Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky všem,
ráda bych znala Váš názor, jsem 16. DPO. Testovat jsem začala už 11. den, test čistě negativní, ani žádný duch. Vydržela jsem do 14. dne, kdy jsem začla i lehoulince špinit, odpoledne test pozitivní, čárka byla krásně vidět, žádný duch. Zaradovala jsem se. Druhý den ráno, tedy 15. DPO, jsem testovala znovu, myslela jsem, že čárka bude silnější, bohužel nijak výrazně, špinění ustalo. Vyzkoušela jsem tedy test jiné značky, s menší citlivostí, čárka byla také ale slabá. Dnes ráno jsem testovala znovu, čárka opět slabá o velmi malinký rozdíl silnější, zkusila jsem i jiný test, čárka byla též. Zpanikařila jsem a šla se zeptat do lékárny jaký na to mají názor, pí lékarnice mě uklidňovala, že můžu být ráda, že 16. den vůbec něco vidím, a že čárky sílí pomaleji, čemuž moc nevěřím. Co myslíte vy? Přikládám fotku tří testů stejné značky (MM 10) s tím, že ten poslední nepopsaný je dnešní.
A další věc, zítra jdu na gyndu, myslíte si, že mi odeberou krev odpoledne a druhý den budou vědět výsledky, popřípadě uvidí doktor vaginálním ultrazvukem už něco, když budu 17.DPO?
Děkuji za odpověď.
Ahoj! Já si myslím, že máš krásné dvě čárky a že místo strachu se můžeš radovat, že jsi těhotná. Pokud ti na gyndě vemou krev, tak se to pak jen potvrdí, ale na ultrazvuku doktor pravděpodobně ještě vůbec nic neuvidí. Já jsem si dělala test 28. den a měla jsem tam jen ducha, takže se nemusíš bát. Na gyndě mi těhu potvrdili až zhruba za cca 14 dnů, kdy už bylo vidět i srdíčko jak bije a ne jen gestační váček.
Jo a ještě k tomu zesilování čárek, hormon HCG, který vzniká v těhotenství se zvyšuje, měl by zdvojnásobovat svou hodnotu ob dva až tři dny, tak proto se ti zdá, že je to pořád stejně zbarvené.
Děkuju moc za odpověď, já jsem z toho dost vyplašená, moc si miminko přejeme a bojím se, aby to nedopadlo špatně. To, že čárky nesílí mě ráno pěkně odrovnalo. Manžel řekl, že jsou to ty hormony ![]()
Taky se mi zdá že sílí. Nemá cenu testovat každý den ale spíš po dvou, třech dnech, to je pak vidět ten rozdíl, jak čárka sílí, jinak to připadá že jsou stejné.
Taky lépe neměnit značku a když, tak nesrovnávat s předchozím testem jiné značky, ale počkat ty dva dny,minimálně, a srovnat až s tím dalším stejné značky.
A moc se tím nezabývat, člověk neovlivní. Stres je spíš ke škodě a přijde mi že se zbytečně stresujete sama, nesmyslně. Ovšem souhlasím strach a hormony, to s člověkem mává. ![]()
Ahoj. Koukám, že někdo testuje ještě častěji než já
.
Já tam teda ten rozdíl vidím dost jasně. A i kdyby nesílila, nic o prosperitě těhotenství to neříká (to jsou slova gynekologa
). Já třeba měla dokonce i čárku slabší než dřív a bylo to v pořádku. Ovšem neříkám, že jsem neplašila - plašila, hrozně. Mch mezi holkama jsem byla jednou těhotná 13tt, těhotenství zaniklo, a čárka na tt zesilovala
.
Držím pěstičky.
Hrozně moc děkuji za názory, trochu mě to drží před hysterií, uvidíme zítra ráno a případně co řekne lékař, ale mám 5 pozitivních TT testů, různých značek a citlivosti, tak snad to dopadne dobře a špunt je ok. Myslíte, že uvidí na UTZ už aspoň dutinku?
handulinda píše:
Hrozně moc děkuji za názory, trochu mě to drží před hysterií, uvidíme zítra ráno a případně co řekne lékař, ale mám 5 pozitivních TT testů, různých značek a citlivosti, tak snad to dopadne dobře a špunt je ok. Myslíte, že uvidí na UTZ už aspoň dutinku?
to je konec pátého týdne, cca, že(4+..)? asi neuvidí nic moc. Když, tak fakt jen flíček. Pěkně, včetně srdíčka, bude vidět za 2 týdny.
Chula píše:handulinda píše:to je konec pátého týdne, cca, že(4+..)? asi neuvidí nic moc. Když, tak fakt jen flíček. Pěkně, včetně srdíčka, bude vidět za 2 týdny.
Jojo vychází to tak na konec 4tt, sice jsem naposledy měla MS 11.2., ale měla jsem pozdní ovulaci, doufám, že uvidí alespoň něco, když už ty čárky nesílí.
Ahojky, tak čárka dnes o poznání mnohem silnější, tak děkuju všem za odpověď. Uvidíme, co dneska p. doktor.
Myslím, že neuvidí nic, ale těhotná určitě jsi a takto se fakt zbytečně stresuješ ![]()
ahoj, myslím že se stresuješ zbytečně, protože vydím jasné dvě čárky a navíc je ta třetí silnější než první! ![]()
takže si užívej těhu, jinak pro svůj klid si můžeš nechat nabrat hcg, a na UZ uvidí dr nejdříve něco až tak 10den po očekávané ms