Dvouletý má teplotu, co dělat s čtyřtýdenním?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
340
5.4.12 17:32

Dvouletý má teplotu, co dělat s čtyřtýdenním?

Dobrý den.
Poradí mi někdo, jak se řeší situace, kdy dvouletému synovi jsem teď naměřila 38°C a přitom máme doma čtyřtýdenní miminko? Syn zatím žádné příznaky nemá, kromě toho, že je protivný a apatický. Mám je nějak izolovat nebo se to prostě neřeší? Stejně teda asi moc možností nemáme - máme malý byt.
Pediatrička bude bohužel na telefonu až zítra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
5.4.12 17:35

No tak zamezit přímému prskání, ošmatlávání, ale jinak se toho asi moc dělat nedá. Já počítám s tím, že když je nemocný jeden, ta bude i druhý, maximálně jsem příjemně překvapená, když ne 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
5.4.12 17:55

Ahoj,
já tohle ve většině případů neřeším… Ona je veškerá izolace většinou stejně na nic, protože až když má dítě horečky, většinou už to stejně stihlo naprskat všude okolo :roll: Samo nenechat miminko starším pusinkovat atd. Je to buď anebo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
5.4.12 17:56

a co chceš udělat? Nenechala bych ho mimčo chovat, pusinkovat… ale jinak ničemu nezamezíš. Často větrej a doufej, že to mimino nedostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
5.4.12 18:03

buď v klidu a nenervuj se, miminko má ještě protilátky od tebe a zvládne to jistě dobře, izolovat je nejde, doktorka ti stejně s ničím nepomůže dokud by miminko nebylo nemocné taky…jak píšou holky s kontaktem bych to nepřeháněla ale neuděláš nic…
jestli kojíš tak koj, třeba to pomůže…naše mladší holčička jako 4 týdenní od brášky virozku třeba vůbec nechytla…a jako 5 měsíční prodělala rotaviry s daleko lehčím průběhem než starší brácha…tak držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
5.4.12 18:22

Ahoj. Izoluju částečně - nenechám pít ze stejného hrníčku (ne vždy se povede, ale to u vás stejně nehrozí ;) ), děti nespí v jedné místnosti (třeba už jen kvůli tomu, aby se vzájemně nebudily), nenechávám staršího chodit moc blízko k mladšímu (nepusinkovat, nekýchat do obličeje atp).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
5.4.12 19:16

Miminko by izolovat trochu šlo, nechat přes den víc v ložnici ;)
Já kluky v době nemoce neizoluju, ani to moc nejde.
Jedno z dvojčat mělo dvakrát anginu na atb a druhé jí nedostalo, ač si navzájem olízli dudlíky :lol:
A starší kluk (3roky) už má silnější imunitu a hned tak něco od dvojčat nechytne, takže když jsou nemocní malí, tak k nim normálně chodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zuzga
5.4.12 19:16

Ahoj, najstarsi mal teploty tyzden po tom ako som s dcerou prisla z porodnice a dcera mala strasne zelene sople a teplotu ked mal najmensi 2 tyzdne.

Nikdy mi take male mimino od surodenca neochorelo - pripisujem to vplyvu mat. mlieka. Naopak po zavedeni prikrmov uz choroby chytali jedna radost :(

Drzte sa
Zuzana+3

• Citovat
  • Upravit
20662
5.4.12 19:26

Děti neizoluju,ani nemám kde :lol: :lol: takže když onemocní jeden,druhý do týdne taky lehne,takže u nás se marodí skoro pořád :roll: :roll: Ale třeba to miminko nechytí.Je to bud a nebo.U nás se nikdy nestane,aby marodil jen jeden,ale mladší má problémy s imunitou,takže tam je problém někde jinde :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
5.4.12 19:29

sourozence neizoluji, ppočítám s tím, že to budou mít oba.
U 4t miminka bych se ale bála a zkusila to nějak pořešit, přecijen pořád novorozenec. nemáš te´d na 2-3 dny možnost sehnat hlídání pro staršího?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blanka4565
5.4.12 19:32

Dcera měla teploty,když synovi byly dva týdny,raději jsem šla k doktorovi,v malém bytě je izolovat nešlo,dali jí radši antibiotika,protože začala kašlat,dostala je jen kvůli malýmu,ten samozřejmě nic nedostal,bych se zas tak nebála…Manžel měl potvrzenou prasečí chřipku,když byly synovi 2 měsíce,potvrdili mu to až za 5 dní,takže jsem okamžitě s dětma odjela,ale těch 5 dní jsme s ním byli v malém bytě taky…,já ji dostala taky,ale mně už testy nedělali,syna sice měli víceméně naši,ale já ho kojila a nosila jsem roušku,ale ani jedno z dětí tu chřipku nedostalo, na podzim budou synovi tři a je úplně zdravej

• Citovat
  • Upravit
44192
5.4.12 21:00

Pokud jde o plně kojené dítě, zase tolik bych se nebála.

Starší měl necelé 3 roky, malá 3 měsíce, když starší prodělal horečnatou hnisavou angínu - prokazatelně, čepy na mandlích, měl vysoké horečky, malátnost, ATB.
V té době jsem je oba dohromady kojila, neumývala jsem bradavky a nedělala žádná bezpečnostní opatření - miminko pilo podle potřeby, batole asi dvakrát, třikrát denně z prsu, který „přišel na řadu“.

No, strach jsem měla veliký, ale miminko hnisavou angínu nechytlo.
Naštěstí se tato situace vyřešila za nás, v době nemoci už nechtěl starší kojit, celý den prospal a po uzdravení už nechtěl, odstavil se.

Tím neříkám, že kojení je všemocné, ale miminko má ještě nějakou imunitu od matky a mělo by mít i díky kojení.
Izolace nemá smysl, aspoň ne v malém bytě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí