Ritalin a ADHD

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
3278
22.2.12 09:25

Holky ahoj, tak hlásím, že včera jsme byli na neurologii a paní doktorka byla tak hodná, že nám sama na požádání napsala ten Ritalin. Zdála se ji nějaká divoká v tom " absťáku" :lol: Akorát v lékarně hned neměli, až dneska nám dali, včera jsme dostali takový papírek na počkání. Tak snad se zklidní- v pátek sjme pozvání do SPC na pozorování a tam nám řeknou, jak s ní máme pracovat. Jinak to EEG jsme zatím nezvládli- utíká a musí být v klidu, jinak smůla :nevim: :mavam:

• načítám...
4091
22.2.12 09:38

Neboj..brzy se zadaří… ;)

• načítám...
2613
22.2.12 14:00

Vanes, super! :palec:

• načítám...
3278
23.2.12 18:15

Holky, díky moc…jinak včera začla opět brát a dneska byla nějaká agresivní a rozežraná- ba až zlá- vztekle trhala papíry a ječela jak siréna.....že by to měla z toho? Asi dostalo zase tělo šok, než se to po dvou týdnech zase „nastartuje“ :nevim:

• načítám...
4091
23.2.12 18:27

Ty je to možný…ale kluk ti má taky někdy výpadky-změny nálad…někdy je miloučkej,pomůže,učí se a někdy je na zabití!! :zed: :cert:

• načítám...
3278
23.2.12 18:39
jesenka33 píše:
Ty je to možný…ale kluk ti má taky někdy výpadky-změny nálad…někdy je miloučkej,pomůže,učí se a někdy je na zabití!! :zed: :cert:

no přesně to samé i ona! Včera hodná- zlatá- dneska sjem měla normálně chuť ji ráno pleštit :oops: Ale pořádně :lol: Vytočila mě a agresivně do mě žduchala a odporovala mi tak „despoticky“, že mi málem ujela ruka :oops: :lol: Odpoledne už byla jako vyměněná- zlatá k sežrání- hrála si se mnou atak…a ted v podvečer je zase hlučná a lítá jak urvaná hadice :lol:

• načítám...
030303
2.4.12 20:56

Ritalin

V žádném případě nesouhlasím s těmito názory, mám syna (9 let), od narození jsou s ním problémy, od školky hrůza a základní škola očistec, má ADHD a LMD, od 3 let navštěvoval psycholožku, ale teď už to s ním vůbec nešlo, začal brát Ritalin a je jak vyměnění, byla jsem ze začátku proti, ale teď lituji, že jsme ho nezačali brát dřív, syn se uklidnil a ve škole se zlepšil o 100%, je teď spokojený a šťastný a že trpí občas celkem max. 2 hodiny denně nechutenstvím a dožene jídlo odpoledne a večer? Komu není dost často z léků nevolno? Stačilo, abych toto téma pořádně probrala s odborníkem, v našem případě dětskou psychiatričkou a podívala se na svého spokojeného syna a bylo po dilema. Myslím si, že je nejlepší probrat pro i proti s odborníkem, který má s tímto lékem dlouhodobé zkušenosti a ví co dělá než se řídit tím co „jedna paní povídala“

• Upravit
Jonátová Hana
3.4.12 13:34

Malé dítě s ADHD

Mám čtyřletého syna s diagnozou adhd s hyperaktivitou a agresivitou.Malý byl nedonošený,narodil se ve 27.týdnu s váhou 950gr.Vše bylo těžké,měl velice nemocné plíce a nevěděla jsem jestli vůbec přežije.Proto je pro mě jako pro matku těžké, už od jeho útlého věku podávat mu léky,které jsou charakterizované jako drogy(Ritalin,Risperdal,Rivotril)scháním o těchto lécích stále nové informace i přes ubezpečení lékařů,že takto malému dítěti by škodlivý lék nedali. Malý má i motorickou hyperaktivitu když spí,tak že celé noci procestuje na lůžku a já ho musím hlídat.Je to pro všechny rodičeč velká zkouška trpělivosti,ale jsou nto přece naše zlatíčka,který si takovou nemoc nevybrali dobrovolně a my jim v tom musíme pomoci.Musím bojovat s touto nemocí,se svým manželem,který to nechápe,že malý za to nemůže.Jsem unavená,někdy skeptická,ale miluji své dítě a budu ho chránit celý život.Všem Vám držím palce .Hanka J.

• Upravit
3278
5.4.12 09:51

Holky, teďkom nám dali pro změnu místo Ritalinu lék CONCERTA. Je mezi tím nějaký rozdíl? Má někdo zkušenost? Každopádně se mi zdá malá lepší, než když byla na Ritalinu :think: Jo a Rorendo na noc bereme stále.....

• načítám...
4091
5.4.12 13:51

no my.....

• načítám...
rozmary
10.6.12 18:21

My jsme ritalín vysadily během pár dní s tím,že to učitelka ve škole nějak zvládne,bohužel mi teď ke konci roku řekla,že je to už dost nezvladatelné a ve druhé třídě už to budeme muset nějak řešit.Koupila jsem na zkoušku Max IQ,dcera ho bere necelé tři neděle a musím říct,že se hodně srovnala a hlavně je pořád veselá,po ritalinu byla totálně utlumená a měla tak smutnej výraz,že jsem s tím práskla a řikala si než koukat na to jak je smutná,tak se raději budu trápit já z těch jejich rošťáren.

• Upravit
rafinka68
1.7.12 20:43

Ahoj holky, prosím kdo má dítě s touto diagnozou, ale ve starším věku? Mám 20 letou dceru, bojujeme, jak se dá, ale vyměnit pár řádků s někým, kdo o tomhle ví víc, bych uvítala. Díky. :)

• Upravit
Anonymní
1.7.12 22:00

Ahoj, já mám taky ADHD jako můj syn a je mi 29, ale já se srovnala tak nějak sama už na škole.

• Upravit
890
2.7.12 14:23

Naší holce sedí spíš geratam, ted poprvé po dvouletech jsme ho na zkoušku zkusili vysadit na przdniny a před školním rokem ho psychiatrička znovu znovu zavede. Jinak k tomu gertamiú mi psychiatrička doporučila ještě vitamínky magne b6.

• načítám...
3278
2.7.12 18:05

Nám doporučila psychiatrička nějakou novinku MELATONIN- spánkový hormon, ale bohužel v ČR nedostupný, musela jsem poprosit tchýni, ať pošle ze Slovenska :jazyk:, jinak ještě je dostupný v Polsku. Prý úžasná věc, vyrovnává když dítě nespí a naopak- tak js em zvědavá :pankac: Nezná to někdo a nepoužívá to někdo? Uvítám zkušenost a jak to tak asi účinkuje. :dance:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA

• (4.5) + 41 recenzí

Poradna pediatra