Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Máte doma někdo také tak tvrdohlavé batole? Nebo poraďte maminky co dělám špatně? http://www.youtube.com/watch?…
Veškerý pláč je jen vztek, že to nejde tak jak chce on. Ani jednou se nebouchl ![]()
Tak to si počkám na odpovědi. Naší malé je 10 měsíců, ale podobné scénky zažívám už teď… Někdy mi přijde, že zabírá, když jí přestanu v tu chvíly věnovat pozornost ![]()
Nic nedelas spatne. Muj syn je presne to same. Pokud neni po jeho tak je ohen na strese. Chce treba pustit nejakou aplikaci na mobilu a kdyz ho blbe pochopim a pustim neco jineho tak sebou hned placne na zem a rve
Sundat ponožky aby mu to neklouzalo a je klid
Uvidíš, jak se tam krásně vydrápe… náš kluk je taky umanutej, ale on je teda menší… je mu 9 měsíců, říkáme, že je jak bumerang…
vždycky mu řeknu ne, odnesu ho od něčeho po čem šplhá a do vteřiny je tam zpátky…myslím, že bude taky pěkně vzteklej… asi bych ho nechala, je ještě docela malý…
s tím asi ani nic udělat nejde
Příspěvek upraven 20.01.14 v 14:58
Neděláš špatně vůbec nic, u nás je to taky
Jakmile není něco po jeho, je zle, jak mu něco nejde je zle…řev, vztekání… ignoruju a je to, myslím, že je to prostě obdibí, které - doufám
- přejde
Vydržet.. jiná rada asi vážně není. Dcera mi to dělala od 18tého měsíce, dnes jsou jí dva a půl a snad se to konečně začíná zlepšovat (i když vzteklá bude zřejmě celý život) ![]()
@Týna K. píše:
Sundat ponožky aby mu to neklouzalo a je klidUvidíš, jak se tam krásně vydrápe… náš kluk je taky umanutej, ale on je teda menší… je mu 9 měsíců, říkáme, že je jak bumerang…
vždycky mu řeknu ne, odnesu ho od něčeho po čem šplhá a do vteřiny je tam zpátky… asi bych ho nechala, je ještě docela malý…
Jsou mu dva roky, a když mu sundám ponožky, tak se sice vydrápe nahoru, ale dolů se rozeběhne po dvou. Ne po prdelce. A bez ponožek mu to dolů neklouže…
Tak jsem tu ![]()
Jen jsem tedy chtěla podotknout my máme dosti tvrdohlavého kluka. Když něco chce tak to musí být aji kdyby vydupat si to musel. Kolikrát nevím co s ním a jsem vážně bezradná to že když nechce tapat a řízne sebou na silnic a kouká kolem sebe, jestli se na něho někdo kouká mě dostává do kolen
Ale jinak je hrozně hodný dělí se o jídlo o pití je miloučky jen chce vice pozornosti
@Riky69 píše:
No což už v takových situacích jako je na klouzačce nejde![]()
.
Pak jen zatnout zuby a vydržet ![]()
@Poison Ivy píše:
Obdivuji jeho nezlomného ducha - nakonec se tam vydrápal
Děkuji, také jsem ho pak ač jsem nechtěla pochválila. ![]()
Období vzdoru. Neboj takových situací ještě bude, obrň si nervy.
Mám doma dvouleťačku a občas má podobné situace od 18měs.
U nás je takový řev, když kolem proletí moucha, uvidí mravence atd.je to takové období, musí to přejít ![]()
Ted koukám na to video máme dosma téměř to jisté obzvlášt když mu něco nejde!!
Muhehehe…
Promin, jen me potesilo, ze to nemam doma sama… dcera mi tohle dela ted asi tyden a ma trpelivost zacina byt u konce ![]()
Ja se na to snazim nereagovata a kdyz to porad dela, tak se ji snazim ukazat, jak je to spravne. Kdyz to odmita (jako na videu ze nechce jit po schudcich), pak ji ignoruju a nakonec si nejak poradi.