Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Lucy75 Ano, mám v adopci naši milovanou holčičku a do konce života budu vděčná biologické mamince, že jí dala šanci žít.
U 15lete tehotne je potrat podle mne jedina moznost. Panbickarsko-snazilkovske kecy o zabijeni deti jsou blbost, ten pidi zarodek neni zadne dite. Kdyz ji potrat provedele lekar a ne andelickarka tak neplodna urcite nebude jinak by i vsechny zensky co sly na vyskrab kvuli ZT byly neplodne. A adopce je v tom pripade taky blbost, mucit 15letou tehotenstvim a porodem aby vyresila problem nejakemu neplodnemu paru je podle me
DD jsou plne, kdo chce dite muze ho mit. Pary co chteji perfektni, bile novorozene a nic jineho at si pekne pockaji
Příspěvek upraven 30.01.21 v 17:46
@Christienka
skvělé, tak to máme úplně stejné,
ale ani tahle silná životní zkušenost tě neopravňuje psát 15leté holce, že nemá chodit na potrat a že má radši porodit a dát dítě k adopci..
měla bys zvládnout vidět život šířeji než úzkoprofilově jen kvůli své vlastní zkušenosti..
@Lucy75 Tady naštěstí věřím, že nemusí nic takového řešit. Píše tu maminka se zájmem o dceru, a tak věřím, že všechno dobře dopadne.
@Christienka píše:
@Lucy75 Doporučení jít na potrat? A bude si to do konce života vyčítat, že zabila své dítě… nebo může mít komplikace a zůstane potom neplodná jako moje spolužačka. Pokud by se nezvládala zatím starat o malé a její rodiče ani otec dítěte by ji nepomohli, může dát děťátko k adopci milujícím rodičům, kteří po něm touží a nebo prozatím ho dát do pěstounské péče, kde ho může navštěvovat a ať bude mít podmínky pro péči, vzít si ho zpátky a starat se o něj.
Ale prdlajs. Za prvé ne každá žena má psychické trauma z potratu a už vůbec ne do smrti. A za druhé ne každá bere tu fazolku v šestém týdnů jako dítě. Takže brzdi. V patnácti, možná s hotovou základní školou a bude máma? Pokud není její matka dostatečně silná, aby to dítě vychovala jako svoje další, je potrat nejlepší řešení.
Jinak koukám na netu, že trošku jiná situace je, když by měla 16 let… Tam už se to dá řešit i jinak:
Pokud otěhotní nezletilá dívka, novela zákona č.89/2012 Sb., občanský zákoník, přináší možnost soudu přiznat rodičovskou odpovědnost ve vztahu k péči o dítě i nezletilému rodiči dítěte, který dosáhl věku šestnácti let, má-li předpoklady pro výkon práv a povinností, které vyplývají z rodičovské odpovědnost.
Více např. na https://www.mestostod.cz/…-zena/d-8427
@Christienka @inkakřivák @ka2ka @Markéta80 no v lepším případě to píše troll, v horším případě je to ta holka
a pozor děvčata, neptá se, jestli porodit nebo ne
@stinga píše:
@Christienka @inkakřivák @ka2ka @Markéta80 no v lepším případě to píše troll, v horším případě je to ta holka
a pozor děvčata, neptá se, jestli porodit nebo ne
- ptá se jen a pouze na to, jak zařídit přestěhování k příteli, nic víc a nic míň
- takže zřejmě je to minorita a o nějaké interrupci vůbec ani nepřemýšlí
Asi tak. Dá se podpořit v úmyslu jít na interupci, pokud o to sama stojí, dalo by se to i pochopit v téhle situaci (věk, nedodělaná škola, zázemí),ale pokud nechce tak vidím jak se tam nechá odtáhnout násilím protože to psali na emiminu.
@Christienka píše:
@Lucy75 Tady naštěstí věřím, že nemusí nic takového řešit. Píše tu maminka se zájmem o dceru, a tak věřím, že všechno dobře dopadne.
myslíš takový velký zájem, kdy vlastní těhotnou 15letou dceru pošle k chlapovi? podle mě spíš má maminka zájem o to, aby své povinnosti a zodpovědnost rychle přehodila na někoho jiného, neb dvě děti něco stojí…
@markytka3 píše:
Tak ve vasi socialni skupine je to bezne, zeptej se kamosekz davek, co ti ted prijdou, kup kufr, zabal obleceni a papa
Příspěvek upraven 30.01.21 v 13:46
dobře holku vychovala
,máma bude asi stejný šunt jako dcerunka.
@Anonymní píše:
Chci se zeptat mám 15ti letou dceru a chtěla by se přestěhovat k přítelovi jak se to dá zařídit??
To fakr?
Jako ze dcery se i s ditetem zbavit? A ty proste nezajem?
@Christienka píše:
@Lucy75 Doporučení jít na potrat? A bude si to do konce života vyčítat, že zabila své dítě… nebo může mít komplikace a zůstane potom neplodná jako moje spolužačka. Pokud by se nezvládala zatím starat o malé a její rodiče ani otec dítěte by ji nepomohli, může dát děťátko k adopci milujícím rodičům, kteří po něm touží a nebo prozatím ho dát do pěstounské péče, kde ho může navštěvovat a ať bude mít podmínky pro péči, vzít si ho zpátky a starat se o něj.
A nebo pujde na potrat, nebude mit ani vycitky ani komplikace jako moje znama, ma manzela dve planovane deti a je v poho..
No vezme si igelitku s oblečením a může jít…vstříc světlým zítřkům…kdyby se to stalo u nás, tak bych šla pro změnu já…do vězení… ![]()