Neštovice - děti s plínkou

129
3.4.12 09:13

Neštovice - děti s plínkou

Ahoj holky,
prosím o radu. Momentálně nám doma probíhá druhá fáze neštovic - ta starší si je přinesla ze školky a zvládla je vcelku dobře. Teď je má ale ta mladší (22 měsíců) a kromě toho, že jich zřejmě bude mít víc a víc ji to svědí, si nejvíc stěžuje na pálení zadečku. Má asi dva pupínky přímo na „pipině“ a vzhledem k tomu, že jsme ještě na plínách, tak ji to tam pořád pálí. V noci jsme nespaly skoro dvě hodiny než se jí konečně podařilo zabrat (pořád se převalovala a drbala se tam).
Můžete mi poradit, jak jí to ošetřovat v této oblasti, abych jí co nejvíc pomohla? Naše dr. mi řekla genciánku, v lékárně mi to zas nedoporučili, že jí to bude štípat.
Jinak ji mažu standartně tekutým pudrem nebo sudokrémem a dostává fenistilové kapičky.
Předem díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4024
3.4.12 09:23

:mavam: No malá měla taky neštovice všude i na kraji a já mazala jen genciálkou, vůbec jí to nevadilo. U malé je blbé, že nemůže luftovat, tak kdykoliv můžeš nechat bez plíny a dát třeba jen hadrovou plínu a pořád větrat. Jinak je dobrý i řebříček odvar, v tom jsem jí koupala. Heřmánek mi nebyl doporučen :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
3.4.12 09:30

malej měl neštovky na 2 měsích, ale museli jsme jet na pohotovost a tam nás nechali týden. A tam doporučovali jak píšeš fenistilové kapičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
3.4.12 09:31

a pak je dobrý vykoupat hypermangan, ale jen špetičku, vysuší a zahojí.
a v nemocnici vůbec nedoporučovili pudr :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
3.4.12 09:32

Imazolem, právě mám taky aktuálně doma „neštovičáčka“ ročního s plínou, má je přesně jako tvoje dcera na zadečku. První dva dny probrečel, ale pak už ok, on jich má naopak zase míň než dcera, ta jich měla snad pětinásobně víc a nejvíc právě na pipče…a to až úplně v těch nejintimnějších místech…to jí teda trápilo neskutečně…takže imazolem a aspoň jí to přestalo svědit. Jinak teda dávej fenistil kapky proti svědění, ve 22měsících si myslím, že už by mohla 3×10 kapek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprihlasena Jaruna
3.4.12 13:02

Ahoj,moje holka mela nestovice v 10ti mesicich a jeste k tomu v lete.Pomuze koupat v hermanku nebo v hypermaganu.I kdyz je holka nijak neprozivala,byla v klidu,tak jsem ji stejne nechavala prez den spat bez pliny,dala jsem pod prosteradlo velky igelit a primo pod ni jeste velkou saci podlozku,koupis v lekarne.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA