Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj holky,
chtěla bych se zeptat, zdali máte někdo nějakou dobrou radu nebo zkušenost jak zastavit blinkání???????naše patnáctiměsíční dětátko blinká,co pozře to jde ven
nevíte jak uklidnit bříško??? ![]()
díky moc za každou radu
studený slabý černý čaj lehce oslazený po lžičkách, případně i ledově vychlazenou kolu po lžičkách.
Nedávat jídlo, žádné mlíko, důležitý je příjem tekutin. Tekutiny klidně dávat každých 15min, ale po lžičkách, trošinku.
Až v sobě udrží tekutiny, tak třeba kousek rohlíku, piškot, rýži, brambor (mimochodem voda z rýže nebo brambor taky může klidnit žaludek, rýžový odvar se dá případně připravit i z neméčné rýžové kaše instatní, že se dá pětina kaše do vody (takže dejme tomu místo 50g na 150ml se dá jen 10g na 150ml)
moc děkuji za odpověd.zkusím vše co jsi napsala snad to zabere
![]()
Deto to mely oba nedavno, davala jsem studeny caj trochu oslazeny, detsky na brisko a Kuliska, chlazeneho, po lzickach, za par hodin jsem zkusila rohlik, ryzovy hclebicek, krupku a kdyz to udrzeli, tak jsem skrabala banan, vychlazenou presnidavku, bananovou nebo s jablkem, varila jsem brambor s mrkvi a ryzi s mrkvi, dalsi den uz s trochou masa, druhy den uz jsem dala mliko, ale to mi blinkali, moje deti jsou strasne mlikovy.. bez nej nemuzou byt, treti den jsem dala dost naredene a to uz zvladli.. meli v noci hlad a bez nej neusnuli..
no moje děti jsou právě taky strašně mlíkový
nám se to táhne už týden.nejprve nejstarší,pak jedno dvojče,další den druhé a pak tatínek..včera přestal nejstarší,dnes jeden z pidilidí ale druhý je na tom s tim blinděním dneska hůř
ale chce pořád pít,což je dobrý.kulíška rozpouštíme do čaje.ale jakmileje lžička v puse,je zle!:-( okamžitě to jde ven
už fakt nevím co s tím.v lékárně mi řekli žena uklidnění žaludku nic není,snad jen slabý mátový čaj…???
No jestli blindí už druhý den a horší se to, tak bych hodně pozorně sledovala, případná dehydratace může být nebezpečná. Při podezření na dehydrataci okamžitě na pohotovost, je možné, že bude potřeba zavodnit organismus, aby infekci líp zvládnul.
My si tim prosli take zhruba kolem 15 mesice. Byli jsme na pohotovosti,sileny,chudak maly. Kuliska jsme do nej nedostali,jen po troskach cerny caj. Ale ze lzicky nechtel,bal se,ze tam ma nejaky lek. Tak pil po troskach z lahve. Snazili jsme de do nej dostat rohlik, krupky, piskoty,ale vse odmital a co neodmital,to vyhodil. Trvalo to asi tri dny a pak to nahle samo preslo. Hlavne at bumba cajik a at jste z toho brzy venku.
Na noc jsme davali trochu mlika,bez nej by neusnul a mlicko v sobe udrzel. Sice se mliko nedoporucuje,ale aspon se po nem vyspinkal a nevyblinkal.
Pokud prckove nutne potrebujou mlicko,da se koupit nutrilon low lactose,ten nam doporučila Dr. Pri necem podobnym…Dela se teda jen jednicka,ale to nevadi…