Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky. Jsem ve 14tt a stále trpím na těhu celodenní nevolnosti. Nemáte ověřený recept jak je aspoň trochu zmírnit? Cola, lízátka, zázvorový čaj, jídlo po ránu v posteli mi nepomáhá, dělá se mi víc zle. Děkuji za rady.
![]()
Řekla bych, že jediná možnost je čas
Jsem ted 18tt a trápilo mě to samé cca do 16tt, tak to zkus ještě chvíli vydržet ![]()
Nemam, ale z nejhorsiho bys mela byt venku a uz by te to melo brzo prejit uplne.
pokud nejses ten pripad, kdy nevolnosti trvaji cele tehu
ale to se stava jen vyjimicne.
@lubomíra2 předně ani nevíš jak ti ty nevolnosti závidím
ale o tom diskuse není. Mě teda dost pomáhálao opravdu po málu a často jíst…třeba jen piškory ale opravdu jíst…a ještě přímo na žaludek homeo nux vomica…přeju ať nevolnosti brzy přejdou a užíváš si těhu
![]()
Taky to mam za sebou, ale dokaze me to potrapit i v 7 mesici
co mi na chvilku pomohlo byl nanuk, nejaky obyc jen vodovej, to zklidnilo zaludek. Pak take platky mandli a hlavne hodne spanku, zadne pretezovani.
Vydrz, prejde to…Jsem 16tt a doted me to jeste prepadne, pekne jsem si uzila od 8-14 tt, ale uz to odplouva i unava…Preji prijemne tehotenstvi ![]()
Když bylo nejhůř, i teď se občas zhorší (16tt) tak mi pomohlo pár loků piva. Alko nebo nealko v tomhle množství je fuk, ale ráno asi ne.
Pravidelně jíst a pít, třeba suchý rohlík a hned jak pocítíš hlad…Já se musela najíst, jinak jsem byla nepoužitelná.
Taky se připojuji k pravidelne stravě. Me bylo špatně cca do 17tt, naštěstí pak uz jen z hladu nebo po nekterych jidlech..a v autě..
Me bylo zle do konce 5. mesice
nemohla jsem pit ani vodu a nakonec me hospitalizovali :/ byl to hnus! zkus zazvorovej caj, hned jak vstanes, tak aspon piskoty a cernej caj…
To já jsem si s nevolnostmi užila hodně. Cca od 9 týdne asi do 19, 2X jsem byla v nemocnici na kapačkách (torecan). Místo toho abych přibírala jsem zhubla 6 kilo. Nepomohlo mi nic, jen čas
. Hlavně hodně odpočívej, ať máš sílu. Držím palce, ať to brzy přejde. ![]()
Ja jsem v 8tt a od 4 tt to byl mazec, ale v Jed e diskusi jsem si precetla ze jedne pani pomohla listovka…po tydne jsem se zacla citit fajn
beru femibion, jsou tam I Jine vitaminy. Mam doma rocniho prcka, takze jsem rada ze mi to zabralo. Bylo to hrozny, od rana do vecera, nevedela jsem co jist, a bych se
..