Průjem víc než týden?

5633
9.4.12 19:37

Průjem víc než týden?

Holky, potřebovala bych prosím vás poradit. Moje šestiletá dcera před dvěma týdny dobrala antibiotika (měla infekci a byla týden hospitalizovaná, ATB jí dávali nitrožilně, protože udávala bolesti bříška, na sonu nebylo vidět nic :nevim: ). Týden po(!) dobrání antibiotik se jí průjem rozjel. Je možné, že účinek ATB na střevní mikroflóru se může projevit takto se zpožděním?
Malá má bolesti bříška, které ji budí i v noci a průjmovitou kašovitou stolici s hlenem i více než 10× za den. Teplotu měla jen zkraje, teď už je ok. Chuť k jídlu má, ovšem je na dietě. V pátek jsem s ní byla u dětské doktorky a ta krčila rameny, předepsala dietu a nedoporučila podávat žádné preparáty proti průjmu. Stav se ale nezlepšil. Teď čekám na výsledky z výtěru ze zadečku a jsem nervózní, protože máme v rodině ulcerozní koliditu (malá ale nemá ve stolici viditelnou krev, jen ten hlen). Malá si stěžuje na občasné bolesti bříška už tak dva měsíce. Nevíte, co by to mohlo být? Na tom sonu, co jí dělali v nemocnici se jim nepodařilo vyšetřit malou pánev, protože měla prázdný močový měchýř, a pak už to nikdo neřešil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4232
9.4.12 20:15

Klidně jí to mohlo poškodit mikrofloru. Zkus dávat probiotika, ty by mohly pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5633
9.4.12 20:22

Markéto, díky :) Právě že probiotika dávám už týden - APO baby probio - a zatím se to nezlepšilo :,(
To, že kaká hlen znamená, že jí ve střevech probíhá zánět. Taky mě napadlo, že to může být důsledek ATB. Ráda bych tomu věřila, ale horší je, že na to bříško ukazuje fakt už dva měsíce. Bolí ji pokaždé na stejném místě pod pupkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neregistr. lexxie
9.4.12 20:29

ahoj,tak nase deti to mely nekolikrat. U atb to dcera ma casto, ale i po..Minuly rok chytly nejakou strevni chripku snad 2× po sobe,takze prujem skoro mesic,ale ne 10× za den..preslo to samo. Vim,ze ta strevni chripka dost radi.

Nemuze to byt nejake alergie nebo intolerance? Ale to by se asi projevilo driv a pises, ze mate dietu.Tak at vam to dobre dopadne.
Jinak moje deti maji dost prujem pokazde, pokud snedi neco extra..slehackovy dort,nebo hodne ovoce atd., jsou na to dost citlive. Alergie ale u syna zjistena nebyla.

• Citovat
  • Upravit
3743
9.4.12 20:44

Zkus jí dát více probiotik. Udávané dávkování je pro prevenci potíží.
Mám už děti starší, takže za nás byly klasické acidophilus lactobacilus „ledničkové“ a při takových problémech jsme měli dávat 3×2 tobolky a dávkování bylo psané 1-2 tobolky denně.

Jinak my v rodině před cca 14 dny chytili nějakou virozu, každému proběhla jinak, ale všichni už 14 dní máme problém s trávením, jednou za pár dnů máme průjem, kyselou stolici, bolesti břicha… .Takže může být něco ve vzduchu.

A naše dcerka si jeden rok stěžovala na bolest bříška a z nesnášenlivosti bílkoviny kravského mléka se vyklubala nesnášenlivost laktozy - laktozu dostávala v lécích.

Takže to může být cokoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5633
10.4.12 13:10

Holky, díky. Dnes ráno jsme byly u doktorky, výsledky z výtěru ještě nejsou hotové. Přesto nás dr. poslala na kapačky na infekční do nemocnice. Když v propouštěcí zprávě z předchozí hospitalizace dr. viděla tu trojkominaci silných antibiotik, které dceři naprali do žíly, tak se zhrozila. Myslím, že jsme doma…dostala zánět tlustého střeva z předávkování antibiotiky :,( To si teď myslím já, kdoví co se ještě z toho vyklube.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5633
13.4.12 22:09

Ahoj, tak jsme si s malou pár dní poležely na infekčním v nemocnici :,( Průjmy pořád nepřestávaly a začal se hodně objevovat hlen. Někdy malá kakala jenom ten hlen a objevily se i nitky krve :(
Bere antibiotika Normix, protože asi jde o zánět střeva spojený s předchozím užíváním ATB. Ale protože si dcera stěžuje na bolesti bříška delší dobu, je ve hře i ta ulcerózní kolidita. Jestli se jí vrátí průjmy i po ATB, čeká nás vyšetření na dětské gastroenerologii a asi i kolonoskopie :roll: . Tak snad to tak nedopadne a malá se dá kupy. Chuděra zhubla a je celkem zbědovaná. Já jsem půl roku v práci po mateřské a už měsíc jsem tam kromě pěti dnů nebyla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6557
13.4.12 22:24

veveri, tak to je strasne, chudak mala. Ten zanet tlusteho streva byl zpusobeny temi atb? To je docela sila, ze se to muze stat. To by snad dr. meli vedet, nez to daji. Snad uz vam to ted zabere a nebudou dalsi komplikace.
Tak se drzte, at vam to dobre dopadne.

S tou praci se ti nedivim, ja jsem doma, ale deti byli taky porad nemocne a je to nekonecne..no ale hlavne at jsou deticky v poradku, ostatni veci jsou vedlejsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5633
13.4.12 23:27

Lexxie, děkuju :) Ten zánět střev je způsobený tím, že jí při předchozí hospitalizaci podali troje antibiotika najednou 8o Měla oteklou tvář, od zubu to nebylo a dodnes vlastně nikdo neví, proč se jí to stalo. Doktoři měli strach, že jí zánět prostoupí do kosti, tak proto nasadili docela brutální ATB terapii v kapačkách. Dávali jí i Klindamycin a ten jí způsobil, že se jí ve střevech asi (doteď jenom hypotéza) přemnožila zákeřná potvora Clostridie a ta způsobila docela těžký zánět. A navíc malé primářka na infekčním zatrhla užívat probiotika, prý je nedoporučuje. Asi pro to má důvod, ale nepodařilo se mi zjistit proč a blbec jsem se pořádně nezeptala…
JInak máš pravdu, práce je až na dalším místě, hlavně ať je ta moje bobka zase zdravá a už ji tak nepobolívá břicho!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí