Má můj taťka nárok na překážku do práce?

1917
12.4.12 19:13

má můj taťka nárok na překážku do práce?

Ahojky, zajímalo by mě co si o tomto myslíte, je mi už sice 18, ale pořád chodím k dětskému doktorovi (do 19 let) a zítra mi mají v nemocnici nasazovat Holtra, jenže taťkovi odmítli dát dovolenou, že to prostě nejde, co myslíte, máme v takové situaci nárok na překážku do práce, kterou by nám vystavila doktorka nebo když je mi 18, už na ni nárok nemám? Protože s holtrem mhd bych asi nezvládla. Díky za názory, ale nevím, jak se jinak z nemocnice dostat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1917
12.4.12 19:15

ješte jsem chtěla dodat že když mi doktorka psala překážku naposledy tak tam psala doprovod rodiče nutný a nebylo tam nic o zákonném zástupci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35446
12.4.12 19:21

Ono se s Holterem nesmi do MHD? Moje kolegyne s nim normalne pracovala…(proste bezny den). Spis myslim,ze budes muset podepsat prevzeti a v urcenem terminu ho vratit( je to drahy pristroj a po tobe ho budou mit dalsi lide, kteri na to cekaji), coz by ale nemel byt problem, kdyz uz ti 18 bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
12.4.12 19:27

ja vim to už jevšechno domluvené ale jde jenom o to že už jsem to zkoušela jet mhd ale jde to strašně špatně teda aspon já s tím mám takovou zkušenost takže odvoz autem je pro mě ideální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
12.4.12 19:29

Tvůj otec normálně dostane volno dle Nařízení vlády č.590/2006 Sb. Jde o doprovod do zdravotnického zařízení na dobu nezbytně nutnou.
Od mudr. dostane potvrzení, že tam s tebou byl a v práci mu musí tu dobu normálně proplatit(náhrada mzdy), vztahuje se na to soc. pojištění. O věku dítěte se nikde nepíše, takže klidně může doprovázet i dítko třicetileté ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101928
12.4.12 19:29

Já tedy nevím, ale co ho měla kolegyně v práci i babička, tak obě normálně pro něj jely MHD… dokonce kolegyně s ním byla v práci, právě aby to byl co nejklasičtější den, jinak se nic moc nepozná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
12.4.12 19:30

Kaťulo, Holtera ti dají i bez přítomnosti rodičů. Za prvé jsi plnoletá, za druhé s ním budeš dělat běžné každodenní činnosti a naopak je lepší se více přetěžovat, aby byl zaznamenán případný problém. Moje dcera ho měla loni v létě, to jí byly čerstvé 4 roky, lítala s ním po hřišti, šly jsme na výlet do dinoparku, večer projížďka na kolech…
Obávám se, že taťka kvůli doprovodu plnoletého dostat volno nemusí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1207
12.4.12 19:31

Ono to snad ani není na dítě, ale na člena rodiny. Ale otázka je, jestli je ten doprovod nutný a to posoudí lékař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101928
12.4.12 19:32
@magratka píše:
Ono to snad ani není na dítě, ale na člena rodiny. Ale otázka je, jestli je ten doprovod nutný a to posoudí lékař.

Jojo, přesně tak, vztahuje se to na jakéhokoliv člena rodiny, ale je otázka té nutnosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.12 19:34

Ahoj můj syn ho měl a šel tam i sám a domu jel taky mhd a šel s tím do školy a pak lítat venku. Má se chovat normálně aby se něco naměřilo né sedět na zadku a nic nedělat pak je to o ničem .
 Petra

• Citovat
  • Upravit
23847
12.4.12 19:38
@j.a.n.i1 píše:
Jojo, přesně tak, vztahuje se to na jakéhokoliv člena rodiny, ale je otázka té nutnosti…

ANo, jak jsem psala výše ten příspěvek, tak samosebou záleží na tom doktorovi, jestli ten doprovod uzná za opravdu nutný. Přeci jen nebude psát omluvenku doprovodu zletilého např. při obyč angíně. Jak je to s Holtrem, netuším, neumím posoudit nutnost doprovodu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
12.4.12 19:41

Nějak nechápu jaký má Holter vliv na cestování MHD, jak ti může být špatně z MHD když máš Holtera? Holter nemá absolutně žádný vliv na zdravotní stav, nijak to spolu nesouvisí pokud je ti blbě z MHD tak to není protože máš Holtera. Pokud je pro tebe lepší jet autem tak si vezmi taxi, anebo se odvez sama pokud řídíš, holter neovlivňuje vůbec nic slouží pouze k monitoringu, nějak nevidím důvod mít k nasazení tohoto přístroje doprovod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35446
12.4.12 19:41

Podle me tam doprovod nutny neni. Pokud do nemocnice dojedes sama, dojedes sama i zpatky. Holter ti v tom nijka branit nebude. Mas prozivat normalni den, ne sedet doma a setrit se, pak je to vysetreni k nicemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
12.4.12 19:48

já jsem jenom nevědela jestli je to jenom do 18 nebo ne protože mám i další zdravotní komplikace a ty už my samy o sobě jízdu mhd komplikují ne že by mi z mhd bylo špatně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
12.4.12 20:01

Noo pokud to není jen kvůli Holterovi a máš i jiné zdravotní komplikace, které znemožňují aby ses sama dopravila domů nebo do nemocnice tak otec myslím nárok má, jak píšou holky výše. Jinak to musí posoudit lékař a napsat mu papír pro zaměstnavatele. Jinak pokud lékař usoudí že nejsi schopna nebo se nemáš jak dostat domů tak ti může napsat i sanitku, anebo v každém špitále existuje převozní služba, ta se ovšem hradí a doveze tě kam chceš a máš tam i zdravotní dozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí