Roční dcera - malý diktátor

polokoule
21.1.14 11:28

Rocni dcera-maly diktator

Zdravim vsechny.Jdu sem na radu, protoze uz nevim, co se svou 13 mesicni dcerou.Byla od mala hodne nosena na rukach. Nikdy nebyla to dite, co jej date na zem nebo do postylky, obklopite hrackama a ono si treba pul hodiny hraje. Vydrzela to vzdy tak 5 minut, ale to jen v pripade, ze jsem byla u ni na zemi. A posledni 2 tydny je to horor. Pokud je v obyvaku na zemi, tak nemuzu ani na zachod. Okamzite leze za mnou.Kdyz ji dam do postylky-hysterak.Rano jsem zehlila, dala ji do stolicky, samozrejme rev.Kdyz jsem ji dala chleba, at se zabavi, hodila to na zem a rvala.Na zemi v kuchyni byt nemuze, hned jde do kose a vsude mozne, to bych neudelala nic.No a kdyz je v obyvaku na zemi, ma hracky a ja si sednu do kresla a koukam na ni, tak je 3 minuty u hracek a pak doleze ke kreslu, zvedne se, diva se mi do oci a breci.Je to fakt na blazinec. Neudelam nic, pokud je vzhuru. Pritel uz rika, at ji dam do postylky, dam ji tam hracky, zavru a udelam, co potrebuju. Delate to taky tak?13 mesicni uz nechat brecet muzu ne? Zabavit nicim proste nejde.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35438
21.1.14 11:32

Separační úzkost, přejde to za pár měsíců a bude následovat období vzdoru. :mrgreen: To bude taky výživné. Nikam nezavírám, brečet chvilku nechám. Většinou mám s sebou děti všude a každou chvilku na rukách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
21.1.14 11:32

To je období, taky jsme měli kloíštěcí období, a pak ještě víc klíštěcí období.
JAkmile zjistí, že nepolevíš, tak dá pokoj. Jen to chce vydržet.
U mě malá vždy stála u dveří na WC a klepala na mě. a klepe do dnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
21.1.14 11:33

@polokoule naší je 14 měsíců a dělá to samé, věřím, že se to věkem upraví. Hrát si také vydrží tak 2 minuty, v ohrádce je, jen když jsem tam s ní. U nás ještě chvilku zabere pustit na youtube dětské písničky, to je tak 10 min. v klidu a já udělám rychle to, u čeho nemůže asistovat, jinak se mi pořád plete pod nohy, je jak ocásek. Já tedy při ní, udělám skoro vše, pomáhá mi a jsme spokojené obě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
665
21.1.14 11:34
@polokoule píše:
Zdravim vsechny.Jdu sem na radu, protoze uz nevim, co se svou 13 mesicni dcerou.Byla od mala hodne nosena na rukach. Nikdy nebyla to dite, co jej date na zem nebo do postylky, obklopite hrackama a ono si treba pul hodiny hraje. Vydrzela to vzdy tak 5 minut, ale to jen v pripade, ze jsem byla u ni na zemi. A posledni 2 tydny je to horor. Pokud je v obyvaku na zemi, tak nemuzu ani na zachod. Okamzite leze za mnou.Kdyz ji dam do postylky-hysterak.Rano jsem zehlila, dala ji do stolicky, samozrejme rev.Kdyz jsem ji dala chleba, at se zabavi, hodila to na zem a rvala.Na zemi v kuchyni byt nemuze, hned jde do kose a vsude mozne, to bych neudelala nic.No a kdyz je v obyvaku na zemi, ma hracky a ja si sednu do kresla a koukam na ni, tak je 3 minuty u hracek a pak doleze ke kreslu, zvedne se, diva se mi do oci a breci.Je to fakt na blazinec. Neudelam nic, pokud je vzhuru. Pritel uz rika, at ji dam do postylky, dam ji tam hracky, zavru a udelam, co potrebuju. Delate to taky tak?13 mesicni uz nechat brecet muzu ne? Zabavit nicim proste nejde.

Také ji mám stále v patách, v sedačce nevydrží, na zemi musím být s ní, jinak je u mě na gauči - řekla bych ale, že je to normální. Také poslední dobou (15.1.jí byl rok) neudělám vůbec nic, někdy mě to štve, ale dělám holt když spí (spí už jen jednou denně), nebo večer, když se vrátí manžel. Dnes tedy odjel na Slovensko a vrátí se až v pátek večer, takže jsem ho připravila na to, že tu asi bude bordel až se vrátí… Teď byla protivná, tak jsem jí dala na chvíli do postýlky jestli neusne, ale už haleká, tak jdu pro ní. Nechat jí v postýlce řvát a něco dělat bych nenechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
21.1.14 11:36

Já také nenechávám plakat, nemá to cenu, akorát je pak dítě upocené a vystresované, beru to prostě tak, že to k tomuto věku patří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
21.1.14 11:42

Ahoj, můžeš, ale budete vystresované obě a je otázka, jestli i tak něco uděláš. Tvoje dcera zřejmě potřebuje hodně kontaktu, šoupla bych ji na záda do šátku, aby dobře viděla, a dělala si svoje. Nebo do ohrádky s hračkama, ale v místě, kde jsi ty, vidí na Tebe a můžete si povídat. Co vypustit v kuchyni, když zrovna nevaříš, ale jen krájíš a pod- a nechat krámovat ve spodních šuplících? Prostě aby byla s Tebou, ale zároveň Ty aby sis nemusela pořád „hrát“, to je fakt opruz a není to nakonec dobré ani pro dítě, takhle pořád vyžadovat pozornost. Vem si, že ve většině světa berou matky dítě s sebou na pole a rozhodně se s tím nenadělá tolik cirátů jako v Evropě a Severní Americe- to by ty rodiny umřely hlady, kdyby měly řešit to, co my tady. Abych to shrnula- dítě v tomhle věku má oprávněnou potřebu být s mámou a vidět na ni, na druhou stranu máma si má dělat v blízkosti dítěte to, co potřebuje. Jo a zkoušej ji postupně zapojit- podávat kolíčky, něco zamíchat, zametat… to vydržej i hodinu :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
21.1.14 11:44

Separační úzkost. U nás to teď trochu pominulo, ale celé svátky jsem ho doma nosila na zádech v Manduce prakticky nepřetržitě :zed: Do postýlky ho dám opravdu na chvíli a v opravdu krizových situacích. Byt máme uzpůsobený tak, že nikde není nic nebezpečného a může tudíž všude. Na záchod se mnou chodí, všechny domácí práce děláme spolu, není na tom nic pro něj nebezpečného. Žehlení - už několik let nežehlím, pokud se prádlo dobře pověsí, není třeba :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
21.1.14 11:52

Zrovna jsem chtěla napsat něco podobného. Já dávám dceru do nosítka, když např. myju nádobí. Mám to samé, myslím, že to je normální a k tomuto věku to patří. Já osobně ji nikdy neignoruju, když pláče, takže jsou dny, kdy opravdu toho moc neudělám.
Ale pokud je potřeba, tak se do dá s trochou snahy - nosítko, zapojit dítě, já také otevírám šuplíky a nechám ji krámovat. Ve velké nouzi pustím ty lidové písničky na youtube, u toho by seděla i dost dlouho, já u toho zpívám a vařím, ona se kolébá do rytmu a jsme spokojené obě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
983
21.1.14 11:54

Je to u nás to samé, nijak ji od sebe neseparuju, prostě kam jdu já, tak jde (leze) taky a vždycky se snažím jí něco vrazit do ruky a ona kolem mě dělá blbiny…vaření je teda nejhorší, protože nevidí na linku a sápe se po mně, tak to se snažím dělat když spí, ale asistuje u pravní, věšení a sudnavání prádla, vysávání, zametání…žehlení nechávám na večer…a když se potřebuju v koupelně trochu upravit, tak jí přinesu z pokojíku jeden box s hračkama, aby mohla být u mě, a ona si hraboší ve svém a nebo krámuje šuplíky…a jinak jsem holt také celé dny s ní na zemi. Kolikrát si hraje sama, ale prostě potřebuje mojí přítomnost. Nijak to neřeším, prostě to tak má, no a co :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
21.1.14 11:55

Také doplním - já jsem přestala žehlit cca před 5 lety, kdy na mně kamarádka koukala, jako že jsem ze středověku u prkna s žehličkou :)
Manžel si košili do práce žehlí ráno sám a já jednou za rok vyžehlím ubrus na Vánoce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
909
21.1.14 12:03

Heh, a kdy to prejde? Mam podobny problem posledni mesic ci dva. Ja se syna snazim neomezovat v pohybu, pokud to neni nezbytne nutne, maximalne treba 15-20 min do zidlicky. Jinak je vzdy se mnou, ale rvat ho klidne chvili necham, kdyz musim nutne neco udelat. Jak tu nekdo pise, mimo Evropu se s detmi taky moc neparou. Odmitam pracovat, kdyz spi, protoze potrebuju taky nekdy oddech (treba me tu ukamenujte).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
21.1.14 12:06

U nás to v roce bylo naprosto to stejné. Dcera je hodně kontaktní a nevydržela vůbec bez mé přítomnosti. Občas jsem ji nosila v rukách, občas v nosítku. Vařila jsem, když spala, ostatní jsem dělala s dcerou pod nohama. Naučila jsem se být profík na práci jednou rukou :lol: V druhé jsem pořád dceru nosila. Budou jí dva a je to s ní už o něco lepší. Hrát sama si ale pořád nedokáže. Alespoň, že už akceptuje, že potřebuju uvařit, uklidit a tak. Teď máme čerstvě druhé mimčo, tak zase začíná být samolepka, zrovna, když kojím, tak se chce nejvíc chovat nebo mi něco ukázovat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2429
21.1.14 12:08

8o malá má 14 měsíců a je v tomhle teda celkem samostatná..na dveře od záchodu mi taky buší, ale jinak si vyhraje sama.. ale diktátor to je taky, jak jí řeknu ne nesmíš tak ke mě naštvaně přiběhne a začne mě mlátit nebo začne bouchat hlavou o zed nebo o postýlku :zed: vybrečet bych určitě nenechávala akorát si tím zpusobí blok a bude na tobě ještě více závislá, spíše bych se snažila nějak postupně naučit zábavnou formou, že může fungovat i bez tvé asistence :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8428
21.1.14 12:11

Nam pomohla houpacka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie