Tohle prostě není normální - vzteklá 2letá dcera

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30
21.1.14 22:32
@fia80 píše:
Dát ji hranice u toho co ti hoooodně vadí a ty dodržovat i za cenu toho, že se bude vztekat. Nechat ji pocit, že taky může o něčem sama rozhodovat.

Za mě určitě nebít a když se vzteká neposílat pryč. Děti musí cítit, že je miluješ i když se nechovají dle tvých představ = vztekají se.

Tady je to trochu vysvětlené:
http://aharodicovstvi.webnode.cz/…eti-a-emoce/

Ja ji prave davam navybranou. Nedavam ji jen neustale zakazy a prikazy. Jdeme ven ptam se ji jakou bundicku si vezme, tricko atd.,u vareni jakou to chce michat vareckou, jakou si chces prohlidnout knizku atd.,ale ona i kdyz si neco vybere tak se pak treba vzteka, ze chce jiny a furt dokola :(

Taky nejsem zastancem nejakeho biti, ale opravdu uz i ja ac jsem nikdy nechtela ji teda jednu placnu po zadku ci po ruce - jinak to s ni nejde.
A pro zavirani za dvere? U nas je to neucine… vsude si umi otevrit :D z postylky vylezt, takze bych ji musela dat snad jen na balkon a to bych byla asi peknej tyran :D Takze ji nikam nezaviram, nerikam ji jdi pryc jsi oskliva nebo tak neco naprosto souhlasim, ze i kdyz se vzteka, tak musi vedet, ze i presto ji miluju a vzdycky pomazlim :)
Dekuji za odkaz.Jdu na nej ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
21.1.14 22:43

@Sibyla0
Nesvadim to na znameni ;) ( ale kazdy z nej neco v povaze ma )
Svadim to spise na sebe a vim, ze se tak chova prevazne diky mym chybam :/
Kolikrat a nebudu rikat, ze ne jsem ji ustoupila jen, aby se znova neopakovala ta sama scena a ona zase nebrecela, jako vetsi cast dne :(
Ale preci jen byla takova od pul roka nenechala me ani najist a jen brecela, kdyz jsem u ni nebyla…
A po takove dlouhe dobe se mi normalne rozklepou kolena jen, kdyz vidim, ze natahuje a nebo se zacina vztekat :DD
Tak jen doufam, ze se to zlepsi a pres moje ne odedneska vlak nejede ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
21.1.14 22:59

@momikova

Dekuji ;) Docela jsem se bavila u tveho prispevku ;)
Snad me neceka jeste to, ze se mlada slecinka bude chodit koukat do zrcadla, jak vypada pri vztekani :D
To me opravdu pobavilo.
To ja chodim spocena az na zadku se rvoucim ditetem dnes a denne az mi pritel rika a to te to porad dokaze takhle vykolejit? :D
Jsem asi jina povaha a i kdyz by si mozna jina mamina na to i zvykla nebo proti tomu vztekani byla imuni me to kazdy den dostava snad vic a vic :(
A pialedni dny teda mozna mesice uz rano vstavam ze strachem co zase bude a ze dnes musim udelat to a to a do toho mala… :/

U nas je tata ten prisnejsi, ale ani jeho neposlechne :/

Basnicka je super B-)
S tebou musi byt zabava ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
21.1.14 23:11

@Ilwimia

Moc ti dekuji :)) Opravdu.
A ano, kdo to nezazil nepochopi…

Nejak se ted citim i plna energie, ale na druheho prcka si jeste pockame ;) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
21.1.14 23:14

Nejak ted, kdyz si to tu tak procitam,tak.mi doslo, ze od zitra mam havaj :-D, protoze moje,,male miminko" bude asi zavrene po cely den nekde za dvermi a nebo ho budu ignorovat :-D :-D :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
22.1.14 07:51

@weronicaaa Jak píšeš, že dáváš dítěti na vybranou. O tom jsem zrovna četla, že zrovna toto nedělá dětem dobře. Přenecháváš hodně rozhodnutí na nich a oni na to vlastně nejsou připraveni, jsou spíš připraveni na to se nechat vést. A to, že je necháváš takhle rozhodovat pro ně představuje neomezené hranice, což je právě opak toho co děti potřebují - mít hranice a vlastně jistotu, že něco nějakým způsobem bude. Takže bych nedávala vybrat oblečení, jen pokud by si sama něco vyloženě přála, jinak bych dávala vše podle vlastního uvážení. To platí i v ostatním. Pak se nediv situaci, kdy potřebuješ, aby něco udělala podle tebe, ale ona to chce podle sebe a diví se, že to najednou nejde a vzteká se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
22.1.14 08:27

@weronicaaa a já si zase nemyslím, že je to tvoje vina. Prostě je taková a to nepředěláš, víš výchova se někdy přeceňuje, naturel prostě nezměníš i kdyby si se na hlavu stavěla. Jen myslím, že věkem a vzájemným porozuměním a komunikací (moje taky nemluví, ale začíná) se to bude spíš lepšit než horšit.

Jinak s tím vybíráním, nesmíš je přehltit - neptám se, zda půjdeme ven, prostě jdeme, ale dám jí na výběr kam. To samé jídlo, já se neptám, zda chce jíst, ale dám na výběr dvě věci, o tom zda se bude jíst nediskutujeme. A dávám na výběr dvě věci, to už jsem psala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
22.1.14 23:08
@Sibyla0 píše:
@weronicaaa a já si zase nemyslím, že je to tvoje vina. Prostě je taková a to nepředěláš, víš výchova se někdy přeceňuje, naturel prostě nezměníš i kdyby si se na hlavu stavěla. Jen myslím, že věkem a vzájemným porozuměním a komunikací (moje taky nemluví, ale začíná) se to bude spíš lepšit než horšit.Jinak s tím vybíráním, nesmíš je přehltit - neptám se, zda půjdeme ven, prostě jdeme, ale dám jí na výběr kam. To samé jídlo, já se neptám, zda chce jíst, ale dám na výběr dvě věci, o tom zda se bude jíst nediskutujeme. A dávám na výběr dvě věci, to už jsem psala.

Tak v tom je velký kus pravdy a moje dcera je toho důkazem. Jak jsem psala, bude jí letos 14 a dnes už ty její nálady beru jako typ její povahy. Část těch jejích dětských výlevů v ní poznávám ještě teď, akorát v jiné formě. Často abych kolem ní chodila „po špičkách“, zacházela jak s malovaným vajíčkem a… přesto se nezavděčím..Beru to tak, jak to je, i když i teď mi ještě někdy dojde trpělivost a bouchnou saze :oops: ;) Je to už ale jiné, takové o hodně snesitelnější a ne tak často ;) A tak nezbývá než vydržet…ono bude líp :srdce:…a druhé dítko jsme nakonec také měli, i když až po 8 letech a díky novému tatínkovi. Je to kluk a naprostý opak, říkali jsme mu bezúdržbové dítě, dlouho jsem nemohla ani pochopit, jak může tak hodné děcko vůbec být a ke všemu ho mám JÁ.. 8o No, brala jsem to, že to mám po tom prvním peklu za odměnu :D Moc bych vám to přála také tak :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
23.1.14 09:14
@weronicaaa píše:
Ja ji prave davam navybranou. Nedavam ji jen neustale zakazy a prikazy. Jdeme ven ptam se ji jakou bundicku si vezme, tricko atd.,u vareni jakou to chce michat vareckou, jakou si chces prohlidnout knizku atd.,ale ona i kdyz si neco vybere tak se pak treba vzteka, ze chce jiny a furt dokola :(Taky nejsem zastancem nejakeho biti, ale opravdu uz i ja ac jsem nikdy nechtela ji teda jednu placnu po zadku ci po ruce - jinak to s ni nejde.
A pro zavirani za dvere? U nas je to neucine… vsude si umi otevrit :D z postylky vylezt, takze bych ji musela dat snad jen na balkon a to bych byla asi peknej tyran :D Takze ji nikam nezaviram, nerikam ji jdi pryc jsi oskliva nebo tak neco naprosto souhlasim, ze i kdyz se vzteka, tak musi vedet, ze i presto ji miluju a vzdycky pomazlim :)
Dekuji za odkaz.Jdu na nej ;-)

Ale to není o tom říct „jseš ošklivá, bež pryč“… Já takhle posílala vyvztekat staršího, teď ve 4 letech je to tak, že kdyź se naštve, mrskne se vším a jde se uklidnit do pokojíku… :nevim: Až je v klidu, vezmu si ho k sobě a řeknu, źe ho mám ráda atd., ale když je rozčílenej, je to zbytečný, on se potřebuje zklidnit a pak se mu dá spousta věcí vysvětlit… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
23.1.14 09:19

A u nás je teda mnohem vzteklejší mladší prcek, první byl jako malý mimino „nakojím a tři hodiny o něm nevím“, pak teda brzo začal lézt atd, ale takový záchvaty vzteku jak mladší nikdy neměl… :nevim:

Mladší je povahově celej tatínek, úžasný dítě, dokud ho něco nenaštve, to pak lítá všechno okolo… :mrgreen: ale manžel je to samý v bledě modrým :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
24.1.14 19:16

Tak to mala bude zase spis po me :D - ne ze bych se teda, tak vztekala :D, ale tu tvrdohlavost ma 100% po me…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
evahaj
27.1.14 11:27

Vztekání je asi přirozený vývoj, ale taky se s tím doma pereme. Právě jsem dočetla článek Jak účinně zbavit dítě vztekání . Co si o tom myslíte?

• Citovat
  • Upravit
118
7.11.14 10:58

@Lynette Uplný souhlas líp bych to neřekla, i když ja mam doma to samy a myslím že i horší a nekdy to važně nejde vydržet, bohužel mame v rodine jinej mrav jinej zvyk a tak to vypada i ve vychove dcery, opustila jsem kvuli ni praci a hodlam to napravit aby s ni nevyrostl rebel, je až moc zvykla že netravi čas doma a že je pořad u nekoho s jinyma nazorama, když ja a přitel jsme v praci a ona po školce musela prostě k nekomu kdo by ji dohlidal než přijdu s prace… :( snad to ještě pujde do tech 3 let nejak napravit… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí