Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobry den,
včera vecer jsem mela opet nabeh na migrenu, vzhledem k tomu, ze musim ale doma fungovat a uz mi bylo jasne, ze na ty moje bolesti mi vzdycky pomohl jen paralen a brufen, tak jsem sahla po bilem paralenu a rozlomila na pul.No a jak jsem schovavala obal, tak jsem si vsimla, ze je to brufen 400,v obalu od paralenu, jsou si tak podobne. Musel ho tam. nekdo z rodiny omylem dat.No a od te doby mam vycitky, ted uz nic se neda delat
Jaky na to mate nazor, mohlo se neco po…?Samozrejme jsem si vedoma, ze mimo paralenu a panadolu nic, ale toto se mi stalo. poprvni, jsem v 15 tydnu, diky moc za vase názory.
@carlito8686 Ibuprofen není ve 2. trimestru kontraindikovaný, takže v pohodě.
Myslím, že můžeš být úplně v klidu. Léky s ibuprofenem se nesmí užívat hlavně ve třetím trimestru z důvodu rizika předčasného uzavření tepny vyživující plod, v prvním raději také ne, protože nepatrně zvyšuje riziko potratů. V druhém trimestru je ale jednorázové užití prakticky bez rizika a Ty jsi navíc měla jen malou dávku. Nepanikař. ![]()
V 2 trimestru naprosto v pohodě. Dávají ho i v nemocnici. Já když ležela ve 2 trimestru v nemocnici a bolela mě hlava, tak se mě ptali, zda chci Paralen nebo Ibalgin. Takže No stress.
Jo a jinak ani Paralen není ok, jak se vždy tvrdilo. Po 25 letech výzkumu přišli s tím, že i Paralen se nemá v těhotenství.
Jenže tehotna nemůže snad ani dýchat. ![]()
Takže buď v klidu. Nic se nestalo.