Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Holky ahoj, tak hlásím, že včera jsme byli na neurologii a paní doktorka byla tak hodná, že nám sama na požádání napsala ten Ritalin. Zdála se ji nějaká divoká v tom " absťáku"
Akorát v lékarně hned neměli, až dneska nám dali, včera jsme dostali takový papírek na počkání. Tak snad se zklidní- v pátek sjme pozvání do SPC na pozorování a tam nám řeknou, jak s ní máme pracovat. Jinak to EEG jsme zatím nezvládli- utíká a musí být v klidu, jinak smůla
![]()
Holky, díky moc…jinak včera začla opět brát a dneska byla nějaká agresivní a rozežraná- ba až zlá- vztekle trhala papíry a ječela jak siréna.....že by to měla z toho? Asi dostalo zase tělo šok, než se to po dvou týdnech zase „nastartuje“ ![]()
Ty je to možný…ale kluk ti má taky někdy výpadky-změny nálad…někdy je miloučkej,pomůže,učí se a někdy je na zabití!!
![]()
jesenka33 píše:
Ty je to možný…ale kluk ti má taky někdy výpadky-změny nálad…někdy je miloučkej,pomůže,učí se a někdy je na zabití!!![]()
no přesně to samé i ona! Včera hodná- zlatá- dneska sjem měla normálně chuť ji ráno pleštit
Ale pořádně
Vytočila mě a agresivně do mě žduchala a odporovala mi tak „despoticky“, že mi málem ujela ruka
Odpoledne už byla jako vyměněná- zlatá k sežrání- hrála si se mnou atak…a ted v podvečer je zase hlučná a lítá jak urvaná hadice ![]()
V žádném případě nesouhlasím s těmito názory, mám syna (9 let), od narození jsou s ním problémy, od školky hrůza a základní škola očistec, má ADHD a LMD, od 3 let navštěvoval psycholožku, ale teď už to s ním vůbec nešlo, začal brát Ritalin a je jak vyměnění, byla jsem ze začátku proti, ale teď lituji, že jsme ho nezačali brát dřív, syn se uklidnil a ve škole se zlepšil o 100%, je teď spokojený a šťastný a že trpí občas celkem max. 2 hodiny denně nechutenstvím a dožene jídlo odpoledne a večer? Komu není dost často z léků nevolno? Stačilo, abych toto téma pořádně probrala s odborníkem, v našem případě dětskou psychiatričkou a podívala se na svého spokojeného syna a bylo po dilema. Myslím si, že je nejlepší probrat pro i proti s odborníkem, který má s tímto lékem dlouhodobé zkušenosti a ví co dělá než se řídit tím co „jedna paní povídala“
Mám čtyřletého syna s diagnozou adhd s hyperaktivitou a agresivitou.Malý byl nedonošený,narodil se ve 27.týdnu s váhou 950gr.Vše bylo těžké,měl velice nemocné plíce a nevěděla jsem jestli vůbec přežije.Proto je pro mě jako pro matku těžké, už od jeho útlého věku podávat mu léky,které jsou charakterizované jako drogy(Ritalin,Risperdal,Rivotril)scháním o těchto lécích stále nové informace i přes ubezpečení lékařů,že takto malému dítěti by škodlivý lék nedali. Malý má i motorickou hyperaktivitu když spí,tak že celé noci procestuje na lůžku a já ho musím hlídat.Je to pro všechny rodičeč velká zkouška trpělivosti,ale jsou nto přece naše zlatíčka,který si takovou nemoc nevybrali dobrovolně a my jim v tom musíme pomoci.Musím bojovat s touto nemocí,se svým manželem,který to nechápe,že malý za to nemůže.Jsem unavená,někdy skeptická,ale miluji své dítě a budu ho chránit celý život.Všem Vám držím palce .Hanka J.
Holky, teďkom nám dali pro změnu místo Ritalinu lék CONCERTA. Je mezi tím nějaký rozdíl? Má někdo zkušenost? Každopádně se mi zdá malá lepší, než když byla na Ritalinu
Jo a Rorendo na noc bereme stále.....
My jsme ritalín vysadily během pár dní s tím,že to učitelka ve škole nějak zvládne,bohužel mi teď ke konci roku řekla,že je to už dost nezvladatelné a ve druhé třídě už to budeme muset nějak řešit.Koupila jsem na zkoušku Max IQ,dcera ho bere necelé tři neděle a musím říct,že se hodně srovnala a hlavně je pořád veselá,po ritalinu byla totálně utlumená a měla tak smutnej výraz,že jsem s tím práskla a řikala si než koukat na to jak je smutná,tak se raději budu trápit já z těch jejich rošťáren.
Ahoj holky, prosím kdo má dítě s touto diagnozou, ale ve starším věku? Mám 20 letou dceru, bojujeme, jak se dá, ale vyměnit pár řádků s někým, kdo o tomhle ví víc, bych uvítala. Díky. ![]()
Ahoj, já mám taky ADHD jako můj syn a je mi 29, ale já se srovnala tak nějak sama už na škole.
Naší holce sedí spíš geratam, ted poprvé po dvouletech jsme ho na zkoušku zkusili vysadit na przdniny a před školním rokem ho psychiatrička znovu znovu zavede. Jinak k tomu gertamiú mi psychiatrička doporučila ještě vitamínky magne b6.
Nám doporučila psychiatrička nějakou novinku MELATONIN- spánkový hormon, ale bohužel v ČR nedostupný, musela jsem poprosit tchýni, ať pošle ze Slovenska
, jinak ještě je dostupný v Polsku. Prý úžasná věc, vyrovnává když dítě nespí a naopak- tak js em zvědavá
Nezná to někdo a nepoužívá to někdo? Uvítám zkušenost a jak to tak asi účinkuje. ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat