15 hod v letadle ve 13tt

438
19.10.22 17:54

15 hod v letadle ve 13tt

Ahoj maminky, za 2 týdny máme letět na Kostariku, letenky jsme pořizovali před zjištěním těhu. Poslední screening jsem měla dnes (10 tt) a všechny hodnoty jsou zatím v pořádku, ALE… doktorka mi let rozmlouvá, že je to riziko a let je moc dlouhý, navíc není jistota zdejší kvalitní lékařské péče v případě komplikací atd. Nejvíc mě asi trápí to, že jsem dost pila i tvrdý do 8 tt než jsme to zjistili, tak se bojím narušení vývoje plodu a toho, že let to může ještě umocnit. Máte nějaké zkušenosti s takto dalekým cestováním ve druhém trimestru??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2004
19.10.22 18:26

Zkušenosti nemám, ale neletěla bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5693
19.10.22 18:29

Neletěla bych, zvlášť když ti to rozmlouvá i lékař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
19.10.22 18:35

Určitě bych to neriskovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.10.22 18:36

Stihneš předtím prvotrimestrálni screening? Pokud ano a bylo by vše v pořádku, letěla bych. Já poletím cca v 17tt asi 6hod, doktor mi to schválil. Druhy trimestr je podle mě nejméně rizikový na dovolenou. Chceme si užít moře, než se prcek narodí, pak se zase určitě nikam delší dobu nepodíváme… v letadle se často protáhnout a projít, ideálně mít kompresní punčochy, samozřejmostí je pro mě dobré pojištění a zjistit si tu zdravotní péči v okolí, kdyby náhodou.
Prosím anonym, ještě o těhotenství většina neví

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.10.22 18:39

Ja letěla v 9.tt do Dominikany. Chtěli jsme tam pracovat na druhem, no jaksi se povedlo rychleji, než jsme čekali :D doktor mi to nerozmlouval, jen mi dal ssebou utrogestam, kdyby něco a před letem jsem si píchla clexan. Ale ten jsem si pichala tak jako tak cele těhotenství. Je to názor od nazoru…stejne to za tebe nikdo nerozhodne. Udělej co s partnerem považujete za optimální…

• Citovat
  • Upravit
438
19.10.22 18:41
@Lil Kitkatt píše:
Neletěla bych, zvlášť když ti to rozmlouvá i lékař.

Jenze pro lekare, ktery je za zdravi pacienta zodpovedny je samozrejme jednodussi a „bezpecnejsi“ rict, ze letet nemam - a to i pres to, ze se u me nenasly zadne komplikace. Jednosmerne letenky nas staly s lepsi tridou kolem 62 tis., coz by me hodne mrzelo kdyby propadlo.. nemluve o tom, ze se na dovolenou strasne tesim a jsem presvedcena, ze ta psychicka pohoda, more, slunicko a uzasna morska strava proste tehotenstvi prospeji. Jen me zkratka desi ten tehotny let, proto jsem se ptala maminek, ktere uz maji takovou zkusenost za sebou. Letadlem jsem cestovala snad stokrat a nikdy jsem to nijak spatne nenesla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2095
19.10.22 18:48

Já letěla tedy už v 8tt 12 hod do Thajska, jen jsem dostala injekce s fraxiparinem a měla si píchnout před letem. Vše bylo v pořádku. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
438
19.10.22 18:54
@Anonymní píše:
Stihneš předtím prvotrimestrálni screening? Pokud ano a bylo by vše v pořádku, letěla bych. Já poletím cca v 17tt asi 6hod, doktor mi to schválil. Druhy trimestr je podle mě nejméně rizikový na dovolenou. Chceme si užít moře, než se prcek narodí, pak se zase určitě nikam delší dobu nepodíváme… v letadle se často protáhnout a projít, ideálně mít kompresní punčochy, samozřejmostí je pro mě dobré pojištění a zjistit si tu zdravotní péči v okolí, kdyby náhodou.
Prosím anonym, ještě o těhotenství většina neví

Presne jak rikas, taky chceme na posledni klidnou dovcu ve dvou. Ten dulezity screening mam objednany den pred odletem :think: a dva dny pred jdeme na nejake vetsi geneticke vysetreni, takze vysledky do te doby asi nebudou.. nacasovani zkratka dost naprd :nevim: ale s terminem letu hybat nemuzu, leda to cele nechat propadnout :(. Pojisteni si urcite zaridim to nejlepsi mozne a nemocnice si taky predem pozjistuju (budeme se po par dnech ruzne presouvat). A puncochy jsou super napad, diky za tip! :palec: drzim palce, at mate dovcu bez problemu a paradne si to uzijte :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15490
19.10.22 19:16

Zde se neptej na takové věci … Většina tady hned po počůraném testu valí na neschopenku a celé těhotenství se válí doma. Co kdyby náhodou :roll:

Leť a nic si nepřipouštěj. :) Užijte si to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18144
19.10.22 19:25
@Marilyn222 píše:
Jenze pro lekare, ktery je za zdravi pacienta zodpovedny je samozrejme jednodussi a „bezpecnejsi“ rict, ze letet nemam - a to i pres to, ze se u me nenasly zadne komplikace. Jednosmerne letenky nas staly s lepsi tridou kolem 62 tis., coz by me hodne mrzelo kdyby propadlo.. nemluve o tom, ze se na dovolenou strasne tesim a jsem presvedcena, ze ta psychicka pohoda, more, slunicko a uzasna morska strava proste tehotenstvi prospeji. Jen me zkratka desi ten tehotny let, proto jsem se ptala maminek, ktere uz maji takovou zkusenost za sebou. Letadlem jsem cestovala snad stokrat a nikdy jsem to nijak spatne nenesla…

Tak tohle bych asi propadnout nenechala, to by byla škoda. Spíš jak píší holky- zkusit si domluvit, jestli není lepší si před letem něco nechat píchnout a tam kontakt na nějakou dobrou nemocnici, kdyby cokoliv.
Pro mě je teda představa 15h letu šílená, pro mě je i 4 hodiny v letadle moc, ale jestli jsi zvyklá, tak je to ok.
Užij si dovolenou. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
438
19.10.22 19:28
@Šmoulice píše:
Zde se neptej na takové věci … Většina tady hned po počůraném testu valí na neschopenku a celé těhotenství se válí doma. Co kdyby náhodou :roll:Leť a nic si nepřipouštěj. :) Užijte si to ;)
:lol: :lol: :lol: :srdce: děkuji :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
19.10.22 19:35

Já bych letěla a jedna rada - napis do aerolinek, mne v těhotenství rezervovali sedadlo v te první řadě, kde si můžeš krasne natáhnout nohy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1455
19.10.22 19:36

Určitě bych si nechala něco píchnout a možná něco na ředění krve skrz embolku. Určitě se třeba každou hodinu dvě jít projít. Uzij si dovcu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cvrčínek
19.10.22 19:47

Pro me je predstava 15 hodin naprosto silena jako pro netehotnou, natoz tehotnou :zed: Neletela bych-pokud se neco pokazi, budes si to navzdy vycitat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky