14 denní novorozenec je nevrlý

Anonymní
15.1.25 18:31

14 denní novorozenec

Hezky večer všem, mám otázku, jsem 14 dni maminka, mam první dítě a tak je pro mě vše úplně neznámé, celých 14 dní byl syn hodný jen spinkal, papal, spinkal. Dnes je to úplně jiné syn začíná být v posteli nevrlý když ho přiložím ke koze tak je v klidu jak mile ho zase odložím do postele začne plakat, espumisan používáme a stolici a prdy odvádí normálně, už v průběhu celého dne ale ted už ho uspávám hodinu vždy se vzápětí vzbudí a musím ho vzít na ruku nebo přiložit, dudlík zabírá na pár minut, je to normální? Nebo ho něco trapí? Joo a změnili jsme značku pleny tak je možné ze ho trápí plena?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
216
15.1.25 18:36

Je to uplne normalni. Miminko chce byt proste u tebe. Doporucuju vyzkouset satek nebo nositko, mimco bude v klidu a ty si muzes vypit v klidu i kafe. Jeho spanek se zmeni jeste milionkrat, na to se priprav. Nic neni na trvalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4058
15.1.25 18:45

Jj, chce kontakt, doprej mu ho..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35828
15.1.25 18:45

Normální. U dětí platí co je dnes může být zítra úplně jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kralovnal
15.1.25 18:56

Tohle chování je u novorozenců úplně normální, často hledají kontakt a blízkost maminky, protože je to pro ně uklidňující. Pokud prdíky i stolice fungují a plenka ho nikde nedře nebo neprosakuje, spíš jde o potřebu být u tebe. Zkus šátek nebo nosítko, může to pomoct, aby byl klidnější, a ty měla volné ruce.

• Citovat
  • Upravit
8491
15.1.25 18:56

Zkus šátek - bude tak u tebe a spokojený a ty můžeš fungovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2703
15.1.25 20:07

Moje malinka byla to stejne od narození, pořád chtěla být u mě, pořád se chtěla nosit, když jsem jí položila, tak se hned probrala, takže jsem si ji vždycky nechala na sobě než pořádně nezabrala. Krasne spinkala jenom v kočárku. Satek jsem zkoušela, to se jí nelíbilo, takže jsem ji měla pořád na rukách.
Pro miminka je všechno nové, vůbec nás svět neznají, zna jedine tebe a u tebe se cítí bezpečně

Teď jí jsou 4 měsíce a zase je to úplně jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1822
15.1.25 20:24

I malé miminko je velice vnímavé a umí projevit své potřeby. Pozná, kdo ho chová, vycítí, když je máma smutná nebo nešťastná. A samozřejmě chce kontakt, nechce být samo. Časem mu budeš líp rozumět, než se sehrajete. A opravdu jsou děti, které člověk nemůže nechat v postýlce, hned se vzbudí a brečí. Já to u svých nezažila, ani u vnoučete, ale hodně to vidím kolem. Ty naše děti byly spokojené, když kolem sebe viděly lidi. Chování nevyžadovaly. Ale samozřejmě se taky chovaly, miminko si člověk nepořizuje, aby ho celý den měl odložené v postýlce. I ten velký si chce miminko poňuchňat a pomazlit x krát za den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí