Časté nemoci - jak ozdravit byt?

2
3.4.12 15:55

Časté nemoci - jak ozdravit byt?

Mám 3 děcka a od pololetí se neustále plácáme v nemocech, kluci si to předávájí jako štafetu a mezitím lehla i naše nejmladší. Mimo všelijakých preparátů na imunitu, které zkoušíme, mám potřebu nějak „vyčistit“ byt. Nevíte nějaký přírodní či nepřírodní tip, jak ozdravit bytové prostředí proti bacilům?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12932
3.4.12 15:59

Nejlepší řešení je čistit méně a neozdravovat bytové prostředí(pokud nemáte doma smeťák, což při tvém dotazu pochybuji).
Je dokázáno, že nejhorší imunitu mají děti z příliš vyčištěného prostředí.
tato rada samozřejmě neplatí, pokud mají děti nějakou jinou nemoc, která ke stavu snížené imunuty přispívá.
Je to samozřejmě do určité míry i dědičná věc.
Ještě mě napadlo, jak to máte s plísní v bytě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
3.4.12 16:05

Zlikvidovat plísně, používat eko čistící prostředky ( nemusí být drahé, nějaké ty rostliny ,,,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
3.4.12 16:54

No, chce to denně větrat, mít v bytě nějaké kytky a nemít doma sterilní prostředí. Pokud máte doma plísně, tak to má vliv na různé dýchací problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
3.4.12 16:56

jestli mate nizkou vlhkost, tak poridit kytky, akvarko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1957
3.4.12 17:12

já teď ze stejného důvodu začala doma používat aromaterapii. nakoupila jsem 100% éterické olejíčky - nakapu na papírový kapesník, dám na radiátor a vůně se postupně odpařuje. některé mají právě desinfekční účinky. mě osobně to pomohlo i na uvolnění rýmy a hlenů.
oblíbili jsme si s manželem kombinaci eukalyptus+borovice+citron nebo grep. ale dá se použít i jen jeden druh, nebo jiné kombinace.
akorát to chce trošku si pročíst něco o účincích. každý je na něco jiného. a pak taky o vhodnosti pro děti - některé se pro ně nedoporučují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8927
3.4.12 17:43

Jsme na tom podobně, koupili jsme si čističku vzduchu, sterilně nemáme, ale nosí to dcerka ze školky, nebo manžel z práce a proběhne to celou rodinou… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
3.4.12 18:57

No sterilně doma nemáme :) myslím, že u nás panuje spíš takový provozní nepořádek, občas nestíhám a tak :-)
S plísní problém nemáme, vlhkost je spíš nízká, používáme takový UZ zvlhčovač vzduchu.
Myslela jsem právě něco jako ta aromaterapie nebo rozvěsit někam nějaké bylinky nebo něco někam nasypat, co by „odpuzovalo“ ty bacily… nevím, jak to nějak konkretizovat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
3.4.12 19:02
@3lenka píše:
No sterilně doma nemáme :) myslím, že u nás panuje spíš takový provozní nepořádek, občas nestíhám a tak :-)
S plísní problém nemáme, vlhkost je spíš nízká, používáme takový UZ zvlhčovač vzduchu.
Myslela jsem právě něco jako ta aromaterapie nebo rozvěsit někam nějaké bylinky nebo něco někam nasypat, co by „odpuzovalo“ ty bacily… nevím, jak to nějak konkretizovat :D

nic takoveho neexistuje,ozdravit se musi telo a pak se nebudou chytat nemoce,takze zasadita strava,nachlazeni kuryrovat bylinkami,zpruchodnovat nos,dospeli si muzou delat prostriky nosu a vsichni dohromady se otuzovat

Jinak pokud by jsi chtela z bytu dostat skodliviny nebo chemikalie,tak potom urcite druhy pokojovych rostlin a nebo barva na steny detox colour

• Citovat
  • Upravit
10639
3.4.12 19:22

do rozprasovace nalit nejaky alkohol,treba vodku,do toho nalit treba eukalyptovy olej a roztrikat po byte :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
3.4.12 20:38

Používáme aromaterapii, dá se koupit i éterický olej „antiseptická“ směs, nebo eukalyptus, citron. Buď do aromalampy nebo s vodou do rozprašovače.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
3.4.12 20:54

Jednou za čas preventivně a po nemocích celý byt prosvěcujeme horským sluníčkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1764
4.4.12 13:44

Já stříkám po bytě Eucasol a jako prevence SUPER. Má antibakteriální, antivirové, protizánětlivé účinky, uvolňuje a zprůchodňuje dýchací cesty…Pro ty kdo není alergický na jalovec, tak doporučuji!
A je vlastně čistě přírodní. Obsahuje éterické oleje z eukalyptu, kosodřeviny, rozmarýnu, máty, smrku, hřebíčku…
Kdo by měl zájem, napište. Sama mám dvě malé děti a prevencí držíme nemoci od sebe. Ani rýma u nás nemá šanci díky tymiánovému krému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí