Tohle prostě není normální - vzteklá 2letá dcera

30
21.1.14 13:41

Tohle proste neni normalni

Zdravim maminky :))
Ano tohle tema ze,, nezvladam sve dite" nebo ze uz prakticky ani nevim co mam delat jsem tu toho precetla celkem dost a proto vim, ze nejsem jedina, kdo tenhle problem ma, ale presto po roce a pul jsem se rozhodla uz to nejak resit, protoze ja uz si rady opravdu nevim a tak mi tu treba nekdo poradi nebo potkam nekoho, kdo to ma podobne jako ja.
Je mi 24 let a mam 2- letou planovanou holcicku. <3 Do pul roka byla celkem,,hodne miminko " v pul roce zlom a jakmile jsem se od ni hnula plac. Je fakt, ze ja jsem na ni od narozeni hodne fixovana a nerikam, ze jsem si spousty veci nezavinila i sama, kdyz jsem k ni letela pri kazdem zaplakani no jo holt prvni dite. :) Mala je ve znameni stir a o tom, ze stir je nejnarocnejsi znameni jsem si precetla taky uz dost.:) Ale tohle uz nema konce. Zadne zmeny k lepsimu ba naopak.Dnes jsou male dva roky. Je silene tvrdohlava, neustale mi rozkazuje co mam delat, kam si sednout co mam drzet v ruce a kdyz to neudelam vzteka se a breci dokud k ni neprijdu a neutisim ji. Ma vydrz a dokaze brecet, vztekat se klidne i hodinu. Nedela to jen me i tatovi, babicce.(Se kteryma travi minimum casu babicky nehlidaji a tata chodi na nocni a pres den spi.) Sama si nehraje ke vsemu potrebuje me.Kdyz prijde navsteva nenecha me ani mluvit - otaci mi hlavu, abych se na ni divala nebo zacne prekrikovat a to same, kdyz telefonuji. Neposlechne zadny prikaz. Opakuje stale stejne chyby i ty za ktere uz byla trestana. Vzteka se od malicka u oblikani, vsechno ji vadi. V kocarku se taky vzteka a vzdycky se v nem vztekala, ale ted v nem nevydrzi uz ani pet minut, kdyz ji vyndam chce na ruku - nevezmu ji zase se vzteka. V krame s ni nakupovat - katastrofa. Cokoliv zazpivam, udelam neco srandovniho chce to opakovat porad a porad dokola, kdyz reknu, ze staci zase scena. U vseho co vymyslim vydrzi chvilicku a pak se zase vzteka. Abych pravdu rekla dnes jsem ve stadiu, kdy me s ni nic ani nebavi, protoze vim co prijde :( Mam hruzu s ni jit ven, protoze sceny u oblikani, ktere trvaji pres rok je opravdu uz unavne a kdyz jsme venku rve v kocaru a bez kocaru neposlechne. Neni ani pet vterin, kdy by po me neco nechtela jak doma, tak venku :( Jsem z toho uplne ve stresu a kolikrat uz na ni i kricim :((Ja uz nevim kudy kam. Je stale nestastna, uplakana a moc narocna - vzbudi se pet mimut se smeje neco po me chce ja to neudelam a jsme zase tam, kde jsme byly :( Nemuzu vubec nic.
Presto, ze je takovahle, tak je i moc sikovna od 16.mesicu bez pleny pres den, sama se naji, sama se oblece i svlikne a sklada si to do skrinky, pomaha mi varit, veset pradlo, sama si cisti zoubky (ja docistuji)sama se umyje, ukazuje vsechny casti tela bez dudliku je od roka a pul, drandi na motorce atd. - akorat se ji moc nechce mluvit…
Jak by jste resili tuto situaci vy?
Dekuji B-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17595
21.1.14 13:45

KLiid, vydrž.
Moje dcera má taky tu vlastnost, že když se jí něco líbí, tak to chce pořád dokola. Funguje na to odvrácení pozornosti na něco jiného, nebo zvýšení hlasu.

Do kočáru bych ji nenutila, když nechce a na ruku nebrala, je na to dost velká. Říkám, že ji neunesu, že je těžká :lol:

S tím ostatním to chce trpělivost :lol:

Jinak je moc šikovná, bez plen, sama se obléká, jí :potlesk: Holt něco za něco ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
21.1.14 13:46

Řekla bych, že hlavní problém je v tom, že si zvykla, že si všechno vybrečí. tím to bude horší a horší. protože ty jí vždycky USTOUPÍŠ!!! pokud chceš opravdu tohle odstranit, radila bych to, aby jsi okamžitě vytvořila nějaké hranice a pravidla a na těch si trvala. ať se klidně vzteká, její volba. ale nesmíš ustoupit. jak jednou ustoupíš, budeš tam kde jsi byla. Tvoje dcerka neumí respektovat jakékoliv pravidla, vše bylo vždycky podle ní a ví, že cesta k úspěchu je si trvat na tom co chce a vyřvat si to… u tebe doma vládne dítě, víš to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
21.1.14 13:47

Dej ji hlídat chlapovi a zajdi se provětrat sama. Hoďku jednou za týden utrčitě nějak vymyslíte. Časem bych přidala ještě jednu hodinu.

Mám podobného syna, jsou mu už 3. Je jak z mysíšch ocásků, taky nám určije, co kdo má dělat. Dávám hodně hlídat a třeba ve školce je docela v pohodě. Chodím různě po přednáškách, s kamarádkama ven, za zábavou. Teď už jsme teda v práci,
což je další doba, kdy si od sebe odpočineme. Opravdu s ní nemusíš být furt, zkuste to doma nějak vymyslet. :kytka:

Jaké je dcera znamení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
21.1.14 13:51

Hlavně důslednost! Jak dopadají všechny situace, když dcera něco chce? Chvíli mručí, ale pak to dostane, že? Nebo jí jde ukonejšit atd. Tak proč by to nedělala, když si stejně dosáhne svého? Je to dítě, jí je jedno, že ječí, hlavně, že jí to přinese výsledek.

Takže já bych dělala to, že bych jí neustoupila. Nechceš být v kočáru, nemusíš, nosit tě nebudu. Vztekáš se? Mně je to jedno. Naložila bych jí do kočáru a procházku dokončila. Musí se zlomit hlavně něco v tobě, pak to pochopí i to dítě.

Píše ti matka, která nechala své dítě válet se vzteky na zemi na pěší zóně, seděla od ní 5m na lavičce a lízala zmrzlinu. ;) Lidi se u dcery zastavovali a hledali, ke komu patří. Vždy jsem jen zamávala, že je moje a víc to neřešila. Takto jsme spolu fungovaly pár měsíců, pak jí to přestalo bavit, protože za prvné neměla diváky, za druhé jí to už nikdo nežral a za třetí si stejně svého nedosáhla.

Takže zvládnout se to dá, jen si to musíš vyřešit sama v sobě, jak to chceš dál mít. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
21.1.14 13:52

To nepřejde, tohle dítě se musí vychovat, protože je příliš zvyklé na to, že se všechno řídí podle něj. Takže nastavit mantinely, dodržovat je, nepovolit, nechat vyvztekat a pak po uklidnění si to zkusit vysvětlit. A hlavně pokud něčím vyhrožuješ, tak to vždycky dodržet. Neoblečeš se nebo se nenecháš obléct? Fajn, tak to nemůžeme jít ven. Nebo fajn, ale já si s nahatým dítětem nehraju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
21.1.14 13:54

Mně teda přijde docela šikovná, možná že toho na ten její věk po ní chceš až moc… Sama se oblíká atd,.. :nevim: určila bych základních pár pravidel, přes který nejede vlak, hodně chválila, když něco udělá dobře,… :nevim: když se začne vztekat, nevšímat si jí… :nevim:

Mladší prcek dokáže být dobu sluníčko, rozdává úsměvy na všechny strany, ale stačí, aby ho něco naprdlo a je to prvotřídní hysterka :mrgreen: V takovejch situacích ignoruju… :nevim:

Příspěvek upraven 21.01.14 v 13:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
21.1.14 13:54

@weronicaaa ahoj, jedina rada je, ze budes tvrda. nechas ji vyplakat a vyvztekat. musis ji naucit, ze ty jsi ta, co urcuje pravidla. malej mel taky takove obdobi a pri takovem vzteku jsem ho odnesla do pokoje a nechala ho vyvztekat. preslo ho to.kdyz zavedes jedno pravidlo, tak ho za zadnych okolnosti nemen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
21.1.14 13:55
@Colombina píše:
To nepřejde, tohle dítě se musí vychovat, protože je příliš zvyklé na to, že se všechno řídí podle něj. Takže nastavit mantinely, dodržovat je, nepovolit, nechat vyvztekat a pak po uklidnění si to zkusit vysvětlit. A hlavně pokud něčím vyhrožuješ, tak to vždycky dodržet. Neoblečeš se nebo se nenecháš obléct? Fajn, tak to nemůžeme jít ven. Nebo fajn, ale já si s nahatým dítětem nehraju…

jj takhle to děláme. Neoblečeš se? Ok, nejdeš s nama, ale my s tatínkem jdeme ven,. ahoj :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
21.1.14 13:56
@omites píše:
jj takhle to děláme. Neoblečeš se? Ok, nejdeš s nama, ale my s tatínkem jdeme ven,. ahoj :-P

jj, přesně tak. Nechceš se obléct? Tak fajn, my ale musíme jít, tak to tě tu budeme muset nechat :mrgreen: No co s nima, když jiná domluva nefunguje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
21.1.14 13:56

Omites :

Je ve znameni stira…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
21.1.14 13:59
@weronicaaa píše:
Omites :Je ve znameni stira…

Prosim tě, moje dítě je taky štír, ale v důsledku to nic neznamená. Všechno je jen na tobě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
21.1.14 14:00
@Colombina píše:
Prosim tě, moje dítě je taky štír, ale v důsledku to nic neznamená. Všechno je jen na tobě ;)

Naprosto souhlasím!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
21.1.14 14:01
@weronicaaa píše:
Omites :Je ve znameni stira…

my totiž máme kozoroha a on fakt je ta tvrdohlavá koza. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
21.1.14 14:03

Má rada zní: Nenech si od ní sr. t na hlavu. Když ti skáče do řeči tak řekni ať to nedělá, když pokračuje takjí ohni přes koleno a naplácej jí na zadek, když se vzteká tak ať se vzteká, ale ty to poslouchat nebudeš, takže ať se jde vztekat do pokojíčku, nebo ať se chová normálně. Pokud se chce celý život vztekat zavřená v pokoji, tak ať, ale ty jsi její máma a né její hračka, takže nebudeš skákat jak ona píská: Zopakuješ to kolikrát ty budeš chtít, budeš dělat to co ty budeš chtít - ona je dvouletý mrně a né žádnej generál proboha. :roll: Jestli se vzteká její problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí