18 lety syn je "mimo"

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
27.1.23 12:40
@Lucieee5 píše:
Zdravím, nevim si rady s 18 letym synem! Během roku prožil rozchod dost ho to vzalo, pak úraz ruky, který se doteď nezhojil. Syn byl pohodový chytrý inteligentní kluk. Cvičil atd…měl zájem a pečoval o sebe. Poslední půl rok o sebe nedbá. Začal občas hulit trávu a baví se se špatnými lidma. To by nebylo tak hrozně kdyby nebyl místa má mimo! Dělá divné věci nasadí si kapucí a leží na zemi, nebo si nasadí moje prstýnky na prst a kouká si na ruku. Na mě se dívá nepřítomným pohledem, začne se motal po kuchyni a jakoby nevěděl co dělá. Všimla jsi toho učitelka, mistr je to viditelné a tyto stavy má i když není zhulený. Sám mi někdy říká mami chci být normální nejde mi to nemůže se soustředit nemůže se učit a zapomíná. Nemůžu po něm ani nic chrit. Někdy je v pohodě jindy přemýšlí jak 3 lety! Jsem z toho strašně zoufalá. Nikdo nám nechce pomoct. Byli jsme u psychiatra a ten nám po psychologickém vyšetření tvrdil že je v pořádku a že mu údajně chybí motivace! Vůbec se s náma dal o tom nebavil! Prostě synovo chování není normální! Já to vidím, ale nikdo jiný! Má problém ráno vstávat během týdne 3× zapomel někde batoh neví kde! No prostě je to strasne. Prosím má někdo podobnou zkušenost? Budu ráda za vše. Děkuji

Mému příbuznému kouření trávy rozjelo schizofrenii. Předtím bylo podezření na psychózu. Změnila bych psychiatra, možná předtím zajít na neurologii, zda nemá nějaké změny na mozku a z toho plynoucí potíže.

• Citovat
  • Upravit
1326
27.1.23 12:54

Pečovala jsem kdysi o kluka, kterému schizofrenii rozjel nadměrný stres a zátěž školními povinnostmi právě kolem 18-19 roku. U vašeho kluka to může být podobné, jen ten spouštěč může být marihuana a klidně spolu s nervy z toho rozchodu. Spolužačce ze střední, s níž jsem chodila na základnu i do školky, rozjel rozchod s klukem středně silné deprese, měla 22 let. Bohužel skončila sebevraždou i přes léčbu ve svých 24. Druhé spolužačce ze střední opět tlak v práci způsobil to stejne a pokus o sebevraždu prezila, taky ji bylo kolem 23-24, když se to stalo. Ta psychika těch skoro dospelych je křehká jak blázen a vše se projeví se zpožděním. U depresi si navíc mohou uvědomovat, že je s nimi něco blbě, neumí to jen pojmenovat. U rozjeté schizofrenie už ne, tam jakmile udeří ataka, tak to jede jak blázen nonstop. Toť moje zkušenosti. Mě mamce se v důsledku úmrtí jejího otce spolu s rozpadem manželství zase rozjela epilepsie. Jako 15ti léta jsem byla svědkem jejího grand Mal záchvatu. Tj vliv může mít i ten těžký rozchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
27.1.23 12:56
@Lucieee5 píše:
Zdravím, nevim si rady s 18 letym synem! Během roku prožil rozchod dost ho to vzalo, pak úraz ruky, který se doteď nezhojil. Syn byl pohodový chytrý inteligentní kluk. Cvičil atd…měl zájem a pečoval o sebe. Poslední půl rok o sebe nedbá. Začal občas hulit trávu a baví se se špatnými lidma. To by nebylo tak hrozně kdyby nebyl místa má mimo! Dělá divné věci nasadí si kapucí a leží na zemi, nebo si nasadí moje prstýnky na prst a kouká si na ruku. Na mě se dívá nepřítomným pohledem, začne se motal po kuchyni a jakoby nevěděl co dělá. Všimla jsi toho učitelka, mistr je to viditelné a tyto stavy má i když není zhulený. Sám mi někdy říká mami chci být normální nejde mi to nemůže se soustředit nemůže se učit a zapomíná. Nemůžu po něm ani nic chrit. Někdy je v pohodě jindy přemýšlí jak 3 lety! Jsem z toho strašně zoufalá. Nikdo nám nechce pomoct. Byli jsme u psychiatra a ten nám po psychologickém vyšetření tvrdil že je v pořádku a že mu údajně chybí motivace! Vůbec se s náma dal o tom nebavil! Prostě synovo chování není normální! Já to vidím, ale nikdo jiný! Má problém ráno vstávat během týdne 3× zapomel někde batoh neví kde! No prostě je to strasne. Prosím má někdo podobnou zkušenost? Budu ráda za vše. Děkuji

A co na to jeh otec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
27.1.23 12:56
@KeckaJ píše:
Drogy, buď ve velkém tráva, nebo něco jiného. A nebo mu ta tráva rozjela nějakou psychickou poruchu. Kterou doteď neměl.A doktor to odmávl, že hulil trávu…

Přesně toto si myslím i já! No ale co s tím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
27.1.23 12:57
@Anonymní píše:
Mému příbuznému kouření trávy rozjelo schizofrenii. Předtím bylo podezření na psychózu. Změnila bych psychiatra, možná předtím zajít na neurologii, zda nemá nějaké změny na mozku a z toho plynoucí potíže.

Tohle se stalo spolužačce ze základky. Rozjela to marihuana a prý cosi co jí pichli, když ji vzali na záchytku příšerně ožralou a právě po marihuaně. Paradoxně se nezlobí na sebe, ale na ně :roll:

• Citovat
  • Upravit
53518
27.1.23 12:57
@Lucieee5 píše:

Test na drogy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
27.1.23 12:59
@Lucieee5 píše:

Detox a pak znovu vyšetření u jiného psychiatra? Oni ti doktoři moc nezmůžou, když tam je vliv drog.

• Citovat
  • Upravit
27.1.23 13:10

Test na drogy, jednoznačně. 18 letýmu klukovi bych fakt nevěřila, že nebere tvrdé drogy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12179
27.1.23 13:18

Tady psycholog nepomuze, urcite s nim zajit nejlepe hned k adiktologovi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
27.1.23 13:46

Pokud s ním nejsi 24/7, nemáš jak zjistit, že nebere nic jiného. Nebyl by první ani poslední, co rodičům lže, zvlášť v tomto věku. Psychiatr nemusí mít zkušenost se závislostmi. Takže adiktologa a co nejdřív!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20858
27.1.23 14:10
@Lucieee5 píše:
@Cenarius
Ne s jinýma ne to vím jistě jak říkám chová se tak a to vím jiste, že je čistý. Sám je z toho spatny, že má hlavu mimo a nemůže se učit a soustredit

Tak může jen čichat lepidla atd. Ale je dost možný, že mu to rozjelo nějakou psychickou poruchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
27.1.23 14:33

@Lucieee5
Dobrý den,
jsem učitelka a myslím, že by pomohlo si se synem promluvit a podpořit ho, že víte, jak to měl poslední dobou těžké. On sám vám musí říct, co ho přesně trápí. Popřípadě bych vyhledala psychologa, některé platí i pojišťovna, určitě to není na škodu.
Jestli se mu během krátké chvíle stalo tolik věcí, může to být i těžká deprese, která by se měla co nejdříve začít řešit, sama vím, o čem mluvím. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.23 15:45
@Lucieee5 píše:
@Cenarius
Ne s jinýma ne to vím jistě jak říkám chová se tak a to vím jiste, že je čistý. Sám je z toho spatny, že má hlavu mimo a nemůže se učit a soustredit

Marihuana muze rozjet psychoataka klidne i schizu, jestli slysi hlasy a ma pocit ze ho nekdo ovlada a nebo on ovlada. Tak je jasny. Tak to zacalo u me schizofrenicky par iontu marijanky a zacala resit ve sladkych 18 exodus a povidala si s bohem. Vedela jsem ze uz odesla navzdy jinam. Nepreju ti to ale muze se to stat.

• Citovat
  • Upravit
35594
27.1.23 15:58

Máš výhodu, že to chce řešit. Podle toho co říká. Zkus se poradit v K-Centru, Podané ruce a nebo nějaká podobná zařízení. Poradi jak na něho aby se potvrdili nebo vyloučily drogy. Pak bych řešila teda případně co dál za vyšetření u jeho pediatra nebo jestli už je u praktika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
27.1.23 17:22

Klidně to může mít z té trávy. Ne každý je po trávě v pohodě. Může mu to solidně poškodit mozek, když má smůlu. Nebo jede i v něčem tvrdším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí