Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, jsem tu nová a mám dotaz jsem na začátku 17tt a je to naše vymodlene dítě po IVF. V pondělí sem ráno po návštěvě toalety jsem našla na toaletaku hnědý flek nevím zda je to špinění nebo hnědý výtok k doktorovi jdu až ve čtvrtek, nevíte z čeho nebo čím by to mohlo být? Sex máme zakázaný a s manželem to dodržujeme. Na kontrole jsem byla 21.2. A vše bylo v pořádku. Děkuji za odpověď a omlouvám se za popis situace
Je to stará krev, šetři se. Může to být jen z prasklé žilky. Zažila jsem totéž, později už byla krev čerstvá. Měla jsem nízko položenou placentu a musela jen ležet. Ale dopadlo to dobře. ![]()
Nicméně pro jistotu se opravdu šetři.
Diskuze o jakémkoliv výtoku jsou tu na denním pořádku. Podívej se do jiných diskuzí a hlavně se podívej do sekce Encyklopedie, Výtok v těhotenství, sdílím to tady celkem často. Je tam někde i samostatné téma o hnědém výtoku. Takže dokonce 2 články. Špinění po Ivf se prostě může objevit a nemusí to být nic špatného, pokud tam není krev. Brala jsi nějaký progesteron na udržení těhotenství/dostatečnou dávku? Už jsi ho zřejmě i vysazovala, možná se s tím tělo nějak vyrovnávalo. Můžeš se na to zeptat svého OG na kontrole, ale pravděpodobně ti řekne, že se nic neděje ![]()
@Anonymní píše: Více
Mela sem to jen jednorázově včera a od té doby nic volala sem pro jistotu dr a mám přijít zítra na kontrolu
@Mandarinka104 dekuju určitě se tam kouknu
ano brala utrogestan a prolutex injekce ale to sem vysazovala už ve 12t a vše bylo v pořádku nic se nedělo. Až teď v pondělí ale jak sem psala výš bylo to jen jednorázově
Na jiných diskuzích sem četla že toto může značit i zamlkle těhu, tak proto možná plaším víc
@Anonym 12746282 píše: Více
To si nespojuj se zamlklým těhotenstvím. Jako ano, já jsem špinila a dopadlo to špatně, ale to bylo od 5tt, to je jiná situace takto na začátku a ve druhém trimestru, ve kterém jsi ty.
Já bych na tvém místě zavolala svému gynekologovi, jestli by mě nevzal dřív a co by mi poradil. Určitě bych se šetřila.
@Anonymní píše: Více
Ze začátku sem měla taky komplikace byla sem i v nemocnici hrozil mi potrat ale nakonec se prcek udržel to bylo někdy v 7t a od té doby klid zjistili mi i hematom ale ten se vstřebala a až teď toho.. Zítra k němu jdu tak doufám že bude vše v pořádku
To je mi moc líto, drž se
Měla jsem to úplně stejně, v 17. tt jednorázově lehounké tmavě hnědé špinění, kdybych neměla intimku, ani bych si ho nevšimla. Úplně ve mně zamrazilo, když jsem dotaz tvůj četla ![]()
Moc děkuju za podporu. To hnědé špinění byl jen výtok a údajně to s malým nemělo souvislost. U dr mi řekl že plod odpovídal 14+5 místo 16+5 takže se mu zastavilo srdíčko už tak před týdnem. Teď čekám jelikož už je moc velký musím ho porodit a pak na kyretaz. Je to pro mě strašně těžký a vám všem přeju, aby jste se do této situace nikdy nedostali..
Mně se to stalo před půl rokem. Bylo to hrozné, myslela jsem, že to nepřežiju, ani psychicky, ani fyzicky, ale porod samotný nepříjemný nebyl, miminko je malé, kontrakce nejsou tak silné a dlouhé, dají ti léky na utlumení bolesti, mně dali i epidurál. Po psychické stránce jsem se pak hodně zaopatřila - neurol, antidepresiva, terapie. Časem to přebolelo a dnes už na to ani moc nemyslím. Lituju jen toho, že jsem miminko nechtěla vidět nebo si po něm alespoň nenechala nějakou památku, třeba otisk nožičky. Myslím si, že by mi to i pomohlo se s tím snáze vyrovnat.
Už sem doma nakonec včera odpoledne sem šla na revizi a jelikož jsem se dobře otevřela po cipkach a lécích tak mi vše vyčistili i vyndali pod narkozou, takže sem všechno prospala. Psychicky na tom samozřejmě nejsem dobře ale říkám si že to asi tak mělo být a že si k nám najde cestu jiný andílek, který bude zdravý. Jediné co po něm mám na památku jsou ultrazvuky a samozřejmě už na vždy mi po něm zbyde jizva na srdíčku. Nebýt mého manžela a podpory celé mé úžasné rodiny, nevím jak bych to zvládala.