Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Muhehehe…
Promin, jen me potesilo, ze to nemam doma sama… dcera mi tohle dela ted asi tyden a ma trpelivost zacina byt u konce ![]()
Ja se na to snazim nereagovata a kdyz to porad dela, tak se ji snazim ukazat, jak je to spravne. Kdyz to odmita (jako na videu ze nechce jit po schudcich), pak ji ignoruju a nakonec si nejak poradi.
Jak já se těšila na to až povyroste a budeme si hrát
. Jsem ráda, že v tom fakt nejsem sama. Děkuji. Normálně jsem začínala pochybovat o sobě…
To jsou přesně ty typy lidí co v dospělosti pak dost často říkají „Neznám slovo NEJDE! Všechno jde když se chce!“
![]()
Já o sobě taky pochybovala ale když ted koukám kolik je maminek s takovými dětmi tak mě to celkem uklidnuje, že to opravdu nebude ve mě, ale v povaze našeho syna.
Dělá mitéměř vše co tu popisujete a taky doufám v lepší časy.
Momentálně to došlo až tak do stádia že pokud dělá něco 10× za sebou a nebere v potaz upozornění a nic mu nevadí v tom dál pokračovat při jeho nebezpečné akci za zraněním odvleču ho do pokojíčku a at řve tam a zavřu když se uklidní tak otevřu dveře a jedeme dál celkem zabírá
@Riky69 :
Týrání dítěte!!! a veřejně
To je ještě slabý odvar našich tříletých dvojčat
. Sundala bych ponožky, počkala až si nabijou čuňu a pak by možná chodili kudy maj
.
@terinka4444 Není kozoroh. Je střelec ![]()
@teta 278 No už jsem psala, bez ponožek se rozeběhne ze zhora rovnou dolů po dvou
a to už je fakt o problém se obávám ![]()
@Riky69 píše:
Máte doma někdo také tak tvrdohlavé batole? Nebo poraďte maminky co dělám špatně? http://www.youtube.com/watch?…
Veškerý pláč je jen vztek, že to nejde tak jak chce on. Ani jednou se nebouchl
jako klobouk dolu pred tvoji trpelivosti… jeste nejsem mama, teprve v ocekavani, ale moje predstava reakce je, ze bych mu po chvilce skluzavku vzala, kdyz rev tak at ma za co… ale nevim jestli bych si pomohla…
inu, mam se na co tesit
diky za video!
Máme doma takovou dračici, ale projevuje se to už od narození. Nechávám ji zvláště co se týče pohybu všechno dělat už od mimina. Nevím sice, jak velký vliv to může mít, ale má velmi vyvinutý pud sebezáchovy. Dělá vše, je to šílenec, ale prostě je taková obratná, opatrná. Už se mi i stalo, že ji někdo chtel zachraňovat a upozorňovali mě
Fakt to zkus přehodnotit, dát mu více důvěry. Vím, že se ti to nezdá, ale opravdu si bude dávat větší pozor na to, co dělá.
Ještě jak zavírá oči ![]()
Plus teda, u nás jako čistě zákaz neexistuje. Máme pravidla, kam se neleze apod. a když zkouší něco novýho, kde nemáme žádný, ale co se mi nelíbí, tak prostě musím vysvětlit i několikrát, nějak zajímavě
, dřív odpoutávat pozornost už samozřejmě nefunguje, teď spíš nabídnout alternativu.
Tak přeji hodně trpělivosti ![]()
Já tohle doma zatím nemám, ale pomalu to začíná. Zdá se to jenom mě nebo mi přijde, že se mu to vůbec nesnažíš vysvětlit nebo ukázat, jen čekáš, co udělá. Já bych jí to ukázala, vysvětlila a pomocí nějaké hry třeba ji navnadila, prostě s ní víc pracovala
ale toho názoru tuším budu jediná.
EDIT: ho… ne ji… ji mám doma ![]()
Taky co u nás funguje, tak dopředu si říct, jak co bude. Jakoby předvídat různé situace. Jednoduše třeba : Jdeme do obchodu, nechci aby tam chodila a vymýšlela, jakou čokoládu nebo bombóny jí koupím… Tak si dopředu řekneme, co koupí ona, co já, co budeme vařit apod. Samozřejmě tam zahrnu něco pro ni, ale něco, co jí ráda koupím, např. suchary
, ovoce, buchtu. A nevznikají opravdu žádné scény. Dokonce u sladkostí říká, takovou čokoládku néé, nepotřebujeme a podobně ![]()
@Anes píše:
Já tohle doma zatím nemám, ale pomalu to začíná. Zdá se to jenom mě nebo mi přijde, že se mu to vůbec nesnažíš vysvětlit nebo ukázat, jen čekáš, co udělá. Já bych jí to ukázala, vysvětlila a pomocí nějaké hry třeba ji navnadila, prostě s ní víc pracovalaale toho názoru tuším budu jediná.
EDIT: ho… ne ji… ji mám doma
To nejsi, mám stejný ![]()
@kubee to jsem ráda… na dceři vidím, že dělá to co já, tak jí tím dost pomáhám
mimochodem parádní čepice na fotce, moc pěkná…
@Anes píše:
@kubee to jsem ráda… na dceři vidím, že dělá to co já, tak jí tím dost pomáhámmimochodem parádní čepice na fotce, moc pěkná…
To děláš skvěle.
Děkuji, čepice je vlastnoručně háčkovaná.
@Anes Tak on naprosto dobře ví kudy na klouzačku a jak se na ní má klouzat, ono na tom videu se samo držím stranou, protože to nebyl záměr mu vysvětlovat kudy na klouzačku. A když se s takhle bojovnou náladou probudí už v šest ráno, jsem okolo poledne již dosti unavená
.
@kubee Takhle jak píšeš se chovala i má starší dcera, dříve jsem si myslela, že to je výchovou
. Ale své děti vychovávám stejně a ten mladší mi jen dokazuje jak je každé dítě jiné, i když jsou oba střelci. ![]()