Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, kdy jste poprvé nechali malého hlídat?
Synovi je necelých 7 měsíců a manžel na mě tlačí, že bychom si na valentýn mohli zajít na véču a dát malého na 3 hoďky tchýni, ale já se na to vůbec necítím.. Nemám s ní moc dobré vztahy a nevěřím ji, z mé strany nemám hlídání
syn bere léky na křeče, které měl v porodnici a doktorka mu teď chce měnit léčbu a já mám strach, že by je mohl mít a já u toho nebyla.. manžel tyto problémy úplně vypustil, že žádné křeče nemá atd.
@Michaelaa715 já byla na první dítě taky dost úzkostliva a kojila jsem, tak nikdo stejně s hlídáním neotravoval. U druhého to bylo horší, chodila jsem do školy, hlídala moje babička a manžel.
Dělej jak to cítíš ty, ty jsi matka. Večeři bych objednala domu a syna nikam nedávala. Dát dítě člověku, kterému nevěříš na hlídání, stejně bys měla celou večeři nervy co s ním je ![]()
@lucynka25 nabízela jsem manželovi, že můžeme jít posedět dřív i s malým, malý je klidný, takže nehrozí že by tam plakal nebo tak, ale to se manželovi nelíbí 🤷🏻♀️
@lucynka25 píše: Více
To souhlasím, taky bych raději objednala jidlo domu a udelala si pěkný večer az malý usne. A kvůli Valentýnu bych ani hlídání neshanela, ještě když je to takové mimi a maminku potřebuje hlavně večer.
Moje miminko má teprve 4 měsíce, ale později jsem si třeba jistá, že ji taky nechci dávat tchyni, protože má na spoustu věcí ohledne vychovy a pristupu k detem jiný pohled než já.
@Dn0712 vím, že jednou to přijde, kdy ji ho dáme na hlídání, ale už teď se toho děsím ![]()
@Michaelaa715 píše: Více
No ono to je těžké, když nikoho jiného nemáte ![]()
Podle me tchyne tlaci na manzela na hlidani. Taky bych tak male mimco na tri hodiny medala, ani vlastni mame. Max na spani do kocaru a domu.
@Janee19 To ne, od té doby co se malý narodil ho viděla asi 5×, všude vypráví jak je pyšná babička, ale nepřijede se na něj ani podívat
Syn měl pár měsíců, když ho občas hlídala sousedka, nebo ho vzala na procházku v kočárku. Třeba jsme se potkali a říkali jsme, že půjdeme do obchodu. Tak se nabídla, že pohlídá klidně
Nebo jsme si zašli na kulturu. Pár hodin to v pohodě zvládli ![]()
Mezi kojením moji rodině od narození, chodili s kočárkem na procházky, hlídali doma…druhé nedonošené dítko taky mezi kojením…tchýně je sama za X let nikdy neměla a nebude mít…
Poprvé asi v 5 měsících na 3 hodiny u nás doma. Byla jsem tak nesvá, že jsem si ten večer ani neužila.
Na pár hodin mezi kojením už někdy ve třech měsících. Do těch třech měsíců jsem přivezla mimčo ke tchýni, vrzla jsem jí ho do kočárku, vyslala ji na procházku a zatím si jela nakoupit.
Neřeš tchyni, řeš manžela, který nemá ohledy na to, že se na to necítíš.. Tam je jádro věci.
Já jsem takhle malé děti nikomu nesvěřovala (nepočítám vození kolem baráku v kočárku, když spaly). Navrhla bych muži jiné alternativy strávení večera (objednaná večeře domů atd.).