Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky malá se před chvílí bouchla do hlavy o hranu stolku má tam takovou ranku a tekla ji trošku krev, ale udělala se ji tam docela boule. Myslíte, že sní mám jed na pohotovost trochu váhám, ale vypadá v poho chvíli plakala, a teď si normálně hraje tak nechci být jak hysterka ![]()
@Andriska pokud je teď v pohodě, tak bych ji jen sledovala. To se jí povede ještě hodněkrát ![]()
To spadla poprvé?
Nic ve zlém, já jsem otrlá matka, pokud neomdlela, nezvrací, není zmatená, neteče jí krev z ucha například, tak bych byla doma.
@Sibyla0 Ne nespadla poprvé, padá pořád to já jsem právě zvyklá. Ale nikdy ji netekla krev a trochu mě vyděsila ta obří boule ![]()
@Andriska no na hlavě, čele, spáncích se boule udělá celkem rychle. To zná každý
Já bych jí jen sledovala, ale tak nemůžu ti napsat, ať uděláš to samé. Každý si to musí rozhodnou sám.
Jak píše @Sibyla0 i ostatní, trochu víc na ní koukat, jestli se nějak nemotá, nezvrací a pod. jinak bych to neřešila. Pokud to teda nevzala zrovna spánkem přímo na roh…
Mně malej takhle padne hlavou na konferák párkrát do měsíce, protože blboun dělá „hopi hopi“ na gauči
občas boule, občas šrám, jednou se praštil do kořene nosu (to jsem se teda bála, jestli si nezlomil nos), ale zatím to vždy zachránila pusinka
a pofoukání…
Se mnou už podobná zranění nic nedělají. Mladá má permanentně modré čelo, padá na hlavu ze židle, ze sedačky, ze všeho. Sleduj ji a když bude OK, tak neřeš
@Andriska tak takhle si dal malej když mu bylo 8měsíců…jen krev teda netekla a do teď má v obočí čárku
jen jsem pozorovala, byl v pohodě, tak jsem s ním nikam neletěla.
Pokud je v pohode, normalne vnima, hraje si, nezvraci, tak bych nejela, jen sledovat, i v noci zkouknout, na pohotovost v pripade zmen muzes jet vzdy ![]()
Synovec naběhl na topení a jeho krvavej obličej se obtiskl na čistej ručník jako tvář Ježíše na plátno nebo co to bylo
boulí ještě bude malej má třeba teď na čele šrám jak prasátko protože naběhnul, zakopl a spadl na úchytku od dvířek skříně, zabrečel si prohlásil že chce polívku a byl ok ale kontroluju ho vždycky když jde ten den spát.