Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, chci se vás tu zeptat na par otázek 😄budu prvorodička, tudiz cekam sve první miminko vytouzene:smiling_face_with3_hearts: je normální ze v 16 tt nemám stále to krásné těhotenské bříško? Jeden den ho mam krásné a druhy den jako by nebylo :/ pritom nejsem nějak moc hubena mam 60 kg a 155 cm
Je možné citit jemné opravdu jemne pohyby miminka? 🤔
Prsa mi jeste nejak nenarostla, je v tom problem?
Predem bych se omluvila za,,hloupé "otázky, nemam koho se zeptat🙈
@SabinaM24 mojí kámošce sanitak vynadal, že šílí, dovezl ji do porodnice a za hodinu bylo dítě (3,5 kg) na světě.. druhý den se jí došel omluvit s kytici.. neměla žádné břicho, fakt ne
a to byla hodně hubená
já mám větší břicho jak ty a to jsem na začátku, ale 4.dite
vůbec neřeš velikost bříška, ničemu to neodpovídá ![]()
@martina.se právě ze se nekdy obavam, ostatní známé, kdyz cekali prvnii dítko tak měli uz velky krasny bříška v 11 tt melo 4,5cm ted uz by melo byt o dost vetsi, a to bříško me nekdy zaráží 🙈jinak děkuji 💘
@SabinaM24 ne, tohle fakt není směrodatné. U prvního na mě nebylo nic vidět ani ve 24 tt
u třetího ve 12 Tt těhotenské kalhoty, jinam to nešlo
teď 10 TT a nenosit jen tepláky, už přes břicho nic nedám
to máš to samé jako přibírání, u prvního 25 kg, u druhého 30 kg, u třetího 10 kg. A to jsem u toho třetího měla pupek jak při dvojčatech
tohle jsou strašně indivindy věci a každá žena to má jinak ![]()
Ja neměla břicho do 24tt
neboj, naroste, buď rada..začínala jsem na 55kg a končila na 63kg
a 158cm mám..už mám teda doma sedmimesicniho
pohyby můžeš určitě cítit, ja cítila od 18tt
prsa se mi zvětšila hned, ale pak už zůstala, každá to má jinak, přeji hezky průběh těhotenství ![]()
Já u prvního dítěte neměla břicho ještě ve 20tydnu a vlastně až tak od 28 týdne si lidi začali všímat že nejsem prejedena ale těhotná
..pohyby jsem cítila od 17tt…teď podruhé mám břicho viditelně větší už tak od 10tt a pohyby jsem zas začala cítit až ve 21tt…nicméně ani teď to není takové to klasické vyklenuté těhotenské břicho..vypadám prostě tlustá ![]()
@martina.se ja za ty 4 mesice pribrala jen takovych 7 kg,😄a z okolí posloucham reci ze kde mam břicho ze to jrn hraju 🤦🏽♀️
Jinak dekuju, uklidnilo me to😊
Prvorodicky drží dyl pohromadě, další děti jsou vidět daleko dříve
neboj, určitě se dočkas a pak se ho ještě rada zbavis, něco se tam rýsuje
Navíc to miminko samotné je v tomhle týdnu ještě hodně maličké a lehoucke.
@Petrussee
Tak to jsme stejne na tom zacala jsem taky nrjak na 55 kg, a ter uz teda 61 kg v 11 tydnu pak uz jsem se nevazils radši hh
Dekuji jinak ![]()
Právě se taky citim tlustá, nekdy si rada vezmu obleceni, ze jde videt bříško uz, ale koukám na to okoli, co nevi ze jsem tehotna tak si prijdu tlusta a stydim se pak aby si nerikali ze jsem tlustá 😄protoze ja mam docela hubene ruce, jen stehna mam dost siroka a tak nevím neslo by ke me rict vyzrane bricho:
@SabinaM24 neboj, menší břicho je lepší, pak už to břicho tahat je fuska
ja taky měla jen břicho
jinak hubený ruce a nohy, ale to mi zůstalo po celou dobu
zase musím říct, jak jsem tolik nepribrala, tak nemám žádné strie a jsem ještě hubenejsi než před tehotenstvim
protože tahat porad mimco je taky fuska ![]()
Buď v pohodě.. já budu ve středu začínat 32tt a teprve si lidé začali všímat… že jsem těhotná … a jak se zeptají ve kterém měsíci jsem.. tak mi nevěří … ![]()
Měřím 168 a vážím (teď 59,5kg) před těhotenstvím 51,5kg
Při první dceři 48kg a ve 35+5 jsem vážila 62,5kg … ale rodila jsem dřív.. jinak by ještě váha šla trošku nahoru
Ale velikost bříška opravdu nevypovídá o ničem
bud ráda, že nemáš nějaké mega břicho
můžeš alespoň nosit svoje oblečení a nemusíš nakupovat hned nové, větší ![]()
Velikost břicha je individuální, u mě šlo vidět až někdy v 6m, rodila jsem s poměrně malým. Prsa taky vesměs stejná, na kojení velikost prsou ani bradavek stejně nemá vliv. Pohyby teoreticky ano, častější u prvorodičky je to až po 18tt, klidně po 20tt, ale teoreticky možné to je ![]()
Těhotenství na mně kamarádka nepoznala ani ve 34.tt, takže buď v klidu ![]()
@SabinaM24 píše:
@martina.se právě ze se nekdy obavam, ostatní známé, kdyz cekali prvnii dítko tak měli uz velky krasny bříška v 11 tt melo 4,5cm ted uz by melo byt o dost vetsi, a to bříško me nekdy zaráží 🙈jinak děkuji 💘
V 11tt jsem velké břicho neměla. Prsa mám větší normálně. Opravdové břicho jsem měla až ve 30tt. Ještě budeš ráda, ono nosit hodně kilo navíc a obří břicho není zrovna slast.