Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím, nevim si rady s 18 letym synem! Během roku prožil rozchod dost ho to vzalo, pak úraz ruky, který se doteď nezhojil. Syn byl pohodový chytrý inteligentní kluk. Cvičil atd…měl zájem a pečoval o sebe. Poslední půl rok o sebe nedbá. Začal občas hulit trávu a baví se se špatnými lidma. To by nebylo tak hrozně kdyby nebyl místa má mimo! Dělá divné věci nasadí si kapucí a leží na zemi, nebo si nasadí moje prstýnky na prst a kouká si na ruku. Na mě se dívá nepřítomným pohledem, začne se motal po kuchyni a jakoby nevěděl co dělá. Všimla jsi toho učitelka, mistr je to viditelné a tyto stavy má i když není zhulený. Sám mi někdy říká mami chci být normální nejde mi to nemůže se soustředit nemůže se učit a zapomíná. Nemůžu po něm ani nic chrit. Někdy je v pohodě jindy přemýšlí jak 3 lety! Jsem z toho strašně zoufalá. Nikdo nám nechce pomoct. Byli jsme u psychiatra a ten nám po psychologickém vyšetření tvrdil že je v pořádku a že mu údajně chybí motivace! Vůbec se s náma dal o tom nebavil! Prostě synovo chování není normální! Já to vidím, ale nikdo jiný! Má problém ráno vstávat během týdne 3× zapomel někde batoh neví kde! No prostě je to strasne. Prosím má někdo podobnou zkušenost? Budu ráda za vše. Děkuji
Nezačal s jinými drogami? Některé věci umí udělat z mozku bramboracku. Doslova. Lidé posunutí mimo místo a čas. Mimo realitu.
Taky se přikláním k drogám
Tráva „semtam“ by tohle neudělala, buď hodně přidal, nebo přešel na něco jiného.
Taky bych to tipovala na nějakou jinou drogu než trávu…bohužel…
Drogy, buď ve velkém tráva, nebo něco jiného. A nebo mu ta tráva rozjela nějakou psychickou poruchu. Kterou doteď neměl.
A doktor to odmávl, že hulil trávu…
Nebyl by první ani poslední, komu drogy rozjely psychózu. Stačí na to i marihuana. Takže spíš než psychiatra bych našla adiktologa, který se zabývá závislostmi, a prvně to probrala s ním.
Pokud syn podstoupil vyšetření a lékař usoudil, že je v pořádku, tak nejspíš bude tak na 99 % v pořádku. Můžou za tím být i jiné drogy, než marihuana, ikdyž těžko říct, takto na dálku nikdo nemůžeme říct.
Tvrdší drogy v tom být nemusí. Není to zase tak dávno, co mi bylo 18 a dost takových “mimo” kluků jsem znala. Pokuď pravidelně hulí trávu, tak to může být z toho. Ve třídě jsem měla kluka, který často hulil a i když pak seděl ve škole “čistý”, tak byl stejně zpomalený a jak v jiném světě.
@Cenarius píše:
Nezačal s jinými drogami? Některé věci umí udělat z mozku bramboracku. Doslova. Lidé posunutí mimo místo a čas. Mimo realitu.
@Cenarius
Ne s jinýma ne to vím jistě jak říkám chová se tak a to vím jiste, že je čistý. Sám je z toho spatny, že má hlavu mimo a nemůže se učit a soustredit
Může to být i jen z trávy, ale z častýho hulení víckrát týdně. Znala jsem jich takových svýho času dost a odpřisáhla bych že nic jinýho nebrali. Každej snáší trávu jinak a taky není tráva jako tráva, takže stačí nějaká predispozice, hašiš párkrát týdně a jsi mimo i za střízliva. Chce to ideálně abstinenci, nebo aspoň to nepřehánět.
@Lucieee5 píše:
@Cenarius
Ne s jinýma ne to vím jistě jak říkám chová se tak a to vím jiste, že je čistý. Sám je z toho spatny, že má hlavu mimo a nemůže se učit a soustredit
Takže víš prd. Začala bych tím testem na tvrdý drogy.
@Lucieee5 hele před rodičema zahraješ a utajíš leccos. Včetně tvrdejch drog - do určitý doby teda.
Byli jste u psychiatra nebo psychologa? Chodí k psychologovi pravidelně?