Nosní mandle - co čekat po operaci a očkování

3359
7.4.12 10:30

nosní mandle co čekat po operaci a očkování

Ahoj, potřebuji rady :D
1/ co čekat po odstranění nosní mandle - jde mi o děti, jak to zvládaly? Jedly? Dávaly jste léky proti bolesti? Kdy může do kroužku - cvičení? atd. Syn má 6,5 let. Je ze školky odhlášen na měsíc duben, na operaci půjde 12.4.12 Vím, že některé otázky budou zodpovězeny v nemocnici, ale chtěla bych znát zkušenosti rodičů, ať jsme připraveni - nánuky jsou již v mražáku :lol: ;)
2/ Přeočkování v 5-ti letech (trochu jsem to protáhla a teď mě sestra začíná uhánět, Dr. je zatím celkem v poho - říkal, že minimálně 1-2 měsíce počkáme…). No určitě to natáhnu na déle – až nebude oslabený. Ale teď pořád přemýšlím jaké vlastně to očkování dát - nedat. Myslela jsem, že je to tetanus ( ten bych chtěla, jezdíme na chalupu, kde se hnojí pole :mrgreen: ), ale ono je tam i černý kašel a záškrt a prý se přeočkovává hlavně kvůli čer. kaš. Tetanus prý vydrží až do toho 10 roku :nevim: . Jak Jste řešily přeočkování v 5-ti letech? Jakou vakcínou?
Díky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14856
7.4.12 10:39

Ja mam s nosni mandli jen zkusenost jako dite osobni, kolik mi bylo nevim, ale byla jsem asi starsi nez tvuj syn. Moc to neboli, nejhorsi bylo pak to plivani krve a jak mi tam pak strkali spachtli. Taky me drzel nejakej potetovanej zrizenec, kteryho jsem se bala :lol: …na rekonvalescenci si moc nepamatuju, mozna to pak trochu bolelo, ci bylo neprijemny.

jak se to dela ted,nevim …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
7.4.12 10:49

Ahoj,já byla s holkama před 3 měsícema na trhání nosní mandle. Vše proběhlo v pohodě,holky byly moc statečné,akorád je malinko škrábalo v krku,4 hodinky po výkonu se mohli už napít i si dát malinko zmrzky. Na bolest sem jim nic nedávala,vůbec nic je nebolelo. Akorád po narkoze malinko vyváděli,ale to je normální,ty dětičky jsou oblblé a prostě neví co je sen a co realita :)
Jinak nevím jak je to u vás s trháním. Ale my byly na Kladně-ráno nástup,dopoledne výkon,odpoledne nás propustili a za 5 dnů kontrola na ORL
Těch 5 dnů po výkonu jedli pouze kaše a jogurty,po kontrole už mohli dlabat co chtěli. ¨
Jinak po trhání musí být děti 3 týdny mimo dětský kolektiv.
To je asi tak vše. Tak ať vám to dobře dopadne :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
7.4.12 10:53

me to delali na zivo 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
7.4.12 10:55
@suik píše:
me to delali na zivo 8o

Ty si nebyla pod narkózou?? 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
7.4.12 10:57

dcera byla ve 3,5 letech v narkóze, po operaci to byl děs asi hodinu vkuse vyloženě řvala, ale to bylo tím probuzením z narkózy.Ona je celkově protivná, když se vzbudí ,,násilně" :) Pak usnula a po probuzení už dobré, jen chtěla pořád pít. Holčička co byla s námi na pokoji byla uplně v pohodě ihned po probuzení z narkozy. Odpoledne už spolu řádily, nešlo poznat že byly po operaci :lol: Ten den v nemocnici jedla jen piškoty a přesnídávku, večer už snad i rohlík s pomazánkou. Ale to si nepamatuju zda jsem to neměla jenom já :mrgreen:
Bolesti neměla žádné, strava měla být kašovitá pár dní, týden šetřící režim bez kolektivu. Já ji nechala doma dýl, nevadilo mi to. Ale dr. říkal, že po tom týdnu už může do školky.
Takže závěr, až na ten jekot to zvládla uplně v pohodě, no já jsem na tom byla hůř hlavně před, během i po zákroku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
7.4.12 10:58
@terezka24 píše:
Ty si nebyla pod narkózou?? 8o 8o

dřív se to tak prej dělalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
7.4.12 11:00
@Enoulik píše:
dřív se to tak prej dělalo

To muselo být hrozné pro ty děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
7.4.12 11:00

jo a to očkování to se dává trojkombinace ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
7.4.12 11:08

@terezka24 @Enoulik je to tak cca 20 let zpatky, i si presne pamatuju ten nastroj kterym to delali. Ale fakt to nebolelo a byla to otazka par vterin. Horsi byla pak ta spachtle a vykaslani te krve…jestli nam dali neco na bolest si teda nepamatuju.

jo zmrzlinu dostali jen ti co byli na krcnich mandlich, pekne nespravedlivy :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
594
7.4.12 11:08

Ahoj.
Na operaci byl můj starší syn v šesti letech. Vůbec se nebál a před operací ještě dostal diazepam na uklidnění. Na operaci byl ráno v devět.
Po narkóze hodně vyváděl a měla jsem co dělat, abych ho udržela. Musíš totiž dítě udržet na boku, aby krev vytékala z pusy ven. Dávali mu ještě do uší i stipulky. Trpěl i na záněty uší.
Odpoledne nás kolem druhé pustili domů. Proti bolesti jsme nic nedávali. Syn to zvládal v pohodě. řekla bych, že lépe než já. :mrgreen: Jen mi pak říkal, že mu dávli čuchnout smradlavého vzduchu. :mrgreen:
Celou noc jsem pak doma nespala, jak jsem ho hlídala, ale bylo to v pohodě. Do školky šel po týdnu a za týden po operaci jsme ještě byli na kontrole. Zda se vše pořádně zahojilo. Nesměl se potápět, ale to bylo kvůli těm stipulkám a tak se až do jejich vyndání pořádně nekoupal.

V pěti letech je to přeočkování proti záškrtu, tetanu a černému kašli. Takže vzhledem k tomu, že již jednou toto očkování prodělal, nechala jsem ho naočkovat tou samou látkou. Dokonce mám pocit, že v tom byla i žloutenka B.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
7.4.12 11:10
@terezka24 píše:
To muselo být hrozné pro ty děti

no byli jsme bez mamy a pak ten zrizenec co nas drzel - to teda nic moc nebylo :think: Ted je to mnohem lepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
594
7.4.12 11:30
@suik píše:
no byli jsme bez mamy a pak ten zrizenec co nas drzel - to teda nic moc nebylo :think: Ted je to mnohem lepsi.

Jo. tohle si také pamatuji jako dítě. Byli mi tři roky a pamatuji si to do dnes. Dokonce si pamatuji jak jsem plivala krev. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7499
7.4.12 12:20
@Ferum píše:
Jo. tohle si také pamatuji jako dítě. Byli mi tři roky a pamatuji si to do dnes. Dokonce si pamatuji jak jsem plivala krev. :poblion:

Mám stejný zážitek :?

Jinak dceři trhali nosní mandli ve 4 letech + drenáže ušních bubínků.Po operaci 2 hodiny spala,pak si sedla a řekla - mám hlad a žízeň :lol: Vzala si misku piškotů,na posezení zbouchla a šla si hrát.Pak nás pustili a večeři jedla normálně s náma(už nevím,co to bylo),ale fakt jí vůbec nic nebolelo,jen se dvakrát krvavě vysmrkala a do školky šla za týden ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
24.11.15 09:51

Dobrý den všem, syn 2,5 roku má jít na vytržení nosní mandle (opakováné zaněty ucha minimálně 10 krát za rok),ale ještě není očkovaný priorixem, mám to vůbec zmiňovat při nástupu do nemocnice nebo to je jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí