[2][3] problémy se spánkem (což může vést sekundárně k dalším problémům), ztráta chuti k jídlu (proto je také Ritalin někdy používán pro léčení obezity), deprese, podrážděnost, bolesti břicha, bolesti hlavy, sucho v ústní dutině, rozostřené vidění, nevolnost, závratě, otupělost a motorické tiky nebo třesavka. Až 5 % dětí zažívá halucinace, které často zahrnují červy, hady nebo hmyz.[1] Ztráta chuti k jídlu se řeší podáváním jídla před podáním léku. Další jídlo se podává až po odeznění anorektického působení léku. Bolesti hlavy, sucho v ústech a bolesti břicha se velmi snižují při zvýšeném zásobení organismu nápoji. Problémy se spánkem a to jak s usínáním tak kvalitou spánku se řeší fyzickou zátěží na čerstvém vzduchu. Je-li léčený dostatečně unavený usíná rychle a spánek je kvalitní. Podrážděnost je u psychostimulancií zcela běžně se vyskytující vedlejší účinek. Ostatní vedlejší účinky jsou zcela nedůležité a nemají zásadní význam vedle hlavního chtěného léčebného efektu. Všechny se pronikavě snižují a některé i zcela vymizí, je-li s nemocným stálý kontakt v podobě dialogu. Nejméně vhodným postupem je osamocenost pacienta - tj. ponechat ho sama sobě.
Zdravim, v zahranici jsem byl letos diagnostikovan z ADHD a byl mi predepsan ritalin. Lek v zadnem pripade neni kontroverzni. Uziva se (zvlaste v USA) uz delsi dobu. Lek je jednim ze slabsich stimulantu, urcite dokaze zlepsit poruchu pozornosti a neni skodlivy. Neni navykovy, da se tedy vysadit ze dne na den a clovek nic nepociti. Mezi kontroverzni leky ptri napriklad adderall, ale ten v cr k sehnani neni. Pro dite s poruchou pozornosti muze byt ritalin tou spravnou volbou, avsak doktor musi peclive zvazit, jak v uvozovkach silna porucha je. Jak jsem rikal, ritalin je slabsi stimulant a pomaha zlepsit pozornost. V zadnem pripade neni nebezpecny. Vedlejsi ucinky jsou nespavost a zmensena chut k jidlu, avsak ritalin se bere dvakrat denne, a to rano, po velke snidani, pak maly obed, po nem dalsi pilulku a vecere opet musi byt velka. Doufam, ze jsem alespon trosku pomohl.
Vím že to není nic dobrého ale mému dítěti to pomáháááá ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat