15měsíční a atopický ekzém?

756
6.4.13 13:30

15m atopický ekzém?

Ahoj maminky. už jsem zoufalá… malej asi od roku trpí na tohle (foto) jako menší to měl ve formě malých červených fleků různě po těle…nakonec to vždycky zmizelo… mažu ho modrou indulonou, ale ani o krapet se to nelepší, spíš naopak…teď se mu to rozjelo tak, že má na zádech struhadlo a já fakt nevím co to je. před tím měl jen ty flíčky, tak si toho ani dr nevšimla nebo to zrovna neměl, ale teď to je katastrofa. v týdnu jdu k dr, tak bych ráda věděla, jestli se mám připravit na to, že má atop. ekzém. nikdo z nás ho nemá :nevim:
případně máte nějaké nápady čím mazat, v čem koupat? :think: teď mu rostou zuby a asi to má horší z toho :cert:
díky všem za názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13679
6.4.13 13:37

Nevidím foto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
756
6.4.13 13:37

foto jsem zapomněla přiložit :-D

Líp to vyfotit nejde, neposedí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1418
6.4.13 13:39

Foto asi není, vynech mléko a mléčné výrobky. Mám AE od 3 let, tohle jediné pomohlo. Koupu se (většinou se jen sprchuju) v olejových lázních a mažu čímkoliv, teď mi pomáhá konopná mast, ale trochu to pálí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
6.4.13 13:44

Malej má AE, je ještě kojený plus příkrmy a jogurty a přesnídávky, jinak nemomohla ani Lipobase ani Excipial U Lipolotio, koupila sem Leciderm těl. mléko a krásně to zmizelo, jinak nekoupu, jen sprchuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
6.4.13 13:44

Moje dcerka má atopák asi od 3m. První rok ji to vyskočilo v létě a na zimu se to zlepšilo a uplně zmizelo. Další rok to samé a letos ji to začalo už od února a teĎ se jí to fakt rozjelo. NAštěstí si to neškrábe ale jak bude teplo a zapotí se tak to bude hrůza. Důležité ja pořád promázávat.. to je základ. Vyčetla jsem že je dobré nasadit probiotika, tak jsem je teĎ koupila. a zkouším nový krém a zatím to vypadá o něco líp. Je to boj ale chce to vydržet a dávat si pozor i na stravu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
6.4.13 13:46

My jsme taky neměli zkušenost, ale dcera to taky má. Jak říkáš, struhadlo taky známe, a teď se rozjely i fleky na pár místech. Asi Ti řeknou, že to je atopickej ekzém.

Vynechat mlíko je určitě možná rada, ale taky to může mít z milionu jinejch věcí. První se Tě budou ptát, jestli máte zvíře ;)

Pokud bys to chtěla řešit přes doktory, tak se připrav na testy na alergologii (odběr dvou zkumavek) a nejspíš kortikoidy. Ostatní metody jsou pokus opmyl - zabere nebo ne???

Já se kortikoidům ap. chci vyhnout, takže řešíme mastičkama. Teď nám kamarádka půjčila Dermalex, a pomohl výborně za pár dní, v kombinaci s řepíkem. Ten se SUPER! Krásně zklidňuje, a ta mastička hojí. Zkoušela jsem třeba vzorek Biodermy pro atopiky, ale ten teda nezabral. Excipial to ještě zhoršil. Ještě mám tip na BluCap a dubovou mast (nikoli mast z dubový kůry na hemoroidy!). Nejlepší je sehnat někoho, kdo Ti dá kousek, ať nemusíš kupovat, stojí to obvykle 200 až 500 Kč.

Držím palec, ať se to zlepší. Ale podle kamarádek co to znají hlavně pomáhá větrat a sluníčko :) Teď v tý dlohý zimě se prej dělají kožní problémy i starším dětem, který je jinak nemají…

PS: Pozor na oblečení, nosí malej bavlnu? A problém jsou prej taky svetry…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
756
6.4.13 13:46

Promazávám pořád několikrát denně…a nic… je to suchá načervenalá vyrážka. někdy ani červená není a je to cítit jen na dotyk… tak by mě zajmalo, jestli podle fota to je? ale fakt to nemá mít po kom :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
756
6.4.13 13:50

@karolina_a_betuska
zvíře nemáme… a je fakt, že se mu to trochu zhoršilo, když jsem přestala kojit a má sunar complex
jinak nevypadá, že by ho svědilo…a na těch zádech to nikdy neměl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
756
6.4.13 13:53

A není to třeba vyrážka z toho, že jsem přestala prát odděleně v Lovele a peru mu už i s našema v Arielu s aviváží? :think: denska už jsem mu zase začala prát odděleně, ale něž bych zjistila zlepšení, tak to bude trvat :|
a vynechat mlíko to myslíte i ten sunar??? 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
6.4.13 13:54

No promazáváním se to nevyřeší ale neobejde se to bez toho. Hlavně promazávat něčím co není parfemované Myslím že to je atopický, ale nejdeto takhle z fotky poznat. moje dcera to má taky jak struhadlo.. jsou to růžové fleky. začne to vždy jedním flíčkem a pak se to postupně+ rozšiřuje a udělá se další. pokaždé když vidím že se ji to zas někde udělalo tak sjem z toho špatná.. JO ještě dávám do koupele mořskou sůl a po 10min ji osprchuju a namažu. Ráno když se vbzbudí to má vždy mnohem hezčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
6.4.13 13:55

@edithkaa U nás se to taky objevilo po odstavení. Malou to naštěstí taky nesvědilo ;) S prádlem bych se určitě vrátila k Lovele.

Se Sunarem nevím, malá ho nikdy neměla ;) Ale popravdě, mlíkem bych asi nezačínala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
6.4.13 13:55

No nejlepší je prát jen v prášku a nepoužívat žádnou aviváž. ať to je nebo není atop.. tak aviváž bych raděj nedávala.. to může jen dráždit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
6.4.13 14:06

Nám nejlíp pomohl konopný krém od Cutis Help. Na něj nedám dopustit.
A dělat to může cokoliv. Prášek, umělá vlákna, aviváž…
Synovi pomohlo, když jsem mu prala v mýdle, měl jen 100% bavlnu.
Jí citrusy a exotické ovoce? Rajčata? Jogurty (vedle BKM mají ještě něco, co může vadit)? Je toho hodně. Včetně mlíka a lepku.
Každý ti tu napíše svou zkušenost, ale kdyby se to sečetlo, tak nemůže nic. Chce to zkoušet. Známý to má z lepku, další z mlíka. Synovi se objevil, když se zpotil a byl v kontaktu s umělými vlákny. Pak jsem měla pocit, že mu vadí všechno…

• Citovat
  • Upravit
2165
6.4.13 14:07

Nase mala ma to samy. Zjistili jsme, ze to ma z chloru a muze nosit jen obleceni z biobavlny. Ale jestli jsi ted zmenila prasek na prani, tak je dost pravdepodobny, ze to bude mit z nej. Zkus misto avivaze pridavat do prani jablecny ocet a kapnout do toho tea tree nebo levandulovy etericky olejicek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek