Najednou se nechce koupat!

597
19.1.14 21:35

Najednou se nechce koupat!

Zdravím všechny,

dcera vždy miloval koupani.. tapkala si ve vaně přelívala vodu.. nepolili jsem ji, voda nebyl hork nic.. a z ničeho nic se nechce jít koupat!

začalo to včera.. říkam Ani pojd jdeme se koupat.. ale ona křičel nechci.. říkám pojd půjdeme přelívat vodu.. ale ona nechtěl.. tak jsem ji jeno rychle osprchovla.. u toho křičel nechci.. :( ja nevím co je to. dnesk to bylo uplně to stejné!

co s tím? mám ji nějký čas nekoupat? jak udělt by se ji koupani zse libilo?

mala ma 21měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1749
19.1.14 21:40

Zkusila bych jí koupit nějakou hračku do vody. My máme http://vodni-hracky.heureka.cz/…116/galerie/?… a vydrží s tím ve vodě hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
929

Jo, tak u nas komplet to samy :) Malymu jsou cerstve dva roky. Zacalo to pred dvema mesici, rev, panika uz pri svlekani, nakonec jsem to resila co nejkratsi dobou ve vane, jen rychle namocit, namydlit, umyt a ven. A koupu jednou za dva dny.
Nicmene vcera po tech dvou mesicich prvni uspech, koupala jsem se s nim a relativne pohoda, vydrzel tam asi 15 minut, jen ke konci rychle spechal ven. Ale nerval.
Tak pevny nervy, procetla jsem tu vsechny podobne diskuse, rady se ruzni, u nas pomohlo vydrzet, ale stejne zatim nevim, jestli jsem zvitezila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674

Zažili jsme něco podobného, ale dceři bylo tenkrát 8 měsíců.
Těmto dětem stačí málo, co je vyleká, je jim nepříjemné…
Nám pomohlo cachtat se po chviličkách v umyvadle, pouštět lodičky v lavórku, dát do umyvadla pěnu a ona si s ní hrála… Postupně jsme se dopracovali zpět do vany. ;)
Známým pomohlo koupat se společně s dětmi. Cítili tak větší jistotu. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
19.1.14 21:44

@Helll u nás to bylo stejné z ničeho nic, měl teda tak rok, ale pomohlo až to, že jsme se koupali s ním někdy já někdy manžel :pankac: jinak byl hysterák pak jsme pozvolna přecházeli že se koupal zas sám, ale teď tam má bráchu :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
19.1.14 21:44

Měli jsme to samé. Trvalo to skoro 3 měsíce, se řevem jsem ho dávala do vany, pokaždé mu řekla, jenom se umyjem a jdeme ven, celou dobu vždycky řval..Do té doby se koupal velice rád, taky jsem to nechápala.
Nakonec to odešlo stejně jako to přišlo. Myslím, že to bylo součástí nějakého období vzdoru, od té doby je klid.
Takže radím, rychle osprchovat a ven, bude to se řevem, ale umýt se musí. Myslím si, že pokud se nestalo nic, co by ji mohlo poznamenat, tak to přejde samo

• Citovat
  • Upravit
597
19.1.14 21:48

Většinou teda kope manžel a jelikož máme vyzděný sprchovací kout.. ma tam svoji vaničku a manžel sedí vedle ní.. on se sprcuje ona se koupe tak to bylo vždycky.. a v klidu.. mě to celkem děsilo.. ale jsem rada, že to není jenom u nás… doufm, že to přejde. v létě jedeme k moři.. tak doufm že nebuude mít paniku..

omlouvm se za písme.. nepíše mi klávesnice.. :pocitac:  :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.1.14 21:50

Nasej to vydrzalo skoro rok… vrieskat odkedy som povedala ze ideme kupat, kym som jej nevyfukala vlasy. bez prestavky. Zaberalo „kuzlo“ do vody - kupacie fazulky.
 http://www.thebeanpeople.cz/…do-vany.aspx

Kupovala som v hopikovi a davala po jednej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
19.1.14 21:54
@Helll píše:
Většinou teda kope manžel a jelikož máme vyzděný sprchovací kout.. ma tam svoji vaničku a manžel sedí vedle ní.. on se sprcuje ona se koupe tak to bylo vždycky.. a v klidu.. mě to celkem děsilo.. ale jsem rada, že to není jenom u nás… doufm, že to přejde. v létě jedeme k moři.. tak doufm že nebuude mít paniku..omlouvm se za písme.. nepíše mi klávesnice.. :pocitac: :pocitac:

Tak já nevím, jak tvá malá, ale náš malý scéna ve vaně, ale koupat se v bazéně a skákat do něj mu vůbec nevadilo.. :mrgreen:
Hlavně klídek, určitě to přejde a bude to v pohodě, to jsou takové dočasné záležitosti.. :lol:

• Citovat
  • Upravit
3931
19.1.14 22:02

Hele u nas to bylo to same. Trvalo to asi 2 mesice. Vzdycky jsem musela malyho vzit a s vypetim vsech sil a nervu narvat do sprchace a ultrarychle vysprchovat :zed: a po 2 mesicich chtel najednou z niceho nic zase do vany a tejd ho musim zase po pul hodine sahodlouze dolovat z vany ;) takze za me chce to trpelivost abpevny nervy ono ji to zasejc prejde neboj ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
19.1.14 22:17

Neboj, přejde to! Je to takové období, syn také miluje koupání a s úderem 24 měsíců nastalo toto…a jak to přišlo, tak to odešlo, dnes je zase kachna :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3423
19.1.14 22:20

Měli jsme to samý a trvalo to půl roku. Začalo to už kolem 15m. Umývali jsme potom pouze v umyvadle, protože při normálním koupání by prostě vyskočila z vany nebo by sebou snad sekla. Lámat jsem to nechtěla, měla by averzi navždy. Opravdu to bylo zcela bezdůvodné, ze dne na den. Akorát mám prostě takové zarputilé dítě, takže to trvalo fakt půl roku. Přešlo to až v létě, když jsme se chodili koupat ven. První den na koupališti chodila jen kolem bazénu, druhý už vlezla do vody za sestřenicí a byla úplně šťastná. Prostě fakt blázen :lol: Miluje vodu. Teď někdy kolem 2.roku zase chtěla zničehonic vyskočit z vany, ale bylo to kvůli žmolkům, co měla mezi prstíky z punčocháčů a ty potom plavaly ve vodě. Ale to bylo asi měsíční období, kdy se bála drobků, zvláště ve vodě a poletujícího prachu, prostě psycho :lol: Na bazéně normálně skáče do vody, ponoří i hlavu, neřve…doma si lehne na záda s ušima ve vodě, žádný problém. Prostě měla taková období :nevim:
Takže za mě, nelámat. Zvolit něco přijatelného, buď umývání v umyvadle nebo jít do sprchy s dospělým. U nás praktikujeme obojí. Ale máme velké dvojumyvadlo, kde si sedne a velkou sprchu 150×90cm, kam chodí s námi. Ale kdyby to nešlo jinak, fakt bych třeba jen omývala hadříkem. Přejde to :lol:
U nás nepomohly ani nové hračky do vody, ani společné koupání, absolutně se nechtěla přiblížit k vaně :twisted:

Příspěvek upraven 19.01.14 v 22:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
19.1.14 22:22

@Dajdula Takže dítě si postaví hlavu a zakladatelka mu má za odměnu koupit hračku do vany za 500,–? No, to je zvláštní výchova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
19.1.14 22:32
@adam75 píše:
@Dajdula Takže dítě si postaví hlavu a zakladatelka mu má za odměnu koupit hračku do vany za 500,–? No, to je zvláštní výchova.
:roll:
  • Citovat
  • Upravit
3423
19.1.14 22:33
@adam75 píše:

Co na to napsat :zed:
To víš, každý máme jiné názory na výchovu dvouletého dítěte. Nebudu se rozepisovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí