Jak odnaučit na mlíko?

1235
20.1.14 08:52

Jak odnaučit na mlíko???

Ahoj maminky, začínám být pomalu ale jistě zoufalá. Máme 18m syna, kterému ještě 2× za noc dávám sunar. Chtěla bych ho to odnaučit, jelikož si myslím, že už je dost velký, a navíc čekáme druhé, a nedokážu si moc představit, jak bych je oba v noci krmila :D
Zkoušla jsem místo nabídnout čaj, ale bez úspěchu. Rozhodla jsem se i pro tvrdší metodu, a to nedat!!! Jenže nkonec jsem stejně nevydržela, jelikož po hodině kňučení následoval hysterický 30min. záchvat a volání mami, mami!!!Takže jsem mlíčko opět udělala, jelikož nedokážu takhle malýho trápit, a výsledek byl takový, že nechtěl spát v postýlce, musela jsem ho vzít k nám do postele, jinak stále plakal! Je pravda, že mu v noci kručí v bříšku, tak hlad asi má :nevim: a to v 18:30 má normální večeři a v 19:30hod mlíko na noc…Poradíte ještě nějaké finty, nebo prostě mám čekat???
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
20.1.14 08:55

@PetulkaKol musíš prostě vydržet.. když jednou zkusíš nedat, a on si ho po půl hodině vyřve, tak příště bude řvát ještě o něco dýl, protože ví, že povolíš.. takže prostě zatnout zuby, vydržet. V tomhle věku dávno sunar na noc nepotřebuje, akorát si zkazí tesáky, nic víc. :think: Mít nachystanou vodu a pokaždé, jak se bude dožadovat, tak dát vodu.. U nás to trvalo přesně 3 noci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
20.1.14 08:58

Já načetla tuhle fintu, u dcery fungovala dokonale bez pláče, ale byla mladší: vzbudit o 30 min dřív než se běžně budí, dítě je tudíž v polospánku. Dát flašku, ale každý den o 30 ml méně, než je běžná dávka, měl by normálně usnout. Až z toho nebude nic. Mlíko nabídnout přes den (ráno, večer), měl by vypít víc (i když možná v 18M není potřeba).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
20.1.14 09:08

Mně pomohlo oddalovat. Vzít do postele, hladit a mazlit a vysvětlovat - Je noc a mlíčko teď spinká, budeme muset počkat, až se probudí. Taky pomohlo to, že ranní UM dělal tatínek, tak jsme ho „nemohli probudit“. Hlavně jsem si musela říct, že první mlíko bude třeba v 1 a dřív nedat, pak to posunout na 2, atd… Většinou to trvalo tak 2-3 noci než to vzdal a při čekání usnul, den potom, co usnul bez mlíka, už se ani většinou neprobral. Nikdy se nesměl dostat do hysteráku, jinak pak už třeba ani neusnul.
Pak jsem načítala o snižování dávky nebo málo hustém UM (dávat postupně o odměrku méně, až zůstane jen voda).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.6.20 22:03

Ahoj pijouvase 3 leté děti mlíko UM?

• Citovat
  • Upravit
2323
11.6.20 22:06

Ahoj, syn má teda 2,5 roku a um ještě pije. Po večeři a během dne si také ještě rekne. Ale už dojedu co mám doma a končím, stejne tak mi pije i normal mléko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.20 22:08

@Marben tak to se máš naše nechce vůbec krabicové mléko jen UM :roll:

• Citovat
  • Upravit
2323
11.6.20 22:10

Zkus čerstvé mléko, třeba to klapne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
11.6.20 22:56
@Anonymní píše:
@Marben tak to se máš naše nechce vůbec krabicové mléko jen UM :roll:

A nechceš mu ho dávat proto, že to leze do peněz? Když nechce krabičák, dej mu jiný krabičák. Do 15 to pít jistě nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.20 23:10

@Russet o peníze nejde kupuju 2×krat do měsíce víc ne jen na noc a to občas

• Citovat
  • Upravit
7673
12.6.20 08:23
@Anonymní píše:
Ahoj pijouvase 3 leté děti mlíko UM?

Dcera bude mít 4 roky, a střídame UM s čerstvým. (trvanlive nepoužíváme vůbec doma). Raději si da UM, ale už jsem ji oznámila že bude mít 4 roky, tak už další krabici nekupují. říkala že to nevadí. Ale ve třech pila jen to UM. Jak vám to neleze do peněz, nevadí ti to tak to neřeš. Já jen říkala že uplně max. nejdýl bych to dovolila než půjde do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí