Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
nemate prosím některá zkušenosti s užíváním azitromycinu v 2 trimestru tehotenstvi?3 dny 500 mg…
Dekuji moc
@kotecatko brala jsem v 9tt. Mala má skoro 3 měsíce a nevypada, ze by bylo něco spatne. Zatím krásný tabulkový vyvoj
Azithromycin ve 2.trimestru by měl být v pořádku. Většinou se v těhotenství doporučuje penicilin, ale pokud máš na něj alergii nebo bakterie, kterou máš, není na PNC citlivá, pak je azithromycin většinou lékem první volby.
Děkuji za odpovědi, mám šílený strach a léky jsou nasazené naslepo…Mám otok spodku, bolest při močení, a vypadám dole jak po útoku fotbalového družstva.
Pekelné křeče v podbřišku, a za stydkou kostí, pokaždé jsem však u doktora a hysterku a shazuje to na děložní (hm, jak mám vysvětlit že dovedu dobře rozeznat, jak bolí natahování děložních vazů a bolest podbřišku, ala bolest po laparoskopii či při zánětu.
Ach jo…, v nemocnici jsem dala revers, s tím, že ležet v bolestech bez výsledku mohu i dom
V prvnim i druhem tehu sem zazila mnoho antibiotik v prubehu tehu bohuzel i v druhem. Dokonce i narkozy a dite je ok. Neboj se zbytecne. Jestli je geneticky vse ok urcite to nic neudela