15měsíční a atopický ekzém?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Billi
6.4.13 14:55

@roomci to jsou nove studie :nevim:. Ale je to jedno. Kazdy si musi prijit na svoje. Kamaradka musi davat diteti UM jeste v 5 letech, protoze z kravskeho se osypava.

• Citovat
  • Upravit
13679
6.4.13 15:05

@Billi u takto starých dětí jsou už i jiné možnosti…dají se koupit rýžová mléka s vápníkem…například Reis drink calcium od Alnatury - dá se koupit v DM. Zkus to kamarádce nevrhnout, třeba by to pili a měli by i trochu změnu…toto mlíčko se dá použít i na vaření/pečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
6.4.13 15:06

K tomu mazání - mě přijde dobrá EXOMEGA od A-Dermy. Kamarádka nedá dopustit na krém Attopic od firma ATOK - jde koupit po netu. Mám ho taky doma, krásně zabírá na nová ložiska.
Koupeme taky denně, kvůli večernímu rituálu…ale do koupele přidávám vývar z lněných semínek. Pak není vysušený.
Dieta - je to opravdu pokus-omyl, ale rozhodně nasaď probiotika a taky bych vynechala veškeré mléčné výrobky, 14dní až 3 týdny počkala a pak bych zkusila jogurt nasadit zpět. Přísní bezmlékáři ale radí i zkoumat složení pečiva, v hodně z toho je taky mléko, atd…Jinak, jak už někdo psal, kdybys měla ze stravy vynechat vše, co se radí - nebudete jíst nic :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
6.4.13 15:09

Tu je moja diskusia zakladana pred rokom https://www.emimino.cz/…adte-105298/, nam teda potom nakoniec ani ten sliz nepomohol, stale sa to zhorsovalo a az teraz, 2 mesiace dozadu, sme nabehli na ten detox a ten je snad zazracny. Ku konci sme to mali take, ako na strane 3 foto od bernardynky. Mozno nejake tipy z tej diskusie pomozu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
756
6.4.13 20:03

@cuttysark tak úplně stejný fleky má malej na těch nohách…ale to muvětšinou zmizí, dneska jsem ho osprchovala a rovnou ve vaně promastila olejem, pak ještě krémem s konopím a nakonec modrou niveou :lol: a hned to měl na dotek pryč…
mě právě podle fotek nepříjde, že by to byl atopický e.
a s tím, že to má horší, když se cítí špatně, tak to je asi i možný!!! :think: když mu teď rostou ty zuby a zlobí jak čert…a to byl úplný andílek :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
756
18.4.13 21:21

Tak už máme potrzené, že je to atop. ekzém…
koupila jsem v lékárně Excipial Kids na doporučení lékárnice a to jsem ještě neviděla, jak mu to do druhého dne hnusně zčervenalo a rozlezlo se to po celým těle, krom toho, že to začlo mokvat :,(
hned jsem šla k Dr. a ta nám dala mastičku namíchanou ze zinku něčeho a trochou hormonu… hned se to zklidnilo a teď už promazávám vazelínou…
koupila jsem HA Sunar, tak uvidíme, malej teď nic nejí, ptž je nemocnej poprvé pořádně a všecko mi vyblinká… :( :(
tak zkusím večer dát studené mlíko (teplý mu prej zas nadáví) a nedám mu nic z mléka, ptž pokud je to ve stravě, tak to musí být to mlíko…
malej jí pořád to stejný dokola…ráno jogurt, dopo přesnídávku, oběd má většinou ze skleničky, ptž klasický jídlo vařený odmítá :zed:, odpo to stejný co na oběd a před spaním krupic. kaši z mlíka a v noci Sunar…
nějaký pečivo nebo ovoce a zeleninu??? nehrozíííí :x to mi háže hned pryč :zed:
zkusím vynechat ml. výrobky… peru zas v Lovele a žehlím hlavně z vnitřní strany…likviduju všechen prach co jde…a koupila jsem olejové koupele a mýdlo… tak snad to půjde zase tam odkud to přišlo!!!
Dr. říkala, že to zmizí… mě jen dostává, že mi ani neřekla, že mám sledovat stravu…změnit to koupání…a tak vše co se radí…niiiic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13679
19.4.13 19:08

@edithkaa nám na mokvavá místa pomohl hypermangan - desinfikuje a vysušuje…potírala jsem několikrát denně a pak namazala mastičkou Tanno Hermal Lotio - je tam také zinek, ten léčí a zároveň vysušuje.
Nebo zkus starou dobrou genciánu (0,5%)…potři a nech dokud se nesmyje.
Ale s tou první variantou mám opravdu velmi dobré zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
19.4.13 19:28

@roomci On se teď hypermangan tolik nedoporučuje… Nám funguje řepík. To je jednoznačně přírodní, a vysuší to taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13679
19.4.13 19:34

@karolina_a_betuska hypermangan se používá už v porodnicích, koupou v něm miminka…ale tak samozřejmě, každý ať uváží, co na své dítě použije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
756
19.4.13 21:37

Holky klukovi rostou snad všechny zuby a je vyřízenej, téměř nic nejí. v nici pije ten HA sunar a přes den měl brambor. kaši z něj… a mažu ho několikrát tou vazelínou a mizí mi ti před očima… teď je to úplně na ústúpu… snad to tak vydrží. a koupu ho v olej. koupeli a myju tím mýdlem bez mýdla… oboje od oilatum :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
23.4.13 17:09

@edithkaa oilatum je dobre. Excipial Kids bol zly aj u nas. Hele ale netes sa predcasne, ono sa to moze zase vratit, u nas to zmizlo a zas sa za tyzden objavilo, ptotom zas zmizlo a tak, jak u blbych :-( A to si bola u koznej alebo len obvodnej?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
23.4.13 20:30

No u nás se ten atopický ekzém každý rok opakuje. na zimu zmizel a další rok zas začal. TAkže u nás vyhráno zdaleka není. Už jsme objednaní na testy na alergologii tak snad se alespoň něco zjistí. Ale momentálně to má v takové klidné formě že je to vybledlé a místy už to skoro nemá.. kéžby se nám to už nezhoršilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
756
24.4.13 20:52

@cuttysark u obvodní… říkala, že ke kožařce zatím nemáme chodit, že by nám dala masti se silnějšíma hormonama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13679
25.4.13 13:53

@edithkaa určitě zajděte ke kožní!!! Pediatr nemůže léčit kožní problémy! To jako kdybychom chodili se zubama na gynekologii…
Samozřejmě je kožní a kožní…takže se objednejte k někomu opravdu dobrému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
25.4.13 21:31

No na kožní teda pozor. Byla jsem tam jednou a už k této nejmenované nikdy nevlezu. Na malou se pomalu ani nepodívala a kdybych se ani nezeptala zda je to atopický ekzém tak mi to ani neřekla a ke všemu to hned chtěla řešit kortikoidy..to jsem ale odmítla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek