Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj skoro tříletá dcera má asi 6 pupínků a vypadá to na neštovice (může být pupínků u neštovic i jen málo a bez teplot?), druhá dcera má 9 měsíců - jaký to má u takovýchto dětí průběh? horší nebo lehčí? separovat je nelze a stejně už to nemá asi cenu… to že jí kojím asi už nepomůže že? (četla jsem že to pomáhá tak do 6ti měsíců)
My jsme měli neštovice na 5m. Průběh byl docela lehkej, akorát mi nechtěl moc pít, to asi že měl pupínky i v puse. Jinak jsem ráda že to máme za sebou ![]()
Ahoj
starší donesl neštovice ze školky. Neměl teploty a pupínky naskakovali 3 dny. Mladší měl 10 měs a chytil je taky. Ten měl teplotu 1 den a měl pupínků víc. Taky jsem se bála,ale nakonec to nebylo tak hrozný.
ahoj tak podobnou situaci řešíme těd u mého synovce (3 roky) má ješte mladší sestřičku (7 měsíců) a ta je chytla taky jenom více spinká a oba jsou bez teplot
Ahoj, dcera dostala od svého bráchy neštovice, když jí bylo 6 měsíců. I když jsem ji plně kojila, chytla je. Nejvíce jich měla ve vláscích a na obličeji, pár pod plenami, zahojily se pěkně, jizvy nezůstaly. Průběh měla lehký, ani teplota jí nevystoupila. ![]()
Tak ať máte podobný průběh! ![]()